Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn lis 10, 2025 6:53

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Postawy wierności Jezusowi. 
Autor Wiadomość
Post Postawy wierności Jezusowi.
Która postawa jest wiernością wobec Jezusa ??

1. Katolik nazywający w imię poprawności, postępu i tolerancji homoseksualne związki
wychowujące dzieci lub nie, normalnymi, zdrowymi rodzinami-związkami, czy ten który nazywa to sodomią, złem, grzechem i obrazą Boga.

2. Katolik nazywający aborcje zabójstwem dziecka, a osoby które tego dokonują mordercami jak mordercą nazywa się nożownika na mieście, czy ten który nazywa to prawem kobiet, nowoczesnością itd.

3. A może postawa milczenia, będziemy milczeć kiedy masońsko-lewackie partie, media dążą do tego by nazywać zło dobrem i coraz więcej ludzi w tym katolików tak to przyjmuje, a siła ich propagandy jest najsilniejsza w skutkach i zmienianiu postrzegania ludzi.

Czy w tej sytuacji postawa milczenia jest słabością naszej wiary ??

4. Dochodzi do sytuacji że za nazywanie homo rodzin-związków złem-sodomią władza i sądy prześladują i karają ludzi. Unikniemy kary kiedy powiemy publicznie że jest to dobre, a jeżeli będziemy trwali przy stanowisku że jest to złem dostaniemy wyrok. Co jest wiernością wobec Jezusa ?? Starać się uniknąć prześladowania i nazwać to publicznie dobrem, czy przyjąć wyrok ale nie ulec i nazwać to publicznie złem do końca nie ulegając.
Czy strach przed prześladowaniem i tym spowodowane nazwanie zła dobrem, nie jest słabością naszej wiary ??

Pt lis 01, 2013 13:14
Post Re: Postawy wierności Jezusowi.
Są to przykłady postaw, wątków które uważam warto rozważyć bo zbliża się czas kiedy katolicy za takie rzeczy będą prześladowani, to już się powoli dzieje. A uważam że doprowadzenie do takiego prześladowania chrześcijan w Europie, starannie i systematycznie wprowadzanego i zaplanowanego odgórnie jest wynikiem słabości naszej wiary ogółem i systematycznego niszczenia jej, na co odzew jest zbyt cichy i słaby.

Pt lis 01, 2013 13:34

Podstawa wiernosci naukom Jezusa Chrystusa i samemu Jezusowi Chrystusowi jest oddanie Mu swojego zycia, zaprzestania modlenia sie do figur i obrazow, Bog jest Bogiem zazdrosnym i nie bedzie sie z nikim dzielic.
Czytajac Pismo Swiete, dowiemy sie na czym ta wiernosc Jezusowi Chrystusowi ma polegac, bez demagoi i filozofi :)

N lis 03, 2013 13:14
Ale postawa wierności Jezusowi to przecież nie są puste slogany typu, oddaj Mu swoje życie. To też dotyczy naszych wyborów, decyzji, od prostych do bardziej poważnych.

Czy uważasz że pytania, decyzje, tematy które tu poruszyłem wcale nie wiązą się z wiernością Jezusowi i jej nie dotyczą ??
Czy można powiedzieć że np. katolik popierający, wspierający np. aborcje ogólnie jest wierny Jezusowi ??

N lis 03, 2013 14:03
Gdzie masz katolików popierających aborcję?

N lis 03, 2013 16:06
amadeus35 napisał(a):
zaprzestania modlenia sie do figur i obrazow

Żeby przestać się modlić do figur i obrazów, to najpierw trzeba zacząć to czynić. Nie znam natomiast żadnego katolika, który by to robił, więc do kogo kierujesz ten apel?

Pn lis 04, 2013 9:01
amadeus35 napisał(a):
Podstawa wiernosci naukom Jezusa Chrystusa i samemu Jezusowi Chrystusowi jest oddanie Mu swojego zycia, zaprzestania modlenia sie do figur i obrazow, Bog jest Bogiem zazdrosnym i nie bedzie sie z nikim dzielic.
Czytajac Pismo Swiete, dowiemy sie na czym ta wiernosc Jezusowi Chrystusowi ma polegac, bez demagoi i filozofi :)

Czytając Pismo Święte dowiemy się, że Bóg nakazał umieścić miedzianego węża leczącego tego, kto na niego patrzył.
Nakazał sporządzić arkę przymierza, której cały naród Izraela oddawał cześć.
Bóg się pomylił????

Pn lis 04, 2013 11:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]