Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 23:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Conclave czy da nam odpowiedź? 
Autor Wiadomość

Post Conclave czy da nam odpowiedź?
Żyjemy w konkretnym czasie, gdzie ... . Ciekawi mnie, czy nowym Papieżem będzie obecny Rekolekcjonista Watykanu, czy może będzie to inny Rzymianin. I jak to będzie z tym Imieniem. Po Conclave będziemy wiedzieli.
Będziemy też wiedzieli, czy niektórzy słusznie spodziewają się zbliżającej się Paruzji.

Wydaje mi się, że to najlepszy czas na zasygnalizowanie tego tematu, by po fakcie nie było spekulacji.

Śr lut 13, 2013 1:13
Post Re: Conclave czy da nam odpowiedź?
Sory, ale nie całkiem rozumiem o co kaman.

Konklawe poda nam tylko jedna odpowiedź, a mianowiecie to kto będzie nastepnym papieżem. Imieniem papieża konklawe się nie zajmuje, to już decyzja wybranego.

Jakiej więc sie jeszcze spodziewasz odpowiedzi. No bo skoro jestes chrześcijanką to musisz wiedzieć, ze na pytanie kiedy będzie Paruzja konklawe, ani nikt inny odpowiedzi nie udzieli NIGDY.

Śr lut 13, 2013 7:07
To lepsze sa spekulacje przed faktem?

Jeden koniec swiata wlasnie nas ominal, to juz trzeba szukac nastepnych sensacji? A moze by sie tak po prostu wlasnym zyciem w wiernosci Bogu zajac, a nie marnowac czas na bzdurne dywagacje?

Dla nas moze byc koniec naszego swiata kazdego dnia. I jedynie to powinno nas interesowac.

Śr lut 13, 2013 7:52
Cytuj:
Dla nas moze byc koniec naszego swiata kazdego dnia. I jedynie to powinno nas interesowac.

I słusznie!
Dlatego jedyne co możemy zrobic to modlić sie o dobry wybór nowego papieża. To jest nasze główne zadanie.....spekulacje pozostawiając oszołomom.

Co do spekulacji kto bedzie wybrany. To ja mam 117 kandydatów, gdyż tylu bedzie uczestniczyć w Konklawe. Którys z nich na pewno bedzie przyszłym papieżem.....chociaz nie musi, ale od wielu juz lat papież jest wybierany spośród grona wybierających.

Śr lut 13, 2013 8:35

Kael napisał(a):
Jeden koniec swiata wlasnie nas ominal

Omineła sensacjonistów jedna z bardzo wielu hipotetycznych sensacji. Natomiast powyższa argumentacja poparta jest wielowiekową historią i dotyczy kilkunastu mocnych punktów często niezwiązanych ze sobą. Związana jest też z osobami wyniesionymi na Ołtarze. Więc pytanie jest tylko takie, czy dobrze interpretujemy te Znaki?

Kael napisał(a):
Dla nas moze byc koniec naszego swiata kazdego dnia.

Masz rację jest to jeden z trzech końców świata wymienionych w PŚ. Drugi był w 70 roku n. e. i dotyczył Jerozolimy, a trzeci dotyczy Paruzji i za przykładem Symeona - Łk 2,25-32 - pozwoli ten czas przygotować się w tych ostatnich latach dosyć starannie na to Przyjście. Zwróci też oczy wielu na inne Znaki … .
Więc już niedługo niewykluczone, że przed końcem rozpoczynającego się dziś Postu będziemy wiedzieli, czy to jest ten konkretnie czas i wiedza nasza będzie graniczyć z pewnością. Jeżeli zaś np. będzie wybrany Papieżem Kardynał ciemnoskóry będzie to oznaczało, że to nie ten czas i tyle. Więc niepokoju tu nie ma. Natomiast gdyby się okazało, że to ten czas to pewne jest na 100%, że ilość Nawróceń, by ogromnie wzrosła. Mimo, że nie znamy dokładnej daty, a tylko przybliżony rok Paruzji.

Łk 2,25-32
Starzec Symeon

25 A żył w Jerozolimie człowiek, imieniem Symeon. Był to człowiek prawy i pobożny, wyczekiwał pociechy Izraela, a Duch Święty spoczywał na nim. 26 Jemu Duch Święty objawił, że nie ujrzy śmierci, aż zobaczy Mesjasza Pańskiego9. 27 Za natchnieniem więc Ducha przyszedł do świątyni. A gdy Rodzice wnosili Dzieciątko Jezus, aby postąpić z Nim według zwyczaju Prawa, 28 on wziął Je w objęcia, błogosławił Boga i mówił:
29 «Teraz, o Władco, pozwól odejść słudze Twemu
w pokoju, według Twojego słowa.
30 10 Bo moje oczy ujrzały Twoje zbawienie,
31 któreś przygotował wobec wszystkich narodów:
32 światło na oświecenie pogan
i chwałę ludu Twego, Izraela».

Śr lut 13, 2013 11:20
Twoje wydumane teorie i plany sa, jak to czesto bywa, "ludzkie", czyli "nie Boze".

