Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 02, 2025 18:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Piękne świadectwo 
Autor Wiadomość

Post Piękne świadectwo
http://demotywatory.pl/3791827

To fakt że to nie koniec świata a może POCZĄTEK CZEGOŚ WSPANIAŁEGO.Bo różnie się w życiu układa ,najważniejsze NIE PODDAWAĆ SIĘ.

So gru 21, 2013 20:29
Post Re: Piękne świadectwo
panMK napisał(a):
http://demotywatory.pl/3791827

To fakt że to nie koniec świata a może POCZĄTEK CZEGOŚ WSPANIAŁEGO.Bo różnie się w życiu układa ,najważniejsze NIE PODDAWAĆ SIĘ.

Ale czasem zbyt łatwo jest powiedzieć takie słowa i zbyt trudno jest dostrzec w życiu coś wspaniałego. Bo czasem różne sytuacje oznaczają dla kogoś koniec jego świata. Bo nie każdy ma to szczęście aby podnieść się, aby nie poddawać się trzeba mieć źródło siły do walki.

N gru 22, 2013 7:24

Fakt ale jak pod koniec pisało piękna puenta "jeśli nie otrzymujesz cudu ,stań się nim".Piękne ważne żeby walczyć z przeciwnościami a nie poddawać się nim.To jest wielka sztuka ale dostępna DLA KAŻDEGO.

N gru 22, 2013 9:22

Przepiękne świadectwo. Kiedyś wrzuciłam tu też linka odnośnie świadectwa tego człowieka, bo również mnie szczególnie poruszyło. Dlatego właśnie każde życie (nawet te. które wydaje się nam po ludzku beznadziejne) jest wartościowe i ma sens. Próbowałam to właśnie w innym dziale pokazać :-)

Bo nawet w największym w naszym mniemaniu nieszczęściu może kryć się wielki dar i misja do spełnienia.
Bóg zawsze wie co robi. Tylko trzeba mu za ufać w 100 procentach nawet wtedy gdy nam sytuacja wydaje się beznadziejna. Najwyższy ma plan dla każdego z nas. Oddajmy mu swoje życie a on nim pokieruje i wszystko nabierze sensu :-) Chwała Panu

N gru 22, 2013 9:44

Tak jest SIOSTRO ;]]]]

N gru 22, 2013 14:24
panMK napisał(a):
Fakt ale jak pod koniec pisało piękna puenta "jeśli nie otrzymujesz cudu ,stań się nim".Piękne ważne żeby walczyć z przeciwnościami a nie poddawać się nim.To jest wielka sztuka ale dostępna DLA KAŻDEGO.

Co to oznacza stań się cudem? Co przez to rozumiesz? Piękne puenty są czasem pięknymi słowami ale co można zrobić aby stać się cudem? Dla kogo? Dla siebie samego, dla innych? Inni mogą nie widzieć żadnego cudu w Tobie.

N gru 22, 2013 17:17

Według mnie chodzi o to, że jeśli ty nie otrzymałeś cudu to możesz być taki i tak pokierować swoim życiem, by ktoś spotkając ciebie na swojej drodze mógł poczuć, że w jego życiu stał się cud.
Odbieram to tak, że można drugiemu człowiekowi np. pomóc tak bardzo, że odmieni się jego całe życie co będzie swego rodzaju cudem dla tej osoby.
To moje rozumowanie.
Może wy macie inne?

N gru 22, 2013 18:08
olijula napisał(a):
Według mnie chodzi o to, że jeśli ty nie otrzymałeś cudu to możesz być taki i tak pokierować swoim życiem, by ktoś spotkając ciebie na swojej drodze mógł poczuć, że w jego życiu stał się cud.
Odbieram to tak, że można drugiemu człowiekowi np. pomóc tak bardzo, że odmieni się jego całe życie co będzie swego rodzaju cudem dla tej osoby.
To moje rozumowanie.
Może wy macie inne?

Tylko jak to zrobić? Pokierować życiem, czasem życie kieruje nami i nie pozwala się za nic ujarzmić. Czasem nie masz siły na to aby być dla drugiego człowieka takim świadectwem bo walczysz o swoje przetrwanie. W jaki sposób można pomóc tak bardzo że to odmieni czyjeś życie?
Czy słowa wystarczą?

N gru 22, 2013 18:13

To niekiedy baaaardzo trudne. Choć może czasem wystarczy samo bycie? Nie wiem, ale myślę, że jest to możliwe. Troszkę zabrzmi to nieskromnie ale mój ukochany mówi, że ja jestem dla niego cudem i że dzięki temu, że Bóg postawił mu mnie na jego drodze odmieniło się jego życie, więc pewnie jest to możliwe. Czasem wystarczą słowa, czasem wystarczy sama obecność, czasem świadectwo własnego życia a czasem potrzeba o wiele więcej. To zależy w jakiej sytuacji ktoś się znajduje i co dla niego jest tak bardzo ważne.

N gru 22, 2013 18:52

Nie zawsze konieczny jest wielki czyn. Czasem wystarczy np. powiedzieć kocham i trwać przy kimś kogo opuścili wszyscy a jemu wydawało się, że nie ma już w jego życiu nadziei na miłość. I w tym momencie stajesz się dla niego cudem.

N gru 22, 2013 19:01

Siostro trafiasz w sedno ,cud dla kogoś to może być coś tak prozaicznego jak samo dobre słowo gdy nikt inny go mu nie da ,odwiedziny dla chorego od którego wszyscy się odwrócili .To nie należy podstawiać pod coś nadnaturalnego choć i takie rzeczy się dzieją np.CUDA OJCA PIO.

N gru 22, 2013 19:51

Zgadza się PanieMK. Ale Ojciec Pio to był święty człowiek wybrany przez Boga(tak sądzę) a nam daleko do niego. Aczkolwiek zawsze możemy starać się do niego przybliżyć i dążyć do świętości. Każdy może się o to starać. Tylko to nie takie łatwe a właściwie bardzo trudne. Ale zazwyczaj tak jest że to co wartościowe nie przychodzi łatwo.
Koniec końcem abyśmy mogli być choć dla jednej osoby CUDEM-cokolwiek dla niej to znaczy

N gru 22, 2013 20:11
Olijulo, Tobie to nawet bardzo daleko do Ojca Pio. Chyba wiesz pod jakim względem?

N gru 22, 2013 20:12

Widzę Yarpen_Zirgin, że ogromną satysfakcję sprawia ci przyczepianie się do wszystkich. A to że do Ojca Pio mi wieeeele brakuje to mam tego świadomość. Nawet się nie równam bo mam w sobie pokorę i nie zamierzam grzeszyć poprzez pychę.
Życzę ci aby cię przepełniła miłość a nie złość którą pielęgnujesz w sobie

N gru 22, 2013 20:16
olijula napisał(a):
A to że do Ojca Pio mi wieeeele brakuje to mam tego świadomość. Nawet się nie równam bo mam w sobie pokorę i nie grzeszyć poprzez pychę.

W jednym możesz się zrównać bardzo łatwo i nie spowoduje to w Tobie żadnego przyrostu pychy, ale właśnie zwiększy pokorę.

N gru 22, 2013 20:21
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona