|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
w4co
|
 Co by było gdyby?
Witam.Jestem nowy na forum.Można powiedzieć ,że szukam odpowiedzi na wiele nurtujących mnie pytań.Oto jedno z nich. Co z ludźmi ,którzy nie mieli szansy z obmycia się z grzechu pierworodnego poprzez chrzest (tj Żyjący przed Chrystusem , Mojżeszem)?? Czy jest dla nich szansa na zbawienie? Czy nie uważacie ,że to tylko symbol i tak naprawdę to ,to jakim człowiekiem jesteś powinno być decydującym czynnikiem ,który decydowałby o wstąpieniu do Nieba? Czy nie uważacie ,że ludzie przed Chrystusem , a nawet Ci żyjący po (ok) 33 n.e. mieli mniejsze szanse na zbawienie i życie wg słusznych doktryn chrześcijaństwa?
Bardzo proszę o oszczędzenie sobie tzw. ,,plucia jadem" przez internet.Pozdrawiam i czytam co myślicie.
|
Cz kwi 22, 2010 21:10 |
|
|
|
 |
WIST
|
 Re: Co by było gdyby?
Temat ten był już poruszany na forum. Proponuje skorzystać z wyszukiwarki. Nie wiem też skąd od razu zastrzeżenie o "pluciu jadem", nie wszędzie wyklina się ludzi za pytanie. Na pewno warto sięgnąć do katechizmu, nawet bez jego znajomości odpowiednie kanony łatwo znaleźć za pomocą internetu, szczególnie że forum jest bardziej do dyskusji, niż dla zadawania pytań.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Cz kwi 22, 2010 21:18 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
|