Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 12, 2025 20:26

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Poszukuję spotkań dla młodzieży katolickiej w Warszawie 
Autor Wiadomość

Post Poszukuję spotkań dla młodzieży katolickiej w Warszawie
Szczęść Boże,

W zeszłym roku przeprowadziłam się do Warszawy na studia. Teraz jestem już na II roku. Mieszkam na stancji, uczę się, ale mam sporo wolnego czasu i niewielu znajomych. Na mojej uczelni i kierunku nie ma w ogóle ludzi zaangażowanych w życie religijne (co zresztą sprawdziłam), dlatego chciałabym przyłączyć się do jakiejś katolickiej organizacji młodzieżowej czy po prostu pójść na spotkanie jakiejś wspólnoty. Nie ma dla mnie znaczenia jakiej, ważne żeby oficjalnej katolickiej. Bardzo, ale to bardzo zależy mi na poznaniu młodych ludzi - katolików w Warszawie i nawiązaniu z nimi kontaktu. Będę wdzięczna za informacje, linki czy adresy dotyczące takich organizacji czy spotkań.

Pozdrawiam wszystkich,
Martyna

Pt lis 08, 2013 19:37
Post Re: Poszukuję spotkań dla młodzieży katolickiej w Warszawie
Głowę bym dała, że tak jak w innych ośrodkach, w Wawie jest duszpasterstwo akademickie i to nawet kilka możliwości :) , czemu nie zahaczyć najpierw tam i zerknąć co się dzieje, co robią, jakie wydarzenia, jacy ludzie? Nawet jeśli Ci to nie będzie odpowiadać, zawsze jest szansa poznania kogoś z kim miałabyś wiele wspólnego na płaszczyźnie światopoglądowo-religijnej, w Twoim wieku, studiujących (albo i nie :) ). W necie swobodnie znajdziesz potrzebne info po hasłach duszpasterstwo akademickie i miasto.

Pn lis 11, 2013 18:59
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 2 ]