Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 12:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Obalamy poglądy KRK 
Autor Wiadomość

Post Obalamy poglądy KRK
Zacznijmy od prostych rzeczy:
1.co z 2 Przykazaniem? Kościół odpowiada standardowo: Nie modlimy się do obrazów, ale do osób, które na nim są przedstawione. Bardzo ładnie i pięknie :)...W pewnej książce okultystycznej było napisane: ''My nie czcimy obrazów ani posągów, my czcimy bóstwa, które za nimi stoją''.

„Bożki pogańskie to srebro i złoto, dzieło rąk ludzkich. Mają usta, ale nie mówią, mają oczy, ale nie widzą. Mają uszy, ale nie słyszą; i nie ma oddechu w ich ustach”
''Pilnie się wystrzegajcie - skoroście nie widzieli żadnej postaci w dniu, w którym mówił do was Pan spośród ognia na Horebie - abyście nie postąpili niegodziwie i nie uczynili sobie rzeźby przedstawiającej podobiznę mężczyzny lub kobiety, podobiznę jakiegokolwiek zwierzęcia, które jest na ziemi, podobiznę jakiegokolwiek ptaka, latającego pod niebem, podobiznę czegokolwiek, co pełza po ziemi, podobiznę ryby, która jest w wodach - pod ziemią.''

2. Kult i objawienia Maryjne:
Podczas objawień chorzy zostają uzdrowieni, ślepi odzyskują wzrok, itp. Jak już kiedyś powiedziałem Maryja z objawień to demoniczna zjawa, która zwodzi wszystkie narody. W księdze Izajasza czytamy: ''Zstąp i usiądź w prochu DZIEWICO, Córo BABILOŃSKA! Usiądź, ZRZUCONA Z TRONU, Córo Chaldejska! BO PRZESTANĄ CIĘ NAZYWAĆ ROZPIESZCZONĄ I ROZKOSZNĄ.'' '' Usiądź w milczeniu i wejdź w ciemności, Córo Chaldejska! BO NIE NAZWĄ CIĘ PONOWNIE <<WŁADCZYNIĄ KRÓLESTW>>'' ''Mówiłaś" To już na wielki będę zawsze władczynią'' i tak dalej....Lidzie uzdrowieni przypisują tę cuda Maryi, ale nie każdy cud jest dobry. W księdze Powtórzonego Prawa czytamy:
''Tych wszystkich rzeczy, przeze mnie nakazanych, pilnie będziesz przestrzegał, by je wykonać: niczego nie dodasz i niczego nie ujmiesz. Jeśli powstanie u ciebie prorok, lub wyjaśniacz snów, i zapowie znak lub cud i spełni się znak albo cud, jak ci zapowiedział, a potem ci powie: «Chodźmy do bogów obcych - których nie znałeś - i służmy im», nie usłuchasz słów tego proroka, albo wyjaśniacza snów. Gdyż Pan, Bóg twój, doświadcza cię, chcąc poznać, czy miłujesz Pana, Boga swego, z całego swego serca i z całej duszy. Za Panem, Bogiem swoim, pójdziesz. Jego się będziesz bał, przestrzegając Jego poleceń. Jego głosu będziesz słuchał, Jemu będziesz służył i przylgniesz do Niego.''

3. Kościół Katolicki: WIELKI BABILON:
-Tu nie chcę się rozpisywać więc PROSZĘ O OBEJRZENIE: http://www.youtube.com/watch?v=5YUE0EUEheI
W księdze Daniela jest napisane o MAŁYM ROGU, który wyrośnie na głowie czwartej bestii, czyli RZYMU. Więc powstanie on na jego terenie.
''BĘDZIE ZAMYŚLAŁ ODMIENIĆ CZASY I PRAWO''- Kościół zmienił już CZAS wielbienia Boga z Szabatu na Pogański dzień słońca. PRAWO też zmienił ''wyrzucając'' przykazanie o czczeniu obrazów.
-Na środku placu ''świętego'' Piotra jest OBELISK, pomnik ku czci pogańskich Bogów solarnych: Izydy, Horusa i Seta= IHS
Linie na placu przedstawiają krzyż SOLARNY.

