Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 14:16

Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 15 ] 
 Niesamowita Wizja Boga 
Autor Wiadomość

Post Niesamowita Wizja Boga
Witam, ostatnio natrafiłem na bardzo specyficzną prezentacje, autor w tej prezentacji przedstawia w bardzo logicznym i zrozumiały sposób Boga, osobiście ta prezentacja bardzo mnie do siebie przekonała, postanowiłem się nią podzielic, [... mod. WIST] <----to jest link do strony z prezentacja.
zobaczcie sami i powiedzcie co o tym myślicie.

pozdrawiam.

Wt mar 11, 2014 12:56

Post Re: Niesamowita Wizja Boga
Myślę, że słabe szerzenie propagandy dobre nigdy nie będzie. Następnym razem kiedy będziesz próbował rozgłosić cokolwiek, postaraj się o większą przebiegłość.
"autor w tej prezentacji przedstawia w bardzo logicznym i zrozumiały sposób Boga"
Czy to jest ten neutralny opis zagadnienia? Zaznaczam, że nigdy nie interesowałem się reklamą, jednak postaram się przedstawić zmienioną wersję tego co napisałeś, w jak mi się wydaje lepszej formie.

"Witam,

Natknąłem się na specyficzną prezentację dotyczącą Boga, w której autor podejmuje się wyjaśnienia istoty stwórcy. <link>, co o tym sądzicie? Czy jest to zgodne z nauką kościoła? Osobiście uważam, że jego rozumowanie jest logiczne i łatwe do zrozumienia.

Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji"

Wt mar 11, 2014 13:16

hmmm, w zasadzie to nic nie chciałem rozgłaszać, poprostu szukam odpowiedzi (jak mam życ i czego oczekuje od nas Bóg) co w tym złego? ta prezentacja wydała mi sie ciekawa i poprostu poprosiłem o opinie, nie wiem dlaczego prowadzisz taka agresywną polityke, wystarczyło napisac:( nie przekonuje mnie)

co do reklamowania( Ciekawe jak ty bys przedstawił(a) cała prezentacje słownie? musiałem dodac ten link, bo na jego temat potrzebuje opinii. Mimo wszystko dziekuje za komentarz.

Wt mar 11, 2014 13:38

Niewątpliwie jest tam też sklepik z e-bookami więc nie dziw się autorze, gdyż co chwile ktoś tu chce coś zareklamować aby mieć z tego zysk. Dyskutować można i pobieżnie przedstawiając o co chodzi, w końcu skoro Cię to przekonuje to chyba wiesz jaka to jest treść.

Wt mar 11, 2014 13:48

No ,ale jak widzisz nie wspominałem nic o sklepikach:) poprostu wydaje mi sie ,że Bóg właśnie jest taki , jak w tej prezentacji, czyli dobry i miłosierny, . Interesuje mnie Tylko odpowiedz na jedno pytanie( czy Bóg możę być zrozumiały?) jeśli bym go zrozumiał i poznał , to łatwiej by mi było żyć zgodnie z jego zasadami, czyż nie?
pozdrawiam:)

Wt mar 11, 2014 14:01

Jedno co zwrocilo moja uwage i mnie zaniepokoilo to bylo zdanie o jednej religi na calym swiecie.
Pismo Swiete ostrzega ze te slowa bedzie uzywal antychryst.
A wiec ??

Wt mar 11, 2014 14:43

No przecież wszyscy chcemy mieć jedną religie na całym swiecie? czyż nie? nie wiem jaką ty biblie czytasz:) ale apokalipsy Św. Jana mówi ,ze po sądzie ostatecznym. Bedzie jedna religia na calym świecie i wiara tylko w jednego Boga, prawdziwego i sprawiedliwego. chyba usune ten wpis:) bo zamiast odpowiedzi na moje pytanie, to wprowadzam do dyskusji szaleńców:) pozdrawiam normalnych:)

