|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
adrian95
|
 Wątpliwości
Jestem tu nowy, więc zakładam ten temat tutaj. Mam dwa pytania odnośnie tego, czy są to grzechy ciężkie czy lekkie: 1. W szkole kolega poprosił mnie o podrobienie podpisu pod zwolnieniem z dwóch godzin wychowania fizycznego. Powodem było wyjście do ortopedy. Nie wiem, czy była to prawda czy tylko wymyślony powód by iść sobie (kiedyś ten kolega miał problemy i chodził do tego specjalisty, ale teraz nie wiem jak jest). 2. Jestem niepełnoletni. Pełnoletni kolega poprosił mnie, abym kupił mu papierosy (nie mógł wyjść z domu). Kupiłem je bez problemu i przyniosłem mu. Sam jestem nie palącym.
Czy są to grzechy ciężkie?
|
N kwi 01, 2012 9:20 |
|
|
|
 |
ZycieJestPiekne
|
 Re: Wątpliwości
o to najlepiej zapytac ksiedza przy spowiedzi. bo sumienie kazdego czlowieka jest inne. musisz to rozliczyc we wlasnym sumieniu a nie sugerowac sie ewentualnymi "dobrymi radami" forumowiczow
_________________ "Bóg zawsze nad nami czuwa, i znajduje rozwiązanie, tam gdzie ludzki umysł już go nie widzi." św. Faustyna Kowalska
http://swietoscwcodziennosci.blogspot.com/
|
N kwi 01, 2012 9:44 |
|
 |
WIST
|
 Re: Wątpliwości
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
N kwi 01, 2012 13:45 |