Opowiadałem, wszystkie argumenty kilku osobom, nikt nie nie nawrócił no bo KOŚCIÓŁ MÓWI INACZEJ. Ale jak widać ''choćby umarli powstali, nie uwierzą'' ''Jeśli kto do niewoli jest przeznaczony, idzie do niewoli, jeśli kto na zabicie mieczem - musi być mieczem zabity.''

JEŻELI KTOŚ CHCĘ DYSKUTOWAĆ O TYM NIE NAJPIERW OBEJRZY:

<<<<<<http://www.youtube.com/watch?v=5jdi9Xh5ahc>>>>>>

http://www.youtube.com/watch#!v=HBH0D-v ... re=related
http://www.youtube.com/watch#!v=oyLdAIx ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=5YUE0EUEheI

PO OBEJRZENIU MOŻEMY DYSKUTOWAĆ :)

Pt mar 12, 2010 10:32
Post Re: Obalamy poglądy KRK
Cytuj:
Po obejrzeniu możemy dyskutowac

O czym? :D ......"Bóg umarł - Netsche"...."Netsche umarł - Bóg"

Pt mar 12, 2010 10:41

Cytuj:
już kiedyś powiedziałem Maryja z objawień to demoniczna zjawa, która zwodzi wszystkie narody.

Zwłaszcza hiszpański i czeski :D

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt mar 12, 2010 11:03

Ohoho, ale śmieszne :D....a tak do tematu:
Jezus kiedyś powiedział, że chcę miłosierdzia, nie ofiary. Siostra Faustyna zawsze znosiła swoje upokorzenia, i mówiła, że to jest miłosierdzie. nie to była Ofiara (nie chodzi mi tu o siostrę Faustynę)...MIAŁA TYLKO JEDNO PRAWDZIWE OBJAWIENIE. Nie pamiętam kto się wtedy jej objawił ANIOŁ, czy JEZUS, ale powiedział jej, że by spaliła dzienniczek, i zaczęła Go poznawać na nowo (nie pamiętam dokładnie). Spowiednik jej powiedział, że to był diabeł.TE zwiedzenie jest bardzo delikatne...

Pt mar 12, 2010 11:36

TheJOZI napisał(a):
.co z 2 Przykazaniem? Kościół odpowiada standardowo: Nie modlimy się do obrazów, ale do osób, które na nim są przedstawione. Bardzo ładnie i pięknie

No i chyba nie. Bo modlimy się DO BOGA za pośrednictwem świętych, przed ich wizerunkami.
Pudło.

TheJOZI napisał(a):
Podczas objawień chorzy zostają uzdrowieni, ślepi odzyskują wzrok, itp. Jak już kiedyś powiedziałem Maryja z objawień to demoniczna zjawa, która zwodzi wszystkie narody.

Maryja jest pośredniczką, jak święci. Wierzymy w jej świętość, i za jej pośrednictwem modlimy się do Boga. Łaski nie płyną od Niej - ale od Boga, u którego je wyprasza.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt mar 12, 2010 12:01
Zobacz profil WWW

ToMu
Jak brzmi taka modlitwa?

Pt mar 12, 2010 13:24

Cytuj:
MIAŁA TYLKO JEDNO PRAWDZIWE OBJAWIENIE.

A pan to, przepraszam, prorok ? Można prosić pełnomocnictwo uwierzytelnione ?

I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)

Pt mar 12, 2010 13:28

TheJOZI napisał(a):
Zacznijmy od prostych rzeczy:
1.co z 2 Przykazaniem? Kościół odpowiada standardowo: Nie modlimy się do obrazów, ale do osób, które na nim są przedstawione. Bardzo ładnie i pięknie :)...W pewnej książce okultystycznej było napisane: ''My nie czcimy obrazów ani posągów, my czcimy bóstwa, które za nimi stoją''.

„Bożki pogańskie to srebro i złoto, dzieło rąk ludzkich. Mają usta, ale nie mówią, mają oczy, ale nie widzą. Mają uszy, ale nie słyszą; i nie ma oddechu w ich ustach”
''Pilnie się wystrzegajcie - skoroście nie widzieli żadnej postaci w dniu, w którym mówił do was Pan spośród ognia na Horebie - abyście nie postąpili niegodziwie i nie uczynili sobie rzeźby przedstawiającej podobiznę mężczyzny lub kobiety, podobiznę jakiegokolwiek zwierzęcia, które jest na ziemi, podobiznę jakiegokolwiek ptaka, latającego pod niebem, podobiznę czegokolwiek, co pełza po ziemi, podobiznę ryby, która jest w wodach - pod ziemią.''
TheJOZI napisał(a):
PRAWO też zmienił ''wyrzucając'' przykazanie o czczeniu obrazów.