Wt mar 11, 2014 14:51

Danio83 napisał(a):
No przecież wszyscy chcemy mieć jedną religie na całym swiecie? czyż nie? nie wiem jaką ty biblie czytasz:) ale apokalipsy Św. Jana mówi ,ze po sądzie ostatecznym. Bedzie jedna religia na calym świecie i wiara tylko w jednego Boga, prawdziwego i sprawiedliwego. chyba usune ten wpis:) bo zamiast odpowiedzi na moje pytanie, to wprowadzam do dyskusji szaleńców:) pozdrawiam normalnych:)

My mamy jedna wiare w Jezusa Chrystusa, antychryst bedzie chcial wprowadzic jedna religie i o tym mowil twoj link ktory przedstawiles.
Czyli reakcja zgodna z oczekiwaniami,jak nie po twojej mysli to z pewnoscia szalency, przykre i smutne.
Zlikwiduj ten temat bo tylko sie osmieszyles.

Wt mar 11, 2014 16:31

jak bys uwaznie ogladal prezentacje to bys widzial, ze promuje tez Jezusa i uwzglednia jego pozycje, jak bys tez faktycznie czytal Biblie ,to wiedzial bys amadeuszu , ze Jezus mówił ,, Ten kto jest z niami nie jest przeciwko nam" a tam jest Promowany Bóg i Jezus, Tylko poprostu autor przedstawił Boga i Jezusa bardziej zrozumiale, no ale nic,każdy widzi i słyszy tyle ile jest w stanie pojąć amadeuszu. zapamietaj te slowa. pozdrawiam.

Wt mar 11, 2014 16:45
Danio83 napisał(a):

Nie będzie wtedy potrzebna wiara, ani religia, będzie po prostu przebywanie w obecności Boga.

Wt mar 11, 2014 17:42

Danio83
Musisz pamiętac o tym że potencjalni rekalmodawcy nie piszą o swoich prawdziwych celach. Ważne co jest w linku. A w link jest oferta sprzedarzy. Nie przeszkadza nam to jednak bo wystarczy przedstawić tutaj co T o tym myślisz.

Każda wizja przedstawia Boga jako dobrego. To jeszcze nie świadczy że w szczegółach jest ona prawdziwa. Nie możesz być naiwny i wierzyć że te dwa słowa wystarczą. Każda grupa religijna powie Ci to samo, ale czy to oznacza że każda we wszystkim ma rację? W skrajnych przypadkach, zachęcony kupisz e-booka i wydasz pieniądzę. Kwestia co wierzysz, bo jeśli identyfikujesz się z Kościołem katolickim to warto zobaczyć czy są to poglądy katolickie. A Boga nie można tak jeden raz od początku do konca poznać, ogarnąć swoim umysłem. Można Go poznawać, poznawać Jego wolę i przekonywać się czy faktycznie jest dla nas dobra. Jeśli jednak ktoś twierdzi że to proste, że można to zrobić szybko i łatwo to już jest podejrzane.

Cytuj:
jak bys uwaznie ogladal prezentacje to bys widzial, ze promuje tez Jezusa i uwzglednia jego pozycje

Jezusa się nie uwzględnia jakby był jednym z wielu. Jezus to wszystko.

Cytuj:
Ten kto jest z niami nie jest przeciwko nam

Przyznam szczerze że nie znam takiego fragmentu w Piśmie. Możesz podać namiary?

Wt mar 11, 2014 18:53

WIST przyjacielu to był św. Marek albo św. Mateusz , nie chce Cie wprowadzać w bład wiec sprawdz w internecie:) pozdrawiam:)

Wt mar 11, 2014 20:53

Istotnie jest - Mk 9, 40. Problem w tym że i te słowa nie należy rozumie w oderwaniu od pewnego kontekstu. Wielu ludzi nie jest przeciwko chrześcijaństwu, co nie oznacza że są chrześcijanami, jak w Piśmie, czynią znaki i nauczają tak jak chrześcijanie. Ten fragment mówi nam raczej że to owoce, a nie formalna przynależność czynią z nas uczniów.

Wt mar 11, 2014 21:09

już chyba można zakończyć temat:) bo link został zablokowany:) wiec nie ma o czym dyskutować:) pozdrawiam:)

Wt mar 11, 2014 21:50

Zgodnie z Twoją sugestią Autorze.

Wt mar 11, 2014 21:52
Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.   [ Posty: 15 ]