|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Malka
|
 Życie wieczne
Czy ktoś z Was zastanawiał się nad głębszym znaczeniem "życia wiecznego"? Czym jest życie wieczne w Chrystusie? Co znaczy to, iż posiada On Słowa Życia Wiecznego?
|
Pn maja 03, 2010 18:52 |
|
|
|
 |
pawis-66
|
 Re: Życie wieczne
Ja zastanawiałem się. A Ty jak myślisz 
_________________ Jezu, ufam Tobie
|
Pn maja 03, 2010 21:27 |
|
 |
Malka
|
Zastanawiam się, bo zdaje się, że wieczność musi być "męcząca" dla duszy. Ale nie znam odpowiedz, a Ty znasz? 
|
Pn maja 03, 2010 22:20 |
|
|
|
 |
pawis-66
|
Znam, nie jest męcząca.. To ma być ten głębszy sens? To odpowiedź na wszystkie postawione w pierwszym poście pytania?
_________________ Jezu, ufam Tobie
|
Pn maja 03, 2010 22:43 |
|
 |
Johnny99
|
Gdyby wieczność miała być "męcząca" dla duszy, Bóg na pewno zaoferowałby nam coś lepszego 
_________________ I rzekłem: «Ach, Panie Boże, przecież nie umiem mówić, bo jestem młodzieńcem!» Pan zaś odpowiedział mi: «Nie mów: "Jestem młodzieńcem", gdyż pójdziesz, do kogokolwiek cię poślę, i będziesz mówił, cokolwiek tobie polecę. (Jr 1, 6-8)
|
Wt maja 04, 2010 9:49 |
|
|
|
 |
Malka
|
Nie, oczywiście, że to nie jest głębszy sens. Ja szukam odpowiedzi, dlatego pytam. Ciekawi mnie co Bóg nam oferuję jak to ładnie ujął Johnny99 
|
Wt maja 04, 2010 10:09 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
A co z tym ktory musi byc w niebie, a wiecznie zyc nie chce n.p. ja?
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Wt maja 04, 2010 10:39 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dural napisał(a): A co z tym ktory musi byc w niebie, a wiecznie zyc nie chce n.p. ja? Nikt nie musi być w niebie. Masz całe życie aby zadeklarować swój wybór.
|
Wt maja 04, 2010 10:57 |
|
 |
rybeczka
|
@Malka Czym jest życie wieczne w Chrystusie? Co znaczy to, iż posiada On Słowa Życia Wiecznego?
Będę szczery. To zwykły bełkot nie mający żanego sensu, nie dziwi Cię, że nikt nie odpowiedział?
@Alus Masz całe życie aby zadeklarować swój wybór.
Czyli Ty żyjesz tylko po to aby dokonać wyboru- wierzę lub nie. Uważasz, że to racjonalne taki talk-show "Big Brader" czy coś w tym stylu... Dla mnie to jest wysoce nieracjonalne i nie mogę w to uwierzyć, choć nie uważam, że jestem mądrzejszy od wierzących.
_________________ Tej nocy przejdę przez Egipt, zabiję wszystko pierworodne w ziemi egipskiej od człowieka aż do bydła i odbędę sąd nad wszystkimi bogami Egiptu - Ja, Pan.
|
Śr maja 05, 2010 8:21 |
|
 |
Dural
zbanowany na stałe
|
Cytuj: Nikt nie musi być w niebie. No to gdzie "ida" ludzie dobrzy ktorzy nie chca przebywac z np. moherowymi beretami i to w nieskonczonosc? Zmienia im sie poglady na sile i jednak do nieba, pieklo ale z dobra posada, a moze rodza sie ponownie by przemyslec jeszcze raz?
_________________ Lecz początki, potem i leki nie pomogą. Owidiusz
|
Śr maja 05, 2010 9:17 |
|
 |
Elbrus
|
Malka napisał(a): Co znaczy to, iż posiada On Słowa Życia Wiecznego? Wynika więc z tego, że wejdą tam niektórzy, gdyż ci, którzy wcześniej otrzymali dobrą nowinę, nie weszli z powodu /swego/ nieposłuszeństwa, dlatego Bóg na nowo wyznacza pewien dzień - "dzisiaj" - po upływie dłuższego czasu, mówiąc przez Dawida, jak to przedtem zostało powiedziane: Dziś, jeśli głos Jego usłyszycie, nie zatwardzajcie serc waszych.(Hebr. 4:6-7) Dural napisał(a): a moze rodza sie ponownie by przemyslec jeszcze raz? Po przyjściu Judgement Day już będzie za późno. Dural napisał(a): No to gdzie "ida" ludzie dobrzy ktorzy nie chca przebywac z np. moherowymi beretami i to w nieskonczonosc? Jeśli mąż z żoną nie będzie miał kontaktów (Mk12:25), to pewnie nie będzie niebezpieczeństwa, że natkniesz się na to, czego byś nie chciał.  (aniołowie w niebie nie mają chyba źle)
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Śr maja 05, 2010 9:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
No to gdzie "ida" ludzie dobrzy ktorzy nie chca przebywac z np. moherowymi beretami i to w nieskonczonosc? Zmienia im sie poglady na sile i jednak do nieba, pieklo ale z dobra posada, a moze rodza sie ponownie by przemyslec jeszcze raz?
Może w innych religiach jest większy wybór, stąd mogą być dla Ciebie bardziej atrakcyjne, ale chrześcijaństwo oferuje 2 drogi. Do nieba i do piekła, no i droga tymczsowa czyli czyściec. A to że kogoś nazywasz moherowym beretem, nie znaczy wcale że wszystkie moherowe berety pójdą do nieba. Nie generalizujmy po samej nazwie. Tak samo nie każdy kto się nazywa katolikiem trafi do nieba.
|
Śr maja 05, 2010 13:38 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 12 ] |
|
|