Warto wierzyć w Pana Boga
Autor |
Wiadomość |
julika30
Dołączył(a): So maja 31, 2014 17:03 Posty: 3 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
 Warto wierzyć w Pana Boga
 Serdecznie witam z Krakowa. Rano jadę do Katowic, gdzie studiuję. Napisałam- warto wierzyć. Wierzący ma przewagę wielką nad ateistą, bo wierzy w życie po """"śmierci". Dla mnie życie nie mialoby sensu, gdyby nic nie było po śmierci. 
|
So maja 31, 2014 17:11 |
|
|
|
 |
Andy72
|
 Re: Warto wierzyć w Pana Boga
Dlaczego?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
So maja 31, 2014 17:24 |
|
 |
Askadtowiesz
|
julika30 napisał(a): :-o Serdecznie witam z Krakowa. Rano jadę do Katowic, gdzie studiuję. Napisałam- warto wierzyć. Wierzący ma przewagę wielką nad ateistą, bo wierzy w życie po """"śmierci". Dla mnie życie nie mialoby sensu, gdyby nic nie było po śmierci.  Tak jest, ubierz różowe okulary, swiat będzie piękniejszy, co nie znaczy ze prawdziwszy.
_________________ Rozsądne, a nie pętające swej wolności umysły są lekkimi ciałami lotnymi, wybiegającymi zawsze naprzód i rozpoznającymi okolice, do których dostojnie kroczący, zwarty korpus ortodoksów w końcu także kiedyś dotrze. G.C. Lichtenberg
|
So maja 31, 2014 18:29 |
|
|
|
 |
lokis
|
Cytuj: Dla mnie życie nie mialoby sensu, gdyby nic nie było po śmierci. Mniej wiecej to samo, choc podswiadomie, przekazala mi tusza mrozonego indyka, kiedy przechodzilem kolo zamrazalki marketu. Jaki sens zycia kiedy, moze sie okazac, ze po smierci czeka nas rola gulgoczacego (do czasu) ptaka? No, niby cos jest. Idziesz na to? 
|
So maja 31, 2014 18:30 |
|
 |
Andy72
|
A jednak to nadaje sens życiu
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
So maja 31, 2014 18:36 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Czyli że gdyby Bóg nie oferował życia po życiu, nie warto byłoby w niego wierzyć?
A gdyby On jednak był i posyłał wszystko jak leci w nirwanę, wbrew słowu biblijnych skrybów, co wtedy?
|
So maja 31, 2014 18:40 |
|
 |
Andy72
|
Nirwana to wymysł
|
So maja 31, 2014 18:49 |
|
 |
lokis
|
Cytuj: A jednak to nadaje sens życiu Jaki akurat ty masz sens zycia? Jako niewierzacy, widze sens we wlasnym istnieniu. Duzo uciech mialem. Wspaniale przezycia. O tym wiem. Nie mam zamiaru wierzyc kilku, kilkunastu owlosionym Zydom, ze czeka mnie "ogolny bajzel niebianski" (jestem "rozrywkowym" w bajzlu moja uciecha). Mlekiem zapijam cielecine, pejsow nie nosze i serdecznie dziekuje za zbawienie. Kiedys mnie nie bylo, kiedys mnie nie bedzie. Co w takim podejsciu dziwnego?
|
So maja 31, 2014 18:54 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Andy72 napisał(a): Nirwana to wymysł Dlaczego raczej istnieje coś niż nic?
|
So maja 31, 2014 19:16 |
|
 |
Andy72
|
CO rozumiesz pod pojęciem nirwana - nicość?
|
So maja 31, 2014 19:29 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Nie wiem.
Generalnie trudno jest dywagować o czymś, czego nie ma, i "w czym się znalazłszy"
...no właśnie. Nie da się opowiadać o niebycie.
|
So maja 31, 2014 19:44 |
|
 |
lokis
|
Cytuj: CO rozumiesz pod pojęciem nirwana - nicość? Moze ty podaj jakies wspomnienia z czasow kiedy jeszcze ciebie nie bylo. I daj spokoj, w tym momencie, ErgoProxy, to palacz ktory drugi dzien siedzi bez papierosa, moze byc rostrzesiony. 
|
So maja 31, 2014 19:50 |
|
 |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
Czy mi się zdaje, czy naprawdę ten temat jest czymś w rodzaju trollingu? Ja wiem, że prowokować trzeba, ale dlaczego w 90% przypadkach autorem jest świeży użytkownik który coś napisał i nie wraca. A teraz ulegając prowokacji bo trolle dokarmiać trzeba  Cytuj: Wierzący ma przewagę wielką nad ateistą, bo wierzy w życie po """"śmierci". Dla mnie życie nie mialoby sensu, gdyby nic nie było po śmierci. Ateista ma wielką przewagę nad wierzącym bo nie wierzy we wszystko co ładnie brzmi, a opiera się jedynie na tym co jest i można zweryfikować. Daje to poczucie spełnienia gdyż możemy żyć w pełni zgodnie z samym sobą. Nie ulegamy modzie na akceptację szarej rzeczywistości z nadzieją, że zostanie to nam wynagrodzone. My dążymy do szczęścia tu na ziemi, zmieniając świat na lepsze.
|
So maja 31, 2014 20:02 |
|
 |
lokis
|
Cytuj: Czy mi się zdaje, czy naprawdę ten temat jest czymś w rodzaju trollingu? Trafne! Autor nie pisze, ale my mamy mozliwosc sie wypowiadac! Niech mu bedzie chwala, ze po raz kolejny mozemy zdystansowac wierzacych nasza prosta, niezaprzeczalna logika! Dlugo tu nie przebywasz, moze nie znasz usera Jajko. Gdyby on zalozyl podobny temat, moderacja by miala pretensje. 
|
So maja 31, 2014 20:18 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Panowie, troszkę łagodniej nie można? Julka chciała podzielić się swoją radością...a tu taki afront z waszej strony.
Spróbujcie popatrzeć oczami miłości.
|
So maja 31, 2014 20:26 |
|
|
|