Postawy wierności Jezusowi.
Która postawa jest wiernością wobec Jezusa

1. Katolik nazywający w imię poprawności, postępu i tolerancji homoseksualne związki
wychowujące dzieci lub nie, normalnymi, zdrowymi rodzinami-związkami, czy ten który nazywa to sodomią, złem, grzechem i obrazą Boga.
2. Katolik nazywający aborcje zabójstwem dziecka, a osoby które tego dokonują mordercami jak mordercą nazywa się nożownika na mieście, czy ten który nazywa to prawem kobiet, nowoczesnością itd.
3. A może postawa milczenia, będziemy milczeć kiedy masońsko-lewackie partie, media dążą do tego by nazywać zło dobrem i coraz więcej ludzi w tym katolików tak to przyjmuje, a siła ich propagandy jest najsilniejsza w skutkach i zmienianiu postrzegania ludzi.
Czy w tej sytuacji postawa milczenia jest słabością naszej wiary

4. Dochodzi do sytuacji że za nazywanie homo rodzin-związków złem-sodomią władza i sądy prześladują i karają ludzi. Unikniemy kary kiedy powiemy publicznie że jest to dobre, a jeżeli będziemy trwali przy stanowisku że jest to złem dostaniemy wyrok. Co jest wiernością wobec Jezusa

Starać się uniknąć prześladowania i nazwać to publicznie dobrem, czy przyjąć wyrok ale nie ulec i nazwać to publicznie złem do końca nie ulegając.
Czy strach przed prześladowaniem i tym spowodowane nazwanie zła dobrem, nie jest słabością naszej wiary