A szukałeś tematów o tym na forum? Ile znalazłeś? Powtarzasz mity o rzekomym usunięciu.
To już dawno było wyjaśnione i wielokrotnie omawiane.

Patrz - wyjaśnienie saxona:
viewtopic.php?p=11561#p11561
Wyjaśnienie Marka MRB/Barnaby:
http://www.analizy.biz/marek1962/przykazania.pdf

TheJOZI napisał(a):
'BĘDZIE ZAMYŚLAŁ ODMIENIĆ CZASY I PRAWO''- Kościół zmienił już CZAS wielbienia Boga z Szabatu na Pogański dzień słońca.

A na ten temat szukałeś na forum czy od razu tutaj napisałeś? Najpierw sprawdzamy czy podobnego tematu nie było (np. opcją Szukaj), dopiero później, jeśli nie było, zakładamy nowy temat. Jeśli był, to czytamy go i (jeśli to nam nie wystarczy) kontynuujemy tamten. Po co mnóstwo wątków o tym samym skoro już to było wyjaśnione? Poszukaj na forum.

http://www.analizy.biz/marek1962/przykazania.pdf

TheJOZI napisał(a):
Podczas objawień chorzy zostają uzdrowieni, ślepi odzyskują wzrok, itp. Jak już kiedyś powiedziałem Maryja z objawień to demoniczna zjawa, która zwodzi wszystkie narody. W księdze Izajasza czytamy: ''Zstąp i usiądź w prochu DZIEWICO, Córo BABILOŃSKA! Usiądź, ZRZUCONA Z TRONU, Córo Chaldejska! BO PRZESTANĄ CIĘ NAZYWAĆ ROZPIESZCZONĄ I ROZKOSZNĄ.'' '' Usiądź w milczeniu i wejdź w ciemności, Córo Chaldejska! BO NIE NAZWĄ CIĘ PONOWNIE <<WŁADCZYNIĄ KRÓLESTW>>'' ''Mówiłaś" To już na wielki będę zawsze władczynią'' i tak dalej....Lidzie uzdrowieni przypisują tę cuda Maryi, ale nie każdy cud jest dobry. W księdze Powtórzonego Prawa czytamy:
''Tych wszystkich rzeczy, przeze mnie nakazanych, pilnie będziesz przestrzegał, by je wykonać: niczego nie dodasz i niczego nie ujmiesz. Jeśli powstanie u ciebie prorok, lub wyjaśniacz snów, i zapowie znak lub cud i spełni się znak albo cud, jak ci zapowiedział, a potem ci powie: «Chodźmy do bogów obcych - których nie znałeś - i służmy im», nie usłuchasz słów tego proroka, albo wyjaśniacza snów. Gdyż Pan, Bóg twój, doświadcza cię, chcąc poznać, czy miłujesz Pana, Boga swego, z całego swego serca i z całej duszy. Za Panem, Bogiem swoim, pójdziesz. Jego się będziesz bał, przestrzegając Jego poleceń. Jego głosu będziesz słuchał, Jemu będziesz służył i przylgniesz do Niego.''

Po pierwsze, sprawdzałeś czy nie ma podobnych tematów? Nie. Bo są.
Po drugie, nie ma tu dosłownie żadnych argumentów, a jedynie nadinterpretacja słów z Pisma, które coś wspominają o jakiejś królowej. Tak interpretując, to można wszystko wyciągnąć z Biblii, to nie dziwię się, że powstają takie skrajne grupy chrześcijańskie (o ile można je tak nazwać) jak np. świadkowie Jehowy, nie dziwię się, że są tysiące denominacji protestanckich.

TheJOZI napisał(a):
Opowiadałem, wszystkie argumenty kilku osobom, nikt nie nie nawrócił no bo KOŚCIÓŁ MÓWI INACZEJ. Ale jak widać ''choćby umarli powstali, nie uwierzą'' ''Jeśli kto do niewoli jest przeznaczony, idzie do niewoli, jeśli kto na zabicie mieczem - musi być mieczem zabity.''

