|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
Skomentujmy na BBC, obrażają Papieża i nas
Autor |
Wiadomość |
zephyr7
|
 Skomentujmy na BBC, obrażają Papieża i nas
Mam do wszystkich forumowiczów dość nietypową prośbę: czy moglibyście skomentować artykuł, który ukazał się na portalu BBC: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13251415Wśród komentarzy dominują takie, które obrażają nas, jako katolików - i które w sposób często wulgarny godzą w godność kościoła i naszego nowego Błogosławionego. Przykro mi, kiedy czytam lawinę skrajnie negatywnych opinii, pokażmy że na świecie są również ludzie którzy kochali Jana Pawła II i dla których był on autorytetem! rejestracja zajmuje mniej niż minutę, wystarczy się zalogować i wstawić swój komentarz. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13251415
|
N maja 01, 2011 20:27 |
|
|
|
 |
ArturP
|
 Re: Skomentujmy na BBC, obrażają Papieża i nas
Zawsze się znajdą przeciwnicy katolicyzmu jak gdzieś wyczytałem przebieg historii kształtuje pewność. Słabnąca wiara jest przejściowa potęgi Boga nie narusza.
_________________ "Aż do śmierci stawaj do zapasów o prawdę, a Pan Bóg będzie walczył o ciebie" (Syr 4,28) "na podstawie słów twoich będziesz uniewinniony i na podstawie słów swoich będziesz potępiony” (Mt 12, 34-37).
|
N maja 01, 2011 21:29 |
|
 |
gargamel
zbanowany na stałe
|
Ja proponuję ponabijać się z angoli, i tego ich księcia, ślubu i tej całej żenady którą zrobili wokól tego wydarzenia 
_________________ http://forum.wiara.pl/viewtopic.php?f=42&t=30168 http://pajacyk.pl/
|
N maja 01, 2011 21:35 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Wiele tych komentarzy jest tak głupich i prymitywnych, jak zwykle u nas no onecie. Naprawdę szkoda czasu. Równie dobrze można spędzić dzień na pluciu i łapaniu.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
N maja 01, 2011 21:42 |
|
 |
ArturP
|
gargamel napisał(a): Ja proponuję ponabijać się z angoli, i tego ich księcia, ślubu i tej całej żenady którą zrobili wokól tego wydarzenia  A ja tam im współczuję, wiesz ile kosztuje utrzymanie całej tej monarchii angole bulą 
_________________ "Aż do śmierci stawaj do zapasów o prawdę, a Pan Bóg będzie walczył o ciebie" (Syr 4,28) "na podstawie słów twoich będziesz uniewinniony i na podstawie słów swoich będziesz potępiony” (Mt 12, 34-37).
|
Wt maja 03, 2011 8:10 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Angole bulą, a w Polsce strach nacisnąc pilota, bo non stop epatują nas na wszystkich niemal kanałach ślubem......aż obrzydzenie bierze.
|
Wt maja 03, 2011 8:25 |
|
 |
Acro
|
Alus napisał(a): Angole bulą, a w Polsce strach nacisnąc pilota, bo non stop epatują nas na wszystkich niemal kanałach ślubem......aż obrzydzenie bierze. Brzydzą cię śluby?...
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Wt maja 03, 2011 8:55 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: Brzydzą cię śluby?... Brzydzi mnie przyssanie się mediów do jakiegoś tematu i walenie nim przez kilka dni non stop...areszt Polańskiego, ślub księcia, wyrok na Bin Ladenie.....
|
Wt maja 03, 2011 9:08 |
|
 |
Acro
|
Przeczytałem artykuł i komentarze. Są wyważone i absolutnie nie wulgarne - modzi czuwają!  Trzeba się tylko pogodzić, że bezkrytyczny kult JPII to zjawisko niemal wyłącznie polskie, a świat trochę inaczej spogląda na jego pontyfikat i KrK w ogólności.
