Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pt lis 14, 2025 18:47

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 dinozaury (po40)- odezwijcie sie 
Autor Wiadomość

Post dinozaury (po40)- odezwijcie sie
chciałabym sie włączyć do gadki, ale troche mnie paraliżuje mlody wiek wiekzsości forumowiczów, mam dzieci w wieku ok 20 lat, więc ten wiek :D nie jest dla mnie wiarygodny.

wierzyć, nie wierzyć/ WIERZYĆ!

Cz wrz 29, 2011 18:46
Post Re: dinozaury (po40)- odezwijcie sie
beldex napisał(a):
chciałabym sie włączyć do gadki, ale troche mnie paraliżuje mlody wiek wiekzsości forumowiczów, mam dzieci w wieku ok 20 lat, więc ten wiek :D nie jest dla mnie wiarygodny.

wierzyć, nie wierzyć/ WIERZYĆ!

Ale tylko większości...jest nas na forum kilkoro dinozaurów :)

Cz wrz 29, 2011 18:54
wiek w przypadku wiary nie ma żadnego , ale to żadnego znaczenia . możesz mieć silna wiarę jako dziecko i możesz mieć słabą wiarę jako staruszek .przeżywanie miłości Boga i kroczenia za Jezusem nie są ograniczone latami i są takie same . do starego sukna itd........do starych bukłaków itd......Jezus jest zawsze ten sam , to my mamy się zmieniać dla niego . :heej:

Cz wrz 29, 2011 19:07

W mojej wspólnocie mówi się, że dojrzali ludzie dają młodym stabilizacje. Młodzi dają dojrzałym entuzjazm. Im nas więcej tym lepiej :)

Cz wrz 29, 2011 19:59
Hej, beldex, ja jestem w podeszłym wieku 35 lat, więc nie wiem czy sie kwalifikuję, czy nie?
Jakby nie było czwarty krzyżyk zaczęty ;). Pozdro.

Cz wrz 29, 2011 20:23
zbanowany na stałe

Witam. Ja mam 30 lat, ale jak na gargamela to jestem bardzo młody.

Miłego piątku wszystkim życzę :)

Pt wrz 30, 2011 6:06

No to się gadka o wieku zrobiła :heej:

tajfun napisał(a):
wiek w przypadku wiary nie ma żadnego , ale to żadnego znaczenia

hmmm... jakoś inaczej wiarę przeżywałem jako dziecko, potem chłopak...itd.

Pt wrz 30, 2011 20:57

46- latek do usług :-)

So paź 01, 2011 6:47
zważ sławek , że wraz z uplywem latek nasza wiara wraca do wiary dziecka ufnej i bezgranicznie oddanej , bez donośników typu , a wiedza , a nauka , a inne jakoweś bzdety .pozdrawiam :papa:

So paź 01, 2011 6:51

tajfun napisał(a):
zważ sławek , że wraz z uplywem latek nasza wiara wraca do wiary dziecka ufnej i bezgranicznie oddanej , bez donośników typu , a wiedza , a nauka , a inne jakoweś bzdety .pozdrawiam :papa:

Jeszcze takiego koła nie zatoczyłem... ;) ... teraz jestem chyba na etapie “Zrozum, abyś uwierzył, uwierz, abyś zrozumiał…”.

So paź 01, 2011 7:08
ale co chcesz zrozumieć , miłość , dobroć , cierpienie , nienawiść - nigdy tego nie pojmiesz dlaczego w człowieku rodzą się tak przeciwstawne sobie doznania .
czy może chcesz zrozumieć wiarę ? to jest tak - albo przyjmujesz bez zrozumienia , albo odrzucasz bez zrozumienia - innej opcji nie ma - to znaczy jest letniość , obojetność coś jak drzewo figowe nie wydające owocu , które tylko do pieca się nadaje.
widzisz jak macham rączką już zataczam pełny okrąg i wracam skad przybyłem . :olaboga:

So paź 01, 2011 15:29
zbanowany na stałe

Ja pamiętam stalinizm i rozmowy w domu o uwolnieniu Prymasa Wyszyńskiego ze stalinowskiego wiezienia. Żartobliwie nieraz mówię, że pamiętam debiut estradowy Marysi Koterbskiej. Był to przełom medialny w radiu, w którym wcześniej występowały głównie zespoły Mazowsze, Śląsk, Chór Czejanda, Mieczysław Fogg i Marta Mirska.

Od dawna nie mam żadnych barier w rozmowach z ludźmi młodszymi.
To kwestia przełamania stereotypów po obu stronach i ćwiczenia, ćwiczenia, ćwiczenia ...
:D

No i miłości, która kontaktom z ludźmi przyświeca. :)

Może dodam, że nie czuję się ani starym człowiekiem, ani tym bardziej, dinozaurem.
:roll:

So paź 01, 2011 17:53

jak m kwiatku pamiętasz stalinizm to Cie podziwiam, że nie czujesz sie dinozaurem. kris jest ok:) ale gargamel? własciwie tez ujdzie jak "dojrzały" ale czy ktos sie przyzna że niedojrzały? dlatego tak wyskoczyłam z tym wiekiem, bo jak ktos ma po 40-ce to choćby jak głupi był, ma juz przynajmniej jakies doświadczenie, i jest sie z nim po drodze chocby z tego powodu.A jak ktos ma 23 lata i wszystkie rozumy zjadł?

Pn paź 03, 2011 16:22
beldex napisał(a):
dlatego tak wyskoczyłam z tym wiekiem, bo jak ktos ma po 40-ce to choćby jak głupi był, ma juz przynajmniej jakies doświadczenie, i jest sie z nim po drodze chocby z tego powodu.A jak ktos ma 23 lata i wszystkie rozumy zjadł?

Różnie to bywa z tymi doświadczonymi 40-latkami :D .
Znam 40-latków, co jeszcze mają kiełbie we łbie, nic sensownego do powiedzenia i dwudziestoparolatków z całkiem sporym bagażem doświadczeń i przemyśleń na temat życia, wiary..Często na tym forum właśnie zaskakują mnie wyważone, dojrzałe wypowiedzi młodych :)

Pn paź 03, 2011 16:30

tyle argumentów juz sie zrobilo za mlodymi i dojrzałymi,że czas sie pzryznac :? dlaczego zsukam dinozaurów: po prostu rbakuje mi towarzystwa do łażenia po górkach i dolinkach, moi znajomi ciągle coś mają ważniejzsego, rodzinka też nie lubi chaszczy i dziczyzny ( umiarkowanej), a jak zajrzałam dokładniej na stronę ludasów umawiających sie na wyjazdy, to niestety odpadam, bo owszem piwko wypiję, ale nie znosze wulgaryzmów, ciągle dowcipów o tym samym- czyli d...marynie no itd. Jestem wierząca i niestety nie bawi mnie to co 90% bywalców wszelkich wyjazdów( myslę o wekendach ) więc szukam chętnych wśród chrześcian, wszystko mi jedno czy katol czy protestant, wszak jest jeden chrzest, jedna wiara, jeden Bóg..więc sie mozna dogadać, podstawy mamy te same: Bóg w trzech Osobach Boskich, nieprawdaż?

Pn paź 03, 2011 18:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona