|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Odrastanie kończyn-do WISTA
Autor |
Wiadomość |
Peter
|
 Odrastanie kończyn-do WISTA
Niedawno pojawił się tu wątek dotyczący odrastania kończyn pod wpływem modlitw do Boga, w którym WIST stwierdził, że rzeczywiście takie cuda mają miejsce, po czym zamknął dyskusję. Mimo wszystko muszę ją wznowić i poprosić Cię, WIST, o podanie odnośnika do przynajmniej jednego artykułu opublikowanego w czasopiśmie medycznym, opisującego odrośnięcie kończyny u człowieka. Warunki są następujące: interesują mnie tylko uznane czasopisma medyczne (np. "Lancet"), a artykuł ma pochodzić z czasów nie wcześniejszych niż połowa XIX wieku (przyjmijmy umownie, że za dolną granicę uznamy rok 1850). Nie chcę czytać legend o XIV-wiecznym chłopie, który wypił o łyk wina za dużo i zaczął widzieć nogi, których nie było.
Do kogoś, kto w tamtym wątku twierdził, że Bóg to nie automat rozdający dobra (w tym cuda) na zawołanie. Nie jest dziwne, że jednak cuda jednej kategorii (konkretnie te, które nie wymagają Jego ingerencji) "rozdaje" w miarę ochoczo, a pozostałych-wcale?
|
Wt lut 16, 2010 14:16 |
|
|
|
 |
Pjotrek
|
 Re: Odrastanie kończyn-do WISTA
Niestety, Peter, nie dostaniesz tego co chcesz. WIST nie ma racji. Takie cuda się nie zdarzają. Bóg chyba narzucił na siebie jakieś fizyczne ograniczenie. Sorki.
|
Wt lut 16, 2010 15:58 |
|
 |
Kancermeister
|
Peter napisał(a): Warunki są następujące: interesują mnie tylko uznane czasopisma medyczne (np. "Lancet"), a artykuł ma pochodzić z czasów nie wcześniejszych niż połowa XIX wieku (przyjmijmy umownie, że za dolną granicę uznamy rok 1850). Za 400... niee, już za 100 lat o Twoich kryteriach ktoś powie, że działy się w czasach mitologicznych. Wydaje Ci się, że historia zaczęła się w roku 1850?
Wt lut 16, 2010 16:09 |
|
|
|
 |
No
|
Historia nie ale im dalej w przeszłość tym wiarygodność mniejsza.
|
Wt lut 16, 2010 16:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Troche offtop. Wydaje ci sie, ze to co teraz pisza rozni, to sama prawda? I wiarygodne? A 20 lat temu? A 50? I kiedy jest "wiarygodne"? Jak 2, 5, czy 30 to samo naoisze? A moze odpisywali od siebie?
|
Wt lut 16, 2010 16:49 |
|
|
|
 |
WIST
|
Powody zamknięcia tamtego tematu zostały podane. Tego typu cuda mają miejsce, tak jak inne, dlatego odwołuje Cie do tematów na tym forum gdzie takowe dyskusje się toczyły. Ja nie mam ambicji ani w takich uczestniczyć, ani nic udowadniać bo nie jestem w temacie co otwarcie przyznaje.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt lut 16, 2010 17:06 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
|