O co byście zapytali Boga
| Autor |
Wiadomość |
|
Andy72
|
 O co byście zapytali Boga
Umieracie. Stajecie przed obliczem Boga. O co pytacie?
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
| N lut 12, 2012 13:28 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: O co byście zapytali Boga
Zapomnisz języka w gębie, takie to będzie szczęście, że będziesz chciał tylko trwać w tym stanie. Zostaniesz zalany wszechogarniającą miłością. Sam Ci odpowie w ułamku sekundy. On zna nasze pytania.
|
| N lut 12, 2012 13:35 |
|
 |
|
WZasadzieNiegroźny
|
Panie, czy to wszystko było na serio?
|
| N lut 12, 2012 13:40 |
|
|
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
1. Co robił przed stworzeniem świata? 2. Dlaczego małe dzieci chorują np. na raka itp.? 3. Czym go najbardziej rozczarowaliśmy?
|
| N lut 12, 2012 13:57 |
|
 |
|
fusilli
|
Andy72 napisał(a): Umieracie. Stajecie przed obliczem Boga. O co pytacie? Panie, przedłuży mi pan termin poprawy....? 
|
| N lut 12, 2012 14:08 |
|
|
|
 |
|
WIST
|
Stojąc przed Bogiem nie trzeba już zadawać pytań. wszystko powinno być jasne, o ile w ogóle jeszcze będzie nas to ciekawiło. Tak ja to widzę.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
| N lut 12, 2012 14:22 |
|
 |
|
fusilli
|
a jak taki zatwardziały grzesznik, czy niewięrzący stanie przed nim to co to już koniec będzie, czy może będzie miał szanse te 2 słowa wypowiedzieć i jakoś uratować się?
|
| N lut 12, 2012 14:37 |
|
 |
|
Elbrus
|
fusilli napisał(a): a jak taki zatwardziały grzesznik, czy niewięrzący stanie przed nim to co to już koniec będzie, czy może będzie miał szanse te 2 słowa wypowiedzieć i jakoś uratować się? Zadawanie Bogu pytań po śmierci nie przynosi usprawiedliwienia.
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| N lut 12, 2012 14:57 |
|
 |
|
BumBleBee
|
Za życia trzeba te słowa powiedzieć i się uratować. Jeśli teraz się tego nie zrobi, to znaczy że to był nasz wybór a Pan wolności nie odbiera. Ja bym o nic nie zapytał, mało mu trosk przysparzam?
_________________ Życie nie jest niczym innym, jak tylko wiecznym zmaganiem się z sobą samym i nie zakwita inaczej, jak tylko za cenę cierpienia.Dotrzymuj zawsze towarzystwa Panu Jezusowi w Ogrodzie Oliwnym, a On będzie umiał wzmocnić cię w godzinach udręk, które nadejdą
|
| N lut 12, 2012 15:22 |
|
 |
|
Anonim (konto usunięte)
|
fusilli napisał(a): a jak taki zatwardziały grzesznik, czy niewięrzący stanie przed nim to co to już koniec będzie, czy może będzie miał szanse te 2 słowa wypowiedzieć i jakoś uratować się? żadnych szans, rozpocznie się sprawiedliwość...i rozpacz
|
| N lut 12, 2012 15:37 |
|
 |
|
Elbrus
|
viewtopic.php?f=27&t=8530 - co byś powiedział Bogu, gdybyś spotkał Go twarzą w twarz?
_________________ The first to plead is adjudged to be upright, until the next comes and cross-examines him. (Proverbs 18:17)
Słuszna decyzja podjęta z niesłusznych powodów może nie być słuszna. (Weatherby Swann)
Ciemny lut to skupi. (Bardzo Wielki Elektronik)
|
| N lut 12, 2012 15:41 |
|
 |
|
fusilli
|
W związku z tym, że nie mogłem znaleźć odpowiedniego tematu to kontynuuje "Zadawanie Bogu pytań po śmierci nie przynosi usprawiedliwienia." A co z takim Kowalskim, który zmarł nagle( nawet nie orientując się), któremu nawet na myśl nie przyszło, by kiedykolwiek nawrócić się, ale mimo to w przyszłości mógł przecież zmądrzeć i przebić niejednego pod względem religijności? Bóg jakoś się w tym orientuje, czy naprawdę tak surowy jest??
drugie pytanie, które mnie trapi- dajmy sobie umiera ojciec zasługujący na niebo i do niego trafia, ojciec ten ma jedynego syna.(żeby nie było). Jest on nie wychowany, nie da się do niego przemówić. Jednak ojciec bardzo go kochał, kocha. I teraz; umiera ten syn nie mając szans na niebo nawet na czyścieć, trafia do piekła. No i co z tym ojcem. Ojciec z pewnością nadal na pewno go kocha, czy jego miłość do syna pozwoli mu samemu na cieszenie się życiem wiecznym? Na pewno nie, poniekąd przecież sam go stworzył, czy nie będzie prosił go o wygnanie z raju, a nawet na wspólne męczarnie? Ojciec ten raczej Boga nie zrozumie. Bardzo mnie to ciekawi. Proszę o odpowiedź
|
| N lut 12, 2012 15:48 |
|
 |
|
fusilli
|
"BumBleBee" co ty ojca Pio na tle piekła przedstawiasz? Niezły kontrast 
|
| N lut 12, 2012 15:59 |
|
 |
|
fusilli
|
Na to pierwsze pytanie nie musicie mi już odpowiadać. Ratunek dla takiego Kowalskiego na pewno musi być. Jezus, czy najwięksi święci tacy jak Ojciec Pio przecież największym zbirom wybaczali i to niekiedy w chwili śmierci. Więc to nie byłoby sprawiedliwe by taki zbir, który zamordował tego Kowalskiego- niemającego szans na zbawienie sam się uratował. Proste. czytałem o takiej jednej XXw mistyczce, mówiła ona, że KAŻDY będzie miał czas po śmierci na 2minutową rozmowę z Bogiem. Nie to, żebym ślepo wierzył, ale coś w tym musi być.
|
| N lut 12, 2012 16:44 |
|
 |
|
vulkan
|
1.Czy nasze życie to tylko iluzja? 2.Czy istnieją sprawiedliwe/prawdziwe religie w 100%? 3.Czy istnieją kosmici? 
|
| N lut 12, 2012 17:12 |
|
|
|