|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 15 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Danio83
|
 Niesamowita Wizja Boga
Witam, ostatnio natrafiłem na bardzo specyficzną prezentacje, autor w tej prezentacji przedstawia w bardzo logicznym i zrozumiały sposób Boga, osobiście ta prezentacja bardzo mnie do siebie przekonała, postanowiłem się nią podzielic, [... mod. WIST] <----to jest link do strony z prezentacja. zobaczcie sami i powiedzcie co o tym myślicie.
pozdrawiam.
|
Wt mar 11, 2014 12:56 |
|
|
|
 |
Prawdziwie_nieprawdziwy
|
 Re: Niesamowita Wizja Boga
Myślę, że słabe szerzenie propagandy dobre nigdy nie będzie. Następnym razem kiedy będziesz próbował rozgłosić cokolwiek, postaraj się o większą przebiegłość. "autor w tej prezentacji przedstawia w bardzo logicznym i zrozumiały sposób Boga" Czy to jest ten neutralny opis zagadnienia? Zaznaczam, że nigdy nie interesowałem się reklamą, jednak postaram się przedstawić zmienioną wersję tego co napisałeś, w jak mi się wydaje lepszej formie.
"Witam,
Natknąłem się na specyficzną prezentację dotyczącą Boga, w której autor podejmuje się wyjaśnienia istoty stwórcy. <link>, co o tym sądzicie? Czy jest to zgodne z nauką kościoła? Osobiście uważam, że jego rozumowanie jest logiczne i łatwe do zrozumienia.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji"
|
Wt mar 11, 2014 13:16 |
|
 |
Danio83
|
hmmm, w zasadzie to nic nie chciałem rozgłaszać, poprostu szukam odpowiedzi (jak mam życ i czego oczekuje od nas Bóg) co w tym złego? ta prezentacja wydała mi sie ciekawa i poprostu poprosiłem o opinie, nie wiem dlaczego prowadzisz taka agresywną polityke, wystarczyło napisac:( nie przekonuje mnie)
co do reklamowania( Ciekawe jak ty bys przedstawił(a) cała prezentacje słownie? musiałem dodac ten link, bo na jego temat potrzebuje opinii. Mimo wszystko dziekuje za komentarz.
|
Wt mar 11, 2014 13:38 |
|
|
|
 |
WIST
|
Niewątpliwie jest tam też sklepik z e-bookami więc nie dziw się autorze, gdyż co chwile ktoś tu chce coś zareklamować aby mieć z tego zysk. Dyskutować można i pobieżnie przedstawiając o co chodzi, w końcu skoro Cię to przekonuje to chyba wiesz jaka to jest treść.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt mar 11, 2014 13:48 |
|
 |
Danio83
|
No ,ale jak widzisz nie wspominałem nic o sklepikach:) poprostu wydaje mi sie ,że Bóg właśnie jest taki , jak w tej prezentacji, czyli dobry i miłosierny, . Interesuje mnie Tylko odpowiedz na jedno pytanie( czy Bóg możę być zrozumiały?) jeśli bym go zrozumiał i poznał , to łatwiej by mi było żyć zgodnie z jego zasadami, czyż nie? pozdrawiam:)
|
Wt mar 11, 2014 14:01 |
|
|
|
 |
amadeus35
|
Jedno co zwrocilo moja uwage i mnie zaniepokoilo to bylo zdanie o jednej religi na calym swiecie. Pismo Swiete ostrzega ze te slowa bedzie uzywal antychryst. A wiec 
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Wt mar 11, 2014 14:43 |
|
 |
Danio83
|
No przecież wszyscy chcemy mieć jedną religie na całym swiecie? czyż nie? nie wiem jaką ty biblie czytasz:) ale apokalipsy Św. Jana mówi ,ze po sądzie ostatecznym. Bedzie jedna religia na calym świecie i wiara tylko w jednego Boga, prawdziwego i sprawiedliwego. chyba usune ten wpis:) bo zamiast odpowiedzi na moje pytanie, to wprowadzam do dyskusji szaleńców:) pozdrawiam normalnych:)
|
Wt mar 11, 2014 14:51 |
|
 |
amadeus35
|
Danio83 napisał(a): No przecież wszyscy chcemy mieć jedną religie na całym swiecie? czyż nie? nie wiem jaką ty biblie czytasz:) ale apokalipsy Św. Jana mówi ,ze po sądzie ostatecznym. Bedzie jedna religia na calym świecie i wiara tylko w jednego Boga, prawdziwego i sprawiedliwego. chyba usune ten wpis:) bo zamiast odpowiedzi na moje pytanie, to wprowadzam do dyskusji szaleńców:) pozdrawiam normalnych:) My mamy jedna wiare w Jezusa Chrystusa, antychryst bedzie chcial wprowadzic jedna religie i o tym mowil twoj link ktory przedstawiles. Czyli reakcja zgodna z oczekiwaniami,jak nie po twojej mysli to z pewnoscia szalency, przykre i smutne. Zlikwiduj ten temat bo tylko sie osmieszyles.
_________________ Bog jest Miloscia :)
|
Wt mar 11, 2014 16:31 |
|
 |
Danio83
|
jak bys uwaznie ogladal prezentacje to bys widzial, ze promuje tez Jezusa i uwzglednia jego pozycje, jak bys tez faktycznie czytal Biblie ,to wiedzial bys amadeuszu , ze Jezus mówił ,, Ten kto jest z niami nie jest przeciwko nam" a tam jest Promowany Bóg i Jezus, Tylko poprostu autor przedstawił Boga i Jezusa bardziej zrozumiale, no ale nic,każdy widzi i słyszy tyle ile jest w stanie pojąć amadeuszu. zapamietaj te slowa. pozdrawiam.
|
Wt mar 11, 2014 16:45 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Danio83 napisał(a): No przecież wszyscy chcemy mieć jedną religie na całym swiecie? czyż nie? nie wiem jaką ty biblie czytasz:) ale apokalipsy Św. Jana mówi ,ze po sądzie ostatecznym. Bedzie jedna religia na calym świecie i wiara tylko w jednego Boga, prawdziwego i sprawiedliwego. chyba usune ten wpis:) bo zamiast odpowiedzi na moje pytanie, to wprowadzam do dyskusji szaleńców:) pozdrawiam normalnych:) Nie będzie wtedy potrzebna wiara, ani religia, będzie po prostu przebywanie w obecności Boga.
|
Wt mar 11, 2014 17:42 |
|
 |
WIST
|
Danio83 Musisz pamiętac o tym że potencjalni rekalmodawcy nie piszą o swoich prawdziwych celach. Ważne co jest w linku. A w link jest oferta sprzedarzy. Nie przeszkadza nam to jednak bo wystarczy przedstawić tutaj co T o tym myślisz. Każda wizja przedstawia Boga jako dobrego. To jