|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Czy żyją księża poczęci in vitro? Jaką więc głoszą naukę?
Autor |
Wiadomość |
Rozmyślacz
|
 Czy żyją księża poczęci in vitro? Jaką więc głoszą naukę?
W tej materii.. ciekawi mnie ich podejście do wiary i do tego, czy in vitro jest wbrew bożemu planu...
Mają dusze? Czy lepiej by się stało gdyby byli poczęci naturalnie ?
Jaką sami głoszą naukę w tej materii jestem tego ciekawy w dobie głośnej dyskusji o in vitro, będące szansą dla tych którzy mają problem z posiadaniem potomstwa ?
Stoją za Kościołem czy przeciw jego nauce? Czy żyją w sprzeczności ?
|
N wrz 20, 2009 15:45 |
|
|
|
 |
szumi
Moderator
|
Temat raczej kiepski. Tak jak różne zdanie na ten temat mogą mieć osoby poczęte w naturalny sposób tak samo i poczęte w taki sposób. Myślę, że nie byłoby problemu uznać u takich osób, że jest to metoda nie godna. Życie daje Bóg, człowiek, któremu dano możliwość współuczestniczyć w tym akcie wykorzystuje czasem to nie tak jak powinien.
Myślę, że nie ma na tym forum księży pochodzących z in vitro. Więc raczej za nich nikt nie będzie pisał jakie mają poglądy. Temat raczej nie ma przedmiotu dyskusji, a w zasadzie jest on tylko spekulatywny....
Temat zamykam, bo nie widzę sensu by on był tutaj. Jeśli jednak jest tu jakiś ksiądz poczęty w probówce i chciałby się wypowiedzieć na temat swoich poglądów niech napisze do mnie na PW a odblokuję ten temat.
_________________ Η αληθεια ελευθερωσει υμας...
Veritas liberabit vos...
Prawda was wyzwoli...
(J 8, 32b)
|
N wrz 20, 2009 16:45 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|