|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
Słowo "wkrótce" w oredziach
Autor |
Wiadomość |
Matieusek
|
 Słowo "wkrótce" w oredziach
Jak myślicie co oznacza w orędziach słowo "wkrótce" Czy może to być np. 50 albo 100 lat  Czy raczej jakieś 1,5 roku.  Chodzi o słowa Maryi do Adama Człowieka mówiąc "blisko jest godzina damaszku" i " wkrótce zajaśnieje krzyż na niebie"
|
N sty 13, 2013 18:20 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Słowo "wkrótce" w oredziach
Matieusek napisał(a): Jak myślicie co oznacza w orędziach słowo "wkrótce" Czy może to być np. 50 albo 100 lat  Czy raczej jakieś 1,5 roku.  Chodzi o słowa Maryi do Adama Człowieka mówiąc "blisko jest godzina damaszku" i " wkrótce zajaśnieje krzyż na niebie" Zacznę się zastanawiać, gdy nad tymi anonimowymi "orędziami" Kościół w osobie biskupa miejsca będzie sprawował opiekę duchową.
|
N sty 13, 2013 18:24 |
|
 |
mareta
|
Ja jestem uczulona na " w sposób szczególny".Słowo wkrótce jakoś mnie nie razi na razie, ale "wkrótce" może się to zmienić.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
N sty 13, 2013 18:29 |
|
|
|
 |
Qwerty2011
|
Myślę, że "wkrótce" jest tak rozciągliwe, jak bardzo umiemy się modlić i zmieniać świat. Im więcej naszej wiary, tym "wkrótce" jest dłuższe 
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
N sty 13, 2013 19:23 |
|
 |
WIST
|
Myślę że to dobre pytanie. I tak po mojemu, to wkrótce powinno znaczyć tyle co niedługo i to bez żadnych kombinacji. Dla człowieka który ma przed sobą jeszcze wiele lat życia owo wkrótce powinno oznaczać "za jego życia". Ale jak napisała Aluś, puki nie zyska to aprobaty Kościoła, to pozostaje tylko intelektualna łamigłówka. Orędzie skierowane do ludzi powinno być według mnie konkretne. I w tym wypadku słowa powinny być odczytywane dosłownie i tak jak brzmią.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
N sty 13, 2013 23:01 |
|
|
|
 |
tanie_wino
|
Wg mnie jeżeli wkrótce w rzeczonym kontekście nie oznacza roku/dwóch/pięciu, no góra 10 lat, to nie jest wcale takie wkrótce. A już w ogóle mało sensu widziałbym w zawracaniu głowy Adamowi Człowiekowi, jeżeli wydarzenia o których mowa miałyby się stać nie za życia jego, i jego czytelników.
_________________ pajacyk.pl
|
Pn sty 14, 2013 0:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
tanie_wino napisał(a): Wg mnie jeżeli wkrótce w rzeczonym kontekście nie oznacza roku/dwóch/pięciu, no góra 10 lat, to nie jest wcale takie wkrótce. A już w ogóle mało sensu widziałbym w zawracaniu głowy Adamowi Człowiekowi, jeżeli wydarzenia o których mowa miałyby się stać nie za życia jego, i jego czytelników. Miałaby się stać....nie on pierwszy wieszczy, że za jego życia. Nie żyjąca od kilku lat Anna też zapowiadała, że ostrzeżenie, Paruzja nastąpi za jej życia.
|
Pn sty 14, 2013 9:30 |
|
 |
Matieusek
|
|
Pn sty 14, 2013 15:27 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Równie "prawdziwe" jak "objawienia" Marii z Irlandii, Adama człowieka - anonimowe, bez opieki duchowej Kościoła. Tyle warte co każda bajeczka.
|
Pn sty 14, 2013 16:35 |
|
 |
Qwerty2011
|
Cytuj: Słowo FATIMA będzie wypisane ognistymi literami na niebie i będzie widziane przez wszystkich. Wśród wielu nastąpi zamieszanie i strach przed Moim sądzeniem ludzi, które będę sprawować. Przerażenie i panika ogarnie Moich wrogów. Ich upokorzenia wobec wszystkich będą nie do zniesienia. Kpiny z Boga nie mogą pozostać bez kary! (za linkiem autora tematu) @Matieusku Nie czytaj tego typu rzeczy. Od jakiegoś czasu widzę, że wprawiają Cię w przerażenie. Zdajesz sobie sprawę z tego, że mogą być wytworem chorego umysłu? Jeśli tak jest, to czy warto się nimi zamartwiać? Znajdź w religii pozytywne przesłanie i nie zadręczaj się już tym. "(Dz. 1, 7) Nie wasza to rzecz znać czasy i chwile, które Ojciec ustalił swoją władzą" Pozdrawiam 
_________________ "Przechowujemy zaś ten skarb w naczyniach glinianych, aby z Boga była owa przeogromna moc, a nie z nas" (2 Kor 4)
|
Pn sty 14, 2013 21:40 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 10 ] |
|
|