http://www.pielgrzymka.lublin.plczytam oglądam i mam wrażenie że teraz ludzie chodzą na pokaz, galerie multimedia filmy relacje, forum, zdjęcie i inne, składki ubezpieczenie - niejako biznes, czy pielgrzymka nie jest prywatną sprawą każdego? Tutaj widzę jak na imprezie typu Woodstock, patroni medialni, relacje na żywo...
myślałem zawsze ze w skromności moc i siła wierzących...
a to mnie rozwaliło "Kobiety i mężczyźni nocują oddzielnie..." takie zasady pielgrzymkowe...
a teraz biznes "Od 21 lipca, do czasu wyjścia pielgrzymki, przed Archikatedrą Lubelską czynny będzie sekretariat pielgrzymkowy. Zapisy odbywać się będą w godz. 10.00-17.00. Koszt wpisowego dla każdego pielgrzyma wynosi 75 zł. Opłata uwzględnia m.in. transport bagaży i pojazdy służbowe Pielgrzymki, prom przez Wisłę, kupno lekarstw i materiałów opatrunkowych, baterii do nagłośnienia, tzw. gadżety pielgrzymkowe, informatory, koszt dokumentacji Pielgrzymki oraz ubezpieczenie NW.
Dla mniej zamożnych pątników przewidziana jest prawie 35% zniżka, czyli kwota wpisowa dla pątnika wynosi 50zł – zniżka jest możliwa tylko za zgodą Księdza Proboszcza, który dla potrzeb Pielgrzymki wydaje specjalne zaświadczenie.
Pielgrzymka posiada specjalną promocję dla rodzin:
*
2 osoby z rodziny wpisowe 120 złotych,
*
3 osoby i więcej wpisowe 160 złotych.
"
nie rozumiem to znaczy nie płacisz nie idziesz???
Jeszcze zaznaczenie specjalne na końcu "Przypominamy, że udział w Pielgrzymce wynosi w tym roku 75 zł. "
Za darmo nie mogę iść...?
1000 osób daje - 75tys razy ....X daje niezłą sumę
czy nie można dziś w kościele za darmo zrobić czegokolwiek ?
wszystko przeliczone jest na zł?