Jak czerpać energię wprost od Boga ?
Autor |
Wiadomość |
Alicja2011
|
 Jak czerpać energię wprost od Boga ?
Czy są ćwiczenia na kontakt z Bogiem i jak brać energię wprost od Niego, bez pośredników.
|
Pn sty 31, 2011 14:21 |
|
|
|
 |
Login2
|
 Re: Jak czerpać energię wprost od Boga ?
Nie wiem czego się naczytałaś, ale wygląda mi to na jakiś new age. Jakie energie? O_O Z Biblii tego przecież nie wyniosłaś.
Ćwiczenie na kontakt z Bogiem to tak zwana modlitwa. To że nie chcesz żadnych pośredników, to pochwalam. Módl się do Boga bezpośrednio.
Skąd pomysł, że Bóg wysyła nam jakieś energie?
|
Pn sty 31, 2011 14:33 |
|
 |
renata155
|
nie wszystko jest w nas..czasem trzeba sięgnąć po cóż z zewnątrz..własne z Boga. te przez pośredników..to też Jego łaska modlitwa-pokora--Bóg się nam Sam użycza..jak i kiedy chce...ale przeważnie CHCE ..tylko mocno blokujemy dojście,pomimo pozwoleń słowno-modlitewnych 
|
Pn sty 31, 2011 14:50 |
|
|
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Alicja2011 napisał(a): Czy są ćwiczenia na kontakt z Bogiem i jak brać energię wprost od Niego, bez pośredników. Po co Ci pośrednicy w modlitwie? Po prostu, zamiast tracić czas pomódl się.
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pn sty 31, 2011 15:11 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja wam powiem,że modlitwa jednak pomaga i warto się modlić raz jak się modliłem to poczułem się "lekki" i ujrzałem światłość szkoda,że przez chwilę ale to już jest jakiś znak więc warto się modlić bo modlitwa zawsze coś da ale trzeba wytrwać żeby były jakieś skutki.
|
Pn sty 31, 2011 16:09 |
|
|
|
 |
Metanoia/Freedom
Dołączył(a): Wt sie 11, 2009 12:34 Posty: 837 Lokalizacja: mazowsze
|
w kościele jest taki przedłużacz z nieba na ziemie , podłaczasz się pod elektrody i Bóg przesyła energie za darmo
a poważnie mówiąc to sakramenty, biblia, modlitwa , wspólnota, post, jałmużna Bóg jest miłością i prawdą(istnieniem) a nie jakąś energią .
_________________ 1 KOR 13
|
Pn sty 31, 2011 16:10 |
|
 |
Alicja2011
|
Metanoia napisał(a): w kościele jest taki przedłużacz z nieba na ziemie , podłańczasz się pod elektrody i Bóg przesyła energie za darmo . Metanoia opisz szczególowo tak na poważnie jak ty podłańczasz się pod te elektrody. Czy to plus do plusa czy odwrotnie, czy długi musi być ten "kabel." Napisz co wtedy czujesz.?
|
Pn sty 31, 2011 16:49 |
|
 |
maly_kwiatek
zbanowany na stałe
|
Alicja2011, zanim Metanoia zbierze myśli, Ty opisz szczegółowo skąd biorą się u Ciebie opisywane problemy. Czy są prowokacjami, czy jakimiś realnymi Twoimi problemami? Czy może próbujesz się autentycznie coś dowiedzieć?
W tym ostatnim przypadku, dlaczego zadajesz pytania na forum katolickim, zamiast na jakichś forach ezoterycznych?
_________________ Mały kwiatek pod stopami Boga - św. Teresa od Dzieciątka Jezus Zbrodnia państwowa to i państwowe morderstwo i terror demokracji. Gdy działa Duch Święty, wzrasta wiara, nadzieja, miłość Boga i bliźniego, ginie kłamstwo, nienawiść, magia.
|
Pn sty 31, 2011 17:57 |
|
 |
Alicja2011
|
maly_kwiatek napisał(a): Alicja2011, zanim Metanoia zbierze myśli, Ty opisz szczegółowo skąd biorą się u Ciebie opisywane problemy. Czy są prowokacjami, czy jakimiś realnymi Twoimi problemami? Czy może próbujesz się autentycznie coś dowiedzieć?