Czyli jak zostanie wybrany Afrykanczyk, to znaczy (wreszcie) ze ludzie w koncu uwierza, ze te wszystkie Malachiasze i Saby sa klamstwem? I co? Myslisz ze nie wymysla innych "prorokow", zeby jednak zajrzec w plany Pana Boga? Mimo ze Pismo sw wyraznie przed tym przestrzega i zabrania?

A o jakim "niepokoju" piszesz? Odmawiasz Ojcze Nasz? Prosisz dzien w dzien o przyjscie Jego Krolestwa? I co? Bardzo sie martwisz, ze Pan Bog moglby twojej prosby wysluchac? To moze zastanow sie nad swoja modlitwa?
Co za roznica dla pojedynczego czlowieka, ktory umiera, czy umra tez razem z nim inni? Nasza ojczyzna jest w niebie. Nie tu.

Dla chrzescijanina jest wszystko jedno, czy Pan Jezus przyjdzie dzis, czy za 1000 lat. I tak powinienes zyc, zebys mogl w kazdej chwili byc gotowy na spotkanie z Nim.

Śr lut 13, 2013 13:55
Cytuj:
a tylko przybliżony rok Paruzji.

Co ty opowiadasz? Jaki "przybliżony rok"?
Co to za głupoty?

Śr lut 13, 2013 14:04

Kael napisał(a):
Czyli jak zostanie wybrany Afrykanczyk, to znaczy (wreszcie) ze ludzie w koncu uwierza, ze te wszystkie Malachiasze i Saby sa klamstwem? I co? Myslisz ze nie wymysla innych "prorokow", zeby jednak zajrzec w plany Pana Boga? Mimo ze Pismo sw wyraznie przed tym przestrzega i zabrania?

A o jakim "niepokoju" piszesz? Odmawiasz Ojcze Nasz? Prosisz dzien w dzien o przyjscie Jego Krolestwa? I co? Bardzo sie martwisz, ze Pan Bog moglby twojej prosby wysluchac? To moze zastanow sie nad swoja modlitwa?

O Sabie nic nie wiem. Ale, że np. Objawienia Maryjne związane z Orędziami do wszystkich w Medjugorje są ostatnie przed Paruzją to chyba słyszałeś.

Zresztą to są jedyne mi znane `argumenty` dotyczące Paruzji związane z naszym KK w historii tego upadłego świata. Więc o innych być nie może bo ich nie ma i nie było. Były tylko sensacyjki związane z wyobraźnią lub Religiami Pierwotnymi, czy sektami.

Kael napisał(a):
Co za roznica dla pojedynczego czlowieka, ktory umiera, czy umra tez razem z nim inni? Nasza ojczyzna jest w niebie. Nie tu.

Masz rację i tak na marginesie, kto Ci powiedział, że będzie to ponury dzień dla osób będących w Stanie Łaski Uświęcającej.

Kael napisał(a):
Dla chrzescijanina jest wszystko jedno, czy Pan Jezus przyjdzie dzis, czy za 1000 lat. I tak powinienes zyc, zebys mogl w kazdej chwili byc gotowy na spotkanie z Nim.

Dla Chrześcijanina tak. Ale nam Uczniom musi też zależeć na wszystkich Duszach także tych co błądzą. I marzeniem moim też jest, by w Niebie jak najwięcej osób widziało Boga `twarzą w Twarz`, a jak wiesz nie każdy będzie miał taką możliwość.

Nadto poczekajmy te 40 dni spokojnie – może i temat stanie się nieaktualny, a jakby był aktualny to będzie widać kiedy odbyła się nasza rozmowa w funkcji czasu.

Śr lut 13, 2013 14:40
faustynkas napisał(a):
O Sabie nic nie wiem. Ale, że np. Objawienia Maryjne związane z Orędziami do wszystkich w Medjugorje są ostatnie przed Paruzją to chyba słyszałeś.

Zresztą to są jedyne mi znane `argumenty` dotyczące Paruzji związane z naszym KK w historii tego upadłego świata. Więc o innych być nie może bo ich nie ma i nie było. Były tylko sensacyjki związane z wyobraźnią lub Religiami Pierwotnymi, czy sektami.

Nieuznane objawienia prywatne, chciales napisac.
Jest wiele innych podobnie prawdopodobnych jak te w Medjugorje i zapewniam ciebie ze wielu ludzi wierzy w to, co sobie wybiora z tego "skarbca". Twoj wybor nie musi byc tym slusznym.

faustynkas napisał(a):
Żyjemy w konkretnym czasie, gdzie ... . Ciekawi mnie, czy nowym Papieżem będzie obecny Rekolekcjonista Watykanu, czy może będzie to inny Rzymianin. I jak to będzie z tym Imieniem. Po Conclave będziemy wiedzieli.
Będziemy też wiedzieli, czy niektórzy słusznie spodziewają się zbliżającej się Paruzji.

