Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 14, 2025 9:05

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
 Zagwostka dotycząca Jezusa 
Autor Wiadomość

Post Zagwostka dotycząca Jezusa
Moje pytanie jest proste dotyczy wydania na niego wyroku przez piłata ,otóż dlaczego piłat zapytał Jezusa czy ten jest królem żydowskim skoro Jezus posiadał tzw świecznik czyli promieniujące miłością serce ;czyli coś co odróżniało go od jakiegokolwiek człowieka ponieważ każdy normalny człowiek czegoś takiego nie posiadał ,normalny człowiek posiada serce ,zwykły narząd ale nie świecznik tak jak jest to uwidocznione na wszelakich obrazach z Jezusem.Stąd prosty wniosek piłat musiał rozpoznać mesjasza w Jezusie ale mimo to zadał to kuriozalne w takiej sytuacji pytanie ,no chyba że Jezus nie wyróżniał się niczym i świecznik znajdujący się po środku klatki piersiowej to bajka ,wtedy pytanie jego jest zasadne.Jezus był pół Bogiem pół człowiekiem więc być może posiadał jeszcze jakieś inne cechy odróżniające go od człowieka poza chrystusowym sercem.
Jestem ciekawy czy ktoś z was jest w stanie wyjaśnić to o co pytam ,myśle że to naprawde ciekawe pytanie.

Pn wrz 02, 2013 15:20
Post Re: Zagwostka dotycząca Jezusa
Po pierwsze jaki świecznik?
Np. http://mseb.blox.pl/resource/jezusswiat.jpg
http://www.milosierdzie-boze.com/swfaus ... jezus1.gif
Po drugie obraz to nie fotografia. Autor chce np. pokazać jakąś cechę,zwrócić na coś uwagę, a nie pokazać w 100% rzeczywisty wygląd.
Po trzecie Jezus nie jest pół Bogiem i pół Człowiekiem.
Po czwarte ten wątek to na poważnie?

Pn wrz 02, 2013 15:25

Cytuj:
myśle że to naprawde ciekawe pytanie

A ja, że raczej dość głupia prowokacja.

Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.

Pn wrz 02, 2013 15:27

to nie żadna prowokacja tylko normalne pytanie ,chodzi mi o coś takiego co jest widoczne na drugim danym przez Ciebie linku ,tu nie chodzi tylko o obrazy ,o Jezusowym sercu mówią też Pisma Święte.Jeżeli uważasz że to prowokacja to powiedz po czym rozpoznał byś Jezusa gdyby teraz przyszedł na ziemie ,po wyglądzie :?: ;nie sądze bo ludzi jemu podobnych jest na świecie na pewno sporo ,sam takich niejednokrotnie spotkałem długie włosy ,wąs ,broda ,piwne oczy.Serce Jezusowe to innaczej świecznik tak to się fachowo nazywa i to jest cecha której nie posiadał w jego czasach żaden inny człowiek.
Tak Jezus był pół Bogiem i człowiekiem to tzw dwoista natura.

Pn wrz 02, 2013 15:34

Cytuj:
Po drugie obraz to nie fotografia. Autor chce np. pokazać jakąś cechę,zwrócić na coś uwagę, a nie pokazać w 100% rzeczywisty wygląd.

Nie zgodze się Bóg tak samo jak nad Kościołem czuwa nad obrazami które są święte ,nad Pismem które również jest święte i nienaruszalne ,pamiętaj że ludzie są tylko narzędziami w rękach Boga i wolna wola nie wyklucza ingerencji Boga w pewne rzeczy

Pn wrz 02, 2013 15:39
DrzewoMalinowe napisał(a):
Tak Jezus był pół Bogiem i człowiekiem to tzw dwoista natura.
Nie, Chrystus jest w pełni Bogiem i w pełni człowiekiem.

Odnośnie serca Jezusowego: czy jest to prowokacja z Twojej strony, czy nie, to, co piszesz, jest głupie. Jeśli zależy Ci na rzetelnej dyskusji, postaraj się wymyślić coś mniej absurdalnego.

Pn wrz 02, 2013 17:21

Dla przyzwoitości nie skomentuje.

Pn wrz 02, 2013 22:29
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 7 ]