dinozaury (po40)- odezwijcie sie
| Autor |
Wiadomość |
|
beldex
|
 dinozaury (po40)- odezwijcie sie
chciałabym sie włączyć do gadki, ale troche mnie paraliżuje mlody wiek wiekzsości forumowiczów, mam dzieci w wieku ok 20 lat, więc ten wiek  nie jest dla mnie wiarygodny. wierzyć, nie wierzyć/ WIERZYĆ!
|
| Cz wrz 29, 2011 18:46 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: dinozaury (po40)- odezwijcie sie
beldex napisał(a): chciałabym sie włączyć do gadki, ale troche mnie paraliżuje mlody wiek wiekzsości forumowiczów, mam dzieci w wieku ok 20 lat, więc ten wiek  nie jest dla mnie wiarygodny. wierzyć, nie wierzyć/ WIERZYĆ! Ale tylko większości...jest nas na forum kilkoro dinozaurów 
|
| Cz wrz 29, 2011 18:54 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
wiek w przypadku wiary nie ma żadnego , ale to żadnego znaczenia . możesz mieć silna wiarę jako dziecko i możesz mieć słabą wiarę jako staruszek .przeżywanie miłości Boga i kroczenia za Jezusem nie są ograniczone latami i są takie same . do starego sukna itd........do starych bukłaków itd......Jezus jest zawsze ten sam , to my mamy się zmieniać dla niego . 
|
| Cz wrz 29, 2011 19:07 |
|
|
|
 |
|
WIST
|
W mojej wspólnocie mówi się, że dojrzali ludzie dają młodym stabilizacje. Młodzi dają dojrzałym entuzjazm. Im nas więcej tym lepiej 
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| Cz wrz 29, 2011 19:59 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
Hej, beldex, ja jestem w podeszłym wieku 35 lat, więc nie wiem czy sie kwalifikuję, czy nie? Jakby nie było czwarty krzyżyk zaczęty  . Pozdro.
|
| Cz wrz 29, 2011 20:23 |
|
|
|
 |
|
gargamel
zbanowany na stałe
|
Witam. Ja mam 30 lat, ale jak na gargamela to jestem bardzo młody. Miłego piątku wszystkim życzę 
_________________ http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=42&t=30168 http://pajacyk.pl/
|
| Pt wrz 30, 2011 6:06 |
|
 |
|
slawek69
|
No to się gadka o wieku zrobiła tajfun napisał(a): wiek w przypadku wiary nie ma żadnego , ale to żadnego znaczenia hmmm... jakoś inaczej wiarę przeżywałem jako dziecko, potem chłopak...itd.
|
| Pt wrz 30, 2011 20:57 |
|
 |
|
Kris65
|
46- latek do usług 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
| So paź 01, 2011 6:47 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
zważ sławek , że wraz z uplywem latek nasza wiara wraca do wiary dziecka ufnej i bezgranicznie oddanej , bez donośników typu , a wiedza , a nauka , a inne jakoweś bzdety .pozdrawiam 
|
| So paź 01, 2011 6:51 |
|
 |
|
slawek69
|
tajfun napisał(a): zważ sławek , że wraz z uplywem latek nasza wiara wraca do wiary dziecka ufnej i bezgranicznie oddanej , bez donośników typu , a wiedza , a nauka , a inne jakoweś bzdety .pozdrawiam  Jeszcze takiego koła nie zatoczyłem...  ... teraz jestem chyba na etapie “Zrozum, abyś uwierzył, uwierz, abyś zrozumiał…”.
|
| So paź 01, 2011 7:08 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
ale co chcesz zrozumieć , miłość , dobroć , cierpienie , nienawiść - nigdy tego nie pojmiesz dlaczego w człowieku rodzą się tak przeciwstawne sobie doznania . czy może chcesz zrozumieć wiarę ? to jest tak - albo przyjmujesz bez zrozumienia , albo odrzucasz bez zrozumienia - innej opcji nie ma - to znaczy jest letniość , obojetność coś jak drzewo figowe nie wydające owocu , które tylko do pieca się nadaje. widzisz jak macham rączką już zataczam pełny okrąg i wracam skad przybyłem . 
|
| So paź 01, 2011 15:29 |
|
 |
|
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Ja pamiętam stalinizm i rozmowy w domu o uwolnieniu Prymasa Wyszyńskiego ze stalinowskiego wiezienia. Żartobliwie nieraz mówię, że pamiętam debiut estradowy Marysi Koterbskiej. Był to przełom medialny w radiu, w którym wcześniej występowały głównie zespoły Mazowsze, Śląsk, Chór Czejanda, Mieczysław Fogg i Marta Mirska. Od dawna nie mam żadnych barier w rozmowach z ludźmi młodszymi. To kwestia przełamania stereotypów po obu stronach i ćwiczenia, ćwiczenia, ćwiczenia ...  No i miłości, która kontaktom z ludźmi przyświeca. Może dodam, że nie czuję się ani starym człowiekiem, ani tym bardziej, dinozaurem. 
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
| So paź 01, 2011 17:53 |
|
 |
|
beldex
|
jak m kwiatku pamiętasz stalinizm to Cie podziwiam, że nie czujesz sie dinozaurem. kris jest ok:) ale gargamel? własciwie tez ujdzie jak "dojrzały" ale czy ktos sie przyzna że niedojrzały? dlatego tak wyskoczyłam z tym wiekiem, bo jak ktos ma po 40-ce to choćby jak głupi był, ma juz przynajmniej jakies doświadczenie, i jest sie z nim po drodze chocby z tego powodu.A jak ktos ma 23 lata i wszystkie rozumy zjadł?
|
| Pn paź 03, 2011 16:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
beldex napisał(a): dlatego tak wyskoczyłam z tym wiekiem, bo jak ktos ma po 40-ce to choćby jak głupi był, ma juz przynajmniej jakies doświadczenie, i jest sie z nim po drodze chocby z tego powodu.A jak ktos ma 23 lata i wszystkie rozumy zjadł? Różnie to bywa z tymi doświadczonymi 40-latkami  . Znam 40-latków, co jeszcze mają kiełbie we łbie, nic sensownego do powiedzenia i dwudziestoparolatków z całkiem sporym bagażem doświadczeń i przemyśleń na temat życia, wiary..Często na tym forum właśnie zaskakują mnie wyważone, dojrzałe wypowiedzi młodych 
|
| Pn paź 03, 2011 16:30 |
|
 |
|
beldex
|
tyle argumentów juz sie zrobilo za mlodymi i dojrzałymi,że czas sie pzryznac  dlaczego zsukam dinozaurów: po prostu rbakuje mi towarzystwa do łażenia po górkach i dolinkach, moi znajomi ciągle coś mają ważniejzsego, rodzinka też nie lubi chaszczy i dziczyzny ( umiarkowanej), a jak zajrzałam dokładniej na stronę ludasów umawiających sie na wyjazdy, to niestety odpadam, bo owszem piwko wypiję, ale nie znosze wulgaryzmów, ciągle dowcipów o tym samym- czyli d...marynie no itd. Jestem wierząca i niestety nie bawi mnie to co 90% bywalców wszelkich wyjazdów( myslę o wekendach ) więc szukam chętnych wśród chrześcian, wszystko mi jedno czy katol czy protestant, wszak jest jeden chrzest, jedna wiara, jeden Bóg..więc sie mozna dogadać, podstawy mamy te same: Bóg w trzech Osobach Boskich, nieprawdaż?
|
| Pn paź 03, 2011 18:17 |
|
|
|