_________________ Religia to para kul potrzebnych jedynie tym, którzy mają słabe nogi (Denis Diderot)
|
Wt maja 03, 2011 9:15 |
|
 |
Acro
|
Alus napisał(a): Cytuj: Brzydzą cię śluby?... Brzydzi mnie przyssanie się mediów do jakiegoś tematu i walenie nim przez kilka dni non stop...areszt Polańskiego, ślub księcia, wyrok na Bin Ladenie..... Tak działają media, bo to lubią ludzie, czyli i my  Zgadzam się w tym z tobą, ale stanowczo wolę 'przyssanie' się do ślubu niż do aresztowania, wojny czy cięć budżetowych. Czy nawet beatyfikacji.
|
Wt maja 03, 2011 9:17 |
|
 |
Elbrus
|
gargamel napisał(a): Ja proponuję ponabijać się z angoli, i tego ich księcia, ślubu i tej całej żenady którą zrobili wokól tego wydarzenia Jak oni nam papieża, to my im królową. Jak już uderzać, to w wysokie tony. Niech mają za swoje! //czy słowo "polaczek" pisze się z wielkiej czy małej litery?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
Wt maja 03, 2011 9:38 |
|
 |
szyszkownik
|
zephyr7 napisał(a): Mam do wszystkich forumowiczów dość nietypową prośbę: czy moglibyście skomentować artykuł, który ukazał się na portalu BBC: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13251415Wśród komentarzy dominują takie, które obrażają nas, jako katolików - i które w sposób często wulgarny godzą w godność kościoła i naszego nowego Błogosławionego. Przykro mi, kiedy czytam lawinę skrajnie negatywnych opinii, pokażmy że na świecie są również ludzie którzy kochali Jana Pawła II i dla których był on autorytetem! rejestracja zajmuje mniej niż minutę, wystarczy się zalogować i wstawić swój komentarz. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13251415I to ma być twoim zdaniem wulgarne godzenie w godność katolików i papieża? Przecież prawdą jest, że Watykan za czasów JPII (oczywiście nie wiadomo na ile sam JPII), tuszował przejawy wykorzystywania seksualnego dzieci przez księży. I ten artykuł poprostu to przypomina. Chcielibyście zamknąć usta wszystkim tym, którzy mają inne zdanie, poprostu bardziej krytyczne, aniżeli egzaltacja na temat JPII?
|
Wt maja 03, 2011 10:37 |
|
 |
Oriflamme
Dołączył(a): Pn kwi 18, 2011 1:05 Posty: 96 Lokalizacja: Kalisz, Wielkopolskie
|
ArturP napisał(a): gargamel napisał(a): Ja proponuję ponabijać się z angoli, i tego ich księcia, ślubu i tej całej żenady którą zrobili wokól tego wydarzenia  A ja tam im współczuję, wiesz ile kosztuje utrzymanie całej tej monarchii angole bulą  Może najpierw sprawdź jak wygląda sprawa monarchii i co ona im daje. Po drugie - zauważ ile oni tam zarabiają. Telewizję oglądało ponad 2 mld osób, w Anglii będą kupować pamiątki, oraz całą masę innych rzeczy. Takie coś potrafi również napędzać ekonomię.
|
Wt maja 03, 2011 15:21 |
|
 |
amadeus35
|
zephyr7 napisał(a): Mam do wszystkich forumowiczów dość nietypową prośbę: czy moglibyście skomentować artykuł, który ukazał się na portalu BBC: http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13251415Wśród komentarzy dominują takie, które obrażają nas, jako katolików - i które w sposób często wulgarny godzą w godność kościoła i naszego nowego Błogosławionego. Przykro mi, kiedy czytam lawinę skrajnie negatywnych opinii, pokażmy że na świecie są również ludzie którzy kochali Jana Pawła II i dla których był on autorytetem! rejestracja zajmuje mniej niż minutę, wystarczy się zalogować i wstawić swój komentarz. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-13251415Jako katolik i chrzescijanin powinienes rowniez z pokora zniesc wspomniana krytyke. To ze jestes katolikiem i polakiem nie daje ci jeszcze zadnego przywileju.
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Pn maja 09, 2011 8:07 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 14 ] |
|
|