W tym ostatnim przypadku, dlaczego zadajesz pytania na forum katolickim, zamiast na jakichś forach ezoterycznych? Odpowiedz można znaleść w słowach ks.F Blachnickiego Cytuj: dlaczego tylu chrześcijan nie może powiedzieć o sobie, że są napełnieni Duchem Świętym? Jeżeli napełnienie Duchem Świętym jest czymś tak wspaniałym, to dlaczego tylu ludzi z tego nie korzysta? Można wymienić tutaj dwa powody. Pierwszy powód: brak poznania, brak wiedzy. Drugi powód: brak wiary. Ludzie po prostu nie wiedzą o tym, co to znaczy być napełnionym Duchem Świętym, bo nikt im o tym nie mówi. Gdyby wiedzieli, z pewnością większość zapragnęłaby napełnienia Duchem Świętym. Niestety jednak brak świadectwa. Nauczanie urzędowe w kościołąch jest często sformalizowane, suche, ujęte w abstrakcyjne formy. http://www.blachnicki.oaza.pl/conf/agape/rnz3.html
|
Pn sty 31, 2011 19:41 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Sam na to wpadłem powiem ci ponieważ przeczytałem całe pismo św. Nowego Testamentu i tam jest odpowiedz również zawarta  polecam właśnie pismo św. do przeczytania na rozszerzenie swojej wiary w Boga.
|
Pn sty 31, 2011 21:20 |
|
 |
Metanoia/Freedom
Dołączył(a): Wt sie 11, 2009 12:34 Posty: 837 Lokalizacja: mazowsze
|
jedną elektrode wkładam do odbytu a drugą do nosa, ale czasem mi się mylą godzina ładowania i bije odemnie blask, woń kwiatów, miłość i prawda
_________________ 1 KOR 13
|
Pn sty 31, 2011 21:27 |
|
 |
Login2
|
Alicja instrukcje jak otrzymać ducha świętego znajdziesz w Biblii.
"Jeśli więc wy, choć źli jesteście, umiecie dawać dobre dary swoim dzieciom, o ileż bardziej Ojciec z nieba da Ducha Świętego tym, którzy Go proszą." ŁK 11
|
Pn sty 31, 2011 21:51 |
|
 |
Geonides
Dołączył(a): Pt mar 26, 2010 11:38 Posty: 473 Lokalizacja: Rio de Świebodzineiro
|
Alicja2011 napisał(a): Jak czerpać energię wprost od Boga ? Czerpanie energii wprost od Boga nie jest sprawą prostą. Powiedziałbym, że jest sprawą bardzo trudną. Ba, niemożliwą nawet 
Pn sty 31, 2011 22:00 |
|
 |
naturalwoman
|
A jakiej energii poszukujesz? Jakie są Twoje oczekiwania co do wiary? Jakie są Twoje oczekiwania co do Boga? Cytujesz fragment o napełnianiu się Duchem Świętym. Ale jakie są Twoje oczekiwania co do Jego obdarowywania? Jaki masz obraz Boga? I nie po to piszę te pytania by uzyskać odpowiedzi. Zastanów się.
_________________ To, co wiem jest kroplą. Czego nie wiem - oceanem.
|
Wt lut 01, 2011 0:15 |
|
 |
Alicja2011
|
Login2 napisał(a): Alicja instrukcje jak otrzymać ducha świętego znajdziesz w Biblii. Zdradz tajemnicę, jak ty to robisz, czy "ćwiczysz". Nie jednej osobie się to przyda. "Gdyby wiedzieli, z pewnością większość zapragnęłaby napełnienia Duchem Świętym"
|
Wt lut 01, 2011 4:11 |
|
|
|