Czyzby w Medjugorie byly jakies wytyczne na temat kolejnego papieza, jezeli uwazasz, ze Afrykanczyk jest "niegrozny"?

faustynkas napisał(a):
Nadto poczekajmy te 40 dni spokojnie – może i temat stanie się nieaktualny, a jakby był aktualny to będzie widać kiedy odbyła się nasza rozmowa w funkcji czasu.

faustynkas napisał(a):
Wydaje mi się, że to najlepszy czas na zasygnalizowanie tego tematu, by po fakcie nie było spekulacji.

Czyli po prostu chcesz byc pierwszy z informacja o Paruzji, w razie gdyby byla na Wielkanoc?
Coz, ludzka rzecz. Ale chyba nie o to chodzi w Wielkim Poscie?

Nie mowiac o tym, ze jezeli Paruzja bedzie jutro, to wszystko na nic....

Śr lut 13, 2013 14:55
Cytuj:
Ale, że np. Objawienia Maryjne związane z Orędziami do wszystkich w Medjugorje są ostatnie przed Paruzją to chyba słyszałeś.

Nie istnieje coś takiego jak "Objawienia Maryjne", moga byc co najwyżej "prywatne objawienia maryjne"......a co do Medjugorje to skoro tak ta żjawa twierdzi to nie jest Maryją, ale jakimś demonem, który zwodzi ludzi.

Śr lut 13, 2013 14:58
Cytuj:

Jeśli przyjąć, ze objawienia są autentyczne, to wypowiedź Maryi brzmiała Przyszłam, aby po raz ostatni wezwać świat do nawrócenia. Później już się nie pokażę na tej ziemi(2.05.1982r)
Nie znajdujemy tu żadnych ram czasowych, ani konkretnego wskazana na Paruzję.
Więc Twoje twierdzenie o wiedzy na temat roku Paruzji, raczej nie ma umocowania w Medjugorje.

Śr lut 13, 2013 15:07

Cierpliwości.

Co do Medjugorje to te "Prywatne Objawienia Maryjne" dotyczące niejednej osoby trwają i także tu na forum mają wielkich orędowników. I sądzę, że jest ich niemała grupa.
Jest też i przeciwnik Ich, jak przedmówca Humalog afiszujący się tym niejednokrotnie.

Nadto KK Ich nie odrzucił, a Je bada.

@Alus
nie twierdzę, że masz tę wiedzę zawartą w Orędziach, bo jeszcze nie zostały ujawnione. Ja też jej nie mam. Ale wiem że związane są z Paruzją.

Ps
nadto miło, by było poczekać cierpliwie te 40 dni na Święta Wielkiej Nocy, byśmy wiedzieli przynajmniej, czy to jest ten czas na dalszą polemikę, którą po Świętach możemy wznowić także jakby był wybrany czarnoskóry Papież.

Śr lut 13, 2013 15:23

Ja tylko gwoli poszerzenia horyzontów i spokojnego snu.
faustynkas napisał(a):

- O proroctwach królowej z/Saby, to ja dziecięciem będąc żem już słyszał, albowiem babunia kochana w ramach bobranocki, przy lampie naftowej lubieżnie czytała mi o końcu świata, powołując jako spektakularny argument nadejścia Armagedona vel Paruzji rozprzestrzenianie się populacji szarpidritów z długimi włosami. (Wiecie kochani, te Bitlesy, Rollingstonse i nawet Michaj Burano). Cuś tak mi nie pasowało, bo w zaprzeszłych wiekach chłopy tyż miewały długie plerezy, ale mądrować się nie miałem ochoty, coby po purzytach (gwarowe) nie dostać.
No i patrzcież Państwo, teraz to moda na łyse włosy i karczycho XXXL, zatem michalinowe mrzonki o finito szlaczek trafił, ale co babunia mnie postraszyła, to z grobu jej nie odbiorę ;).

- Przepraszam bardzo, a jakie objawienie objawia, że objawienia Gospy są ostatnimi przed Paruzją? I czy - dla pewności - jakieś neutralne objawienie potwierdza te objawienia?
Będe zobowiązany za wyjaśnienie tych zagwozdek.

A tak poza tym, zimę lekką mamy, dziś Popielec, już w grudniu znowu choineczka. Obyśmy zdrowi byli i nie straszyli bliźnich bez potrzeby, bo panikarze na zbawienie wieczne mogą nie zasłużyć, a wtedy będzie - tu i ówdzie - piekło? :razz:

Śr lut 13, 2013 17:19
Cytuj:
Jest też i przeciwnik Ich, jak przedmówca Humalog afiszujący się tym niejednokrotnie.

Jasne, ze się afiszuje...a przeciwników tej zjawy to na tym forum jest owiele wiecej. Otówrz oczy to ich zobaczysz :D

Śr lut 13, 2013 20:04

odnośnie Medjugorje - mamy wolność poglądów , demokracje , pluralizm . kto chce niech uważa Objawienia Maryjne , a kto chce - za prywatne objawienia maryjne .

So lut 16, 2013 11:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 39 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona