Tajemnica szczęścia - czy ktoś z Was odmawiał te modlitwy?
Autor |
Wiadomość |
Monaliza57
|
 Tajemnica szczęścia - czy ktoś z Was odmawiał te modlitwy?
Czy przez roczną praktykę 15 modlitw udalo Wam się wyprosić jakieś łaski? Ja odmawiam te modlitwy już nie pierwszy raz i jak na razie intencje, w których je odmawiałam zostały wysłuchane. A jakie są wasze odczucia w tej kwestii?
|
Śr lip 21, 2010 12:41 |
|
|
|
 |
stella
|
 Re: Tajemnica szczęścia - czy ktoś z Was odmawiał te modlitw
Odmawiałam te modlitwy przez cały rok i rzeczywiście zostałam obdarzona wieloma łaskami:) Jestem pewna, że mają one naprawdę wielką moc modlitewną  polecam wszystkim:)
_________________ "Z drogi obranej nigdy nie zawracaj, zawsze milcz, cierp, przebaczaj.
A gdy cię żałość do serca wzbudzi, miej łzy dla Boga, a uśmiech dla ludzi."
Św. Tomasz
|
Cz lip 22, 2010 13:31 |
|
 |
patryk84
|
Oj tak "Tajemnica Szczęścia" to nie tylko zachęcający tytuł, to naprawdę tajemnica szczęścia. Poprzez odmawianie tych modlitw serce człowieka naprawdę zatapia się w prawdziwym szczęściu. Szczęściu od samego Jezusa. Naprawdę namawiam wszystkich od odmawiania tych modlitw. Wszystkich, którzy chcą odmawiać tę jak i inne wspaniałe modlitwy zapraszam na moją stronę www.pokochajmilosc.cz.cc którą zrobiłem właśnie pod natchnieniem Tajemnicy Szczęścia, aby jak najwięcej ludzi poznało tą wspaniałą modlitwę i mogło czerpać z niewyczerpanej studni łask Bożych. Znajdziecie tam "Tajemnice Szczęścia" jak i inne naprawdę wspaniałe modlitwy, przez które można otrzymać przeróżne łaski.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
So lip 24, 2010 16:33 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dziękuję, wcześniej nigdy nie słyszałem o tej modlitwie. Napewno nie jest łatwa, ale zaczynam odmawiać. 
|
So lip 24, 2010 16:43 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
To się podzielcie. Odmówię i powiem co z tego wyszło. Akurat jestem na urlopie to mam czas.
|
So lip 24, 2010 16:51 |
|
|
|
 |
patryk84
|
O to chodzi quas! Odmawiaj sercem a zobaczysz jak wielkie zmiany nastąpią w Twoim sercu. Nie wspomnę już nawet o jak bardzo wspaniałych obietnicach dla tych którzy wytrwają rok w modlitwie. Pozdrawiam i życzę wytrwałości!  CzłowiekBezOczu - czym mamy się podzielić, modlitwą? Jeśli tak to przeczytaj mój wcześniejszy post. Modlitwa jest na stronce www.pokochajmilosc.cz.cc a to że jesteś na urlopie to fajnie ale modlitwę trzeba odmawiać co dzień przez okrągły rok a nie jednorazowo.
_________________ http://www.pompejanka.info
|
So lip 24, 2010 16:55 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Nie karz mi wszystkiego czytać. Daj konkretnie link do tekstu. A jak zadziała to z radością wrócę do reszty.
|
So lip 24, 2010 17:03 |
|
 |
atryda
|
CzłowiekBezOczu napisał(a): Nie karz mi wszystkiego czytać. Daj konkretnie link do tekstu. A jak zadziała to z radością wrócę do reszty. Chyba nie wiesz człowieku, o czym piszesz? Ale próbować warto, a jeśli zależy tobie na tej modlitwie to i tekst i jak to czynić nie powinno być problemem do zdobycia. A sama modlitwa. Mi się udało i nie wiem jak by to było, kiedy bym nie wytrwał, co najwyżej mogę powiedzieć, że teraz łatwiej mi się modlić innymi modlitwami (różaniec, koronki, nowenny, Biblia) widząc jednocześnie sens tych jak też widzę skuteczność tychże, ale pragnę zauważyć, że siła tych praktyk ma na celu wzrost duchowości jak i pomoc we wzroście tejże u innych czy wyproszenie łaski zbawienia, za których się modlimy. Praktyka ta pozwoliła mi zrozumieć, że najważniejszą rzeczą jest zbawienie i jeśli np. uzdrowienie miałoby temu przeszkodzić Bóg nie da uzdrowienia przez naszą modlitwę, ale jeśli modlitwy o zdrowie dla kogoś jednocześnie przyczynią się do ratunku duchowego tej osoby jak i innych, którzy dostrzegą w tym akcie działanie Boga to na pewno Bóg udzieli tej łaski. Praktyka tej modlitwy pozwoli osobie modlącej się wznieść się na wyższy poziom wiary, a co na pewno przyczyni się do większej radości wewnętrznej, która da wiele owoców w przyszłości.
|
So lip 24, 2010 17:29 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Na razie to wygląda że drugi Frater. Coś tam wiem ale nie powiem. Może Ty masz czas na pierdoły ale ja już nie.
|
So lip 24, 2010 17:50 |
|
 |
atryda
|
http://www.tajem_sz.republika.pl/pm.htmlRęce opadają Warto też się zapoznać z tekstami Św. Brygidy i pewien fragment zestawić z tekstem Glori Polo Mowa jest o opisie Księgi Życia, która jest odczytywana w czasie sądu szczegółowego. http://www.objawienia.com/swieci/sw-bry ... rygida.php
|
So lip 24, 2010 18:31 |
|
 |
djdomin
|
 Re: Tajemnica szczęścia - czy to są modlitwy katolickie?
Czy te modlitwy są na pewno katolickie? Czy aby na pewno są objawione? Na podanej wyżej stronie czytam: Cytuj: "Moje Ciało otrzymało 5480 ciosów. Jeżeli chcesz je uczcić pobożną praktyką, zmów 15 Ojcze nasz i 15 Zdrowaś z modlitwami, których cię nauczyłem podczas całego roku w ten sposób w ciągu roku uczcisz każdą Moją Ranę". http://www.pokochajmilosc.cz.cc/2.htmla troszkę dalej: Cytuj: „Wiedzcie, Moje najdroższe córki, iż kiedy Mnie pojmano na świecie, zadano Mi 16 razów i 30 policzków. Od Ogrójca aż do domu Annasza, kiedy z powodu zmęczenia padłem na ziemię, wycięto Mi 16 razów na plecach i nogach, aby Mnie zmusić do powstania. Podnoszono Mnie za brodę 33 razy. Przy słupie biczowania popychano Mnie gwałtownie. Zadano Mi jeden śmiertelny cios i wycięto Mi 6.666 uderzeń. Koronę cierniową wtłoczono Mi na Głowę i wiele cierni przeszyło Mnie aż do mózgu, które zadały Mi 32 Rany na Głowie Mojej. Tam też uderzono Mnie trzy razy, przyprawiając Mnie nieomal o śmierć za każdym razem. http://www.pokochajmilosc.cz.cc/3.htmlCzy 6666 = 5480? Albo matematyka jest bez sensu, albo te objawienia zostały zmyślone. Dalej czytamy: Cytuj: Podczas biczowania upłynęły Mi 30.403 krople krwi. Cytuj: Przeto, najdroższe córki, ktokolwiek zmówi siedem Ojcze Nasz i siedem Zdrowaś Maryjo co dzień, w przeciągu 12 lat, wypełni liczbę Kropli Krwi, które przelałem od narodzenia aż do śmierci, których było 30.403, jak wam przedtem objaśniłem. Wychodzi na to, że Pan krwawił tylko i wyłącznie podczas biczowania. Nie krwawił przy obrzezaniu, przy założeniu korony z cierni, przy przybiciu gwoździami... Ale sprzeczne z tym są dalsze modlitwy (z których zacytuję tylko dwie): Cytuj: Obrzezanie Pana Jezusa
Ojcze, Przedwieczny Boże, przez Najświętsze Serce Pana Jezusa i Niepokalane Serce Maryi ofiaruję Tobie pierwsze Rany, pierwsze Boleści i pierwsze przelanie Najświętszej Krwi Pana Jezusa na pokutę za moje i wszystkich ludzi grzechy młodości, na zapobieganie pierwszych grzechów ciężkich u dzieci i młodzieży, szczególnie w moim domu i moim pokrewieństwie.
Cierniem koronowanie Pana Jezusa
Ojcze, Przedwieczny Boże, przez Najświętsze Serce Pana Jezusa i Niepokalane Serce Maryi ofiaruję Tobie Rany, Boleści i Drogocenną Krew Pana Jezusa z Koronowania Cierniem, na pokutę za wszystkie moje i wszystkich ludzi grzechy umysłu, na zapobieganie tym grzechom, na rozpowszechnianie Królestwa Chrystusowego na ziemi. Ojcze nasz . . . Zdrowaś Maryjo . . . Jaki z tego wniosek? Czy to nie przez jakieś praktyki dewocyjne wymyśla się kłamstwa i nazywa "słowami Pana Jezusa"? Czy to nie jest obraza Pana Boga?
_________________ Dominik Jan Domin
|
So lip 24, 2010 19:20 |
|
 |
CzłowiekBezOczu
|
Doczekam się ?
|
So lip 24, 2010 19:37 |
|
 |
zagubiona_21
|
A mnie dziwi taki wyliczanie. Osiagniesz radość, szczęście jak odmówisz 15 modlitw, nic innego nie ma znaczenia. Jeżeli odmówisz 14 to już się nie liczy, jak się modlisz codziennie wytrwale i szczerze to też tego nie osiągniesz bo najlepsze jest te 15 modlitw. Mam wątpliwości.
_________________ Szukaj mnie Bo sama nie wiem już Bo nie wiem kiedy sama się odnajdę.
|
So lip 24, 2010 19:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
patryk84 napisał(a): Pozdrawiam i życzę wytrwałości! Dziękuje i równiez pozdrawiam. zagubiona_21 napisał(a): A mnie dziwi taki wyliczanie. Osiagniesz radość, szczęście jak odmówisz 15 modlitw, nic innego nie ma znaczenia. Jeżeli odmówisz 14 to już się nie liczy, jak się modlisz codziennie wytrwale i szczerze to też tego nie osiągniesz bo najlepsze jest te 15 modlitw. Mam wątpliwości. Jak by było powiedziane: wystarczy się pomodlić za rany Pana - to też było by nie dobrze bo byśmy się zastanawiali jak się modlić i ile, jak jest okręślone konkretnie ile i jak to też nie dobrze. Dla niektórych wniosek jest z tego jeden. Wogóle się nie modlić. A z Koronką podobnie. Jest wyznaczona 15 ale czy o 16.01 już Bóg jej nie słucha?? Moim zdaniem naważniejsza jest szczera intencja. Osiagniesz radość, szczęście jak odmówisz 15 modlitw, nic innego nie ma znaczenia.Wydaje mi się że sama nazwa tej modlitwy nie powinna przyświecać prawdziwego jej sensu. Pragnienie szczęścia może doprowadzić do odejścia od najważniejszego jej sensu.
|
So lip 24, 2010 21:07 |
|
 |
aprylka
Dołączył(a): Śr cze 28, 2006 9:41 Posty: 1293 Lokalizacja: Łódź, Lódzkie
|
_________________ Śpieszmy się kochać ludzi tak szybko odchodzą... Kochamy wciąż za mało i stale za późno...
Zajrzyj, zobacz, zapamiętaj -> 1) http://spotkania.wiara.pl/Chat 2) http://blog.wiara.pl/aprylka 3) http://picasaweb.google.com/aprylka
|
N lip 25, 2010 10:01 |
|
|
|