No tak... jeśli ktoś się nie nawrócił na oświeconą przez Ciebie "prawdę", to łatwo znaleźć sobie jakieś wytłumaczenie cytując jakiś fragment Pisma. A może po prostu nie byłeś przekonujący, Twoje argumenty nie były żadnym dowodem, nie były wiarygodne?

Pt mar 12, 2010 13:34
Zobacz profil WWW

Alus napisał(a):
Cytuj:
Po obejrzeniu możemy dyskutowac

O czym? :D ......"Bóg umarł - Netsche"...."Netsche umarł - Bóg"

No właśnie o czym tu dyskutować, o filmach na youtubie?? :D

Pt mar 12, 2010 13:48

Ja chciałem tylko dodać, że katolicy w niczym się mylą. Tutaj nie ma co dyskutować. :D

Pt mar 12, 2010 13:52

Lepiej byś się czuł gdyby był to film z wrzuty? lub patrz.pl? albo cytat z książki? skąd to jest jest nieważne, ważne , że fakty historyczne się zgadzają...
R6- Czyli tyt też tych błędów nie widzisz? ''katolicy w niczym się mylą'' - ''Ponieważ mówi w swoim sercu; ZASIADAM JAK KRÓLOWA I NIE JESTEM WDOWĄ, I Z PEWNOŚCIĄ NIE ZAZNAM ŻAŁOBY, dlatego w jednym dniu nadejdą jej plagi....''
No rzeczywiście skoro macie takie podejście to nie mamy co dyskutować :)

''No i chyba nie. Bo modlimy się DO BOGA za pośrednictwem świętych, przed ich wizerunkami.
Pudło. ''
No właśnie pudło, w Biblii jest zabronione samo czynienie sobie takich rzeźb czy wizerunków :)
Jezus nic nie wspominał, żeby się modlić do Maryi o łaski albo do jego wiernych naśladowców ''(świętych)''..NIKT NIE PRZYCHODZI DO OJCA INACZEJ JAK TYLKO PRZEZ NIEGO...

Pt mar 12, 2010 15:45

Ja już dawno w kwestii wiary i prawdziwość religii się pogubiłem. Na szczęście jest wielu którzy chętnie wyprowadziliby mnie z tego chaosu idei na ścieżkę Prawdy. Jednak oni sami między sobą się nie zgadzają np. księża z pastorami, popami, czy mędrcami innych wyznań. Wszyscy oni potrafią płomiennie przemawiać wierząc święcie w to co mówią. :D

Pt mar 12, 2010 16:00

Wszyscy zgadzają się co do jednego, że Stwórca istnieje.

Pt mar 12, 2010 16:04

Zatem wierzysz w Allaha, Jahwe, Jehowe, Ra itd?

Pt mar 12, 2010 16:24

Cytuj:
''katolicy w niczym się mylą'' - ''Ponieważ mówi w swoim sercu; ZASIADAM JAK KRÓLOWA I NIE JESTEM WDOWĄ, I Z PEWNOŚCIĄ NIE ZAZNAM ŻAŁOBY, dlatego w jednym dniu nadejdą jej plagi....''
No rzeczywiście skoro macie takie podejście to nie mamy co dyskutować

TheJOZI, w ilu rzeczach Ty się mylisz ? Spokojnie, mam na myśli tylko te błędy, których jesteś świadom. Możesz w punktach wymienić.

Cytuj:
No właśnie pudło, w Biblii jest zabronione samo czynienie sobie takich rzeźb czy wizerunków

Ech, a ja ciągle dostaję publikacje różnych "biblijnych chrześcijan" które, wbrew Biblii, pełne są różnego rodzaju wizerunków.. ba, mam nawet taki numer Strażnicy, w którym znajduje się wizerunek.. Jehowy (!!). Taka dziwna postać, cała złota, bez twarzy.. ech, i kto dziś tej Biblii przestrzega, co, TheJOZI, powiedz mi, rysujesz czasem może ? Tworzysz jakieś wizerunki ?

Cytuj:
Jezus nic nie wspominał, żeby się modlić do Maryi o łaski albo do jego wiernych naśladowców

A wspominał coś o tych, którzy roznoszą darmowe książeczki pełne obrazków ? Co mówił ?

Pt mar 12, 2010 16:28
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona