Autor |
Wiadomość |
DrzewoMalinowe
|
 Co ludzie robią w niebie
mam dwa pytania ,co ludzie robią w niebie ,i czy nie ma tam już cierpienia ,czy człowiek tam trwa w jakiejś w ekstazie zawieszony w przestrzeni czy się porusza
|
Pt maja 04, 2012 7:02 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Co ludzie robią w niebie
Tego oczywiście nikt z żyjących na tym świecie nie wie, bo tam nie był, ale ludzie miłujący łatwo mogą sobie to trochę wyobrazić. Tam po prostu zażywa się szczęśliwości. Coś podobnego (jeżeli ktoś coś takiego przeżył)jak wtedy, gdy było się w bardzo wielkim zagrożeniu i wyszło się z tego cało. Człowiek wtedy odczuwa ogromną ulgę i doznaje szczęśliwości, tylko w niebie jest to nieporównanie większe odczucie bo całościowe i na zawsze. A co do cierpienia. Tam nie ma zła, a więc i cierpienia, bo cierpienie jest owocem zła.
|
Pt maja 04, 2012 7:46 |
|
 |
DrzewoMalinowe
|
a czy w niebie będzie można spotkać swoją rodzine ,przecież jest tam tyle ludzie to jak się znajdziemy
|
Pt maja 04, 2012 7:53 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tam wszyscy stanowią rodzinę! Kogo spotkasz , to brat, bo tam nie ma płci. Starsi ludzie to wiedzą, bo tu na tym świecie starsi ludzie już tego doznają, czy kobieta, czy mężczyzna, to już prawie to samo.
|
Pt maja 04, 2012 8:02 |
|
 |
JedenPost
|
Maluczki napisał(a): A co do cierpienia. Tam nie ma zła, a więc i cierpienia, bo cierpienie jest owocem zła. A jest wolna wola?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Pt maja 04, 2012 11:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
DrzewoMalinowe napisał(a): mam dwa pytania ,co ludzie robią w niebie ,i czy nie ma tam już cierpienia ,czy człowiek tam trwa w jakiejś w ekstazie zawieszony w przestrzeni czy się porusza Robią wszystko to, co na Ziemi z tą różnicą, że nie popełniają zła. Maluczki napisał(a): (...) bo tam nie ma płci. ???  Płeć to część tego, kim jesteśmy. W niebie pozostaniemy sobą. JedenPost napisał(a): A jest wolna wola? Owszem.
|
Pt maja 04, 2012 14:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Co ludzie robią w niebie? Bawia się. Oczywiscie tylko ci którzy zawarli znajomości z mamoniarzami. Inni niestety strasznie się nudzą.
|
Pt maja 04, 2012 15:08 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alpert napisał(a): Co ludzie robią w niebie? Bawia się. Oczywiscie tylko ci którzy zawarli znajomości z mamoniarzami. Inni niestety strasznie się nudzą. Alpert, no co Ty opowiadasz? Przecież mamoniarze nie idą do nieba 
|
Pt maja 04, 2012 16:23 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
-Vi- napisał(a): Alpert, no co Ty opowiadasz? Przecież mamoniarze nie idą do nieba  On się łudzi!
|
Pt maja 04, 2012 17:16 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): A jest wolna wola? Oczywiście że jest, ale zastygła w swoim wyborze. Po porostu wybrałeś i masz. Poza tym, nic lepszego nie da się wybrać.
|
Pt maja 04, 2012 17:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
-Vi- napisał(a): Alpert, no co Ty opowiadasz? Przecież mamoniarze nie idą do nieba  Dobrze, że mi powiedziałaś. Bo ja w zasadzie dobry człowiek jestem. Juz się bałem, że tam trafię. Maluczki napisał(a): Poza tym, nic lepszego nie da się wybrać. Cała wieczność w towarzystwie maluczkiego i jemu podobnych to koszmar musi być. Pewnie sam Jezus by stamtąd czmychnął czym predzej.
|
Pt maja 04, 2012 18:05 |
|
 |
Sadomaczo
|
Widzę potop sceptycznych zagubionych owiec na forum.
|
Pt maja 04, 2012 19:41 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: Coś podobnego (jeżeli ktoś coś takiego przeżył)jak wtedy, gdy było się w bardzo wielkim zagrożeniu i wyszło się z tego cało. Czyli stany stresowe przeplatane uczuciem euforii 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Pt maja 04, 2012 19:58 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
alpert napisał(a): Dobrze, że mi powiedziałaś. Bo ja w zasadzie dobry człowiek jestem. Juz się bałem, że tam trafię. Ja też się tam nie wybieram. Tam strasznie nudno musi być i towarzystwo kompletnie nie w moich klimatach Ale mnie raczej nie grozi, że mnie tam wezmą. Człowiek co prawda też chyba ze mnie nie najgorszy, ale katolik to ze mnie żaden 
|
Pt maja 04, 2012 19:59 |
|
 |
Kris65
|
Cytuj: bo tam nie ma płci. To tam nuuudno jest 
_________________ Zdrowego rozsądku życzę...
|
Pt maja 04, 2012 21:02 |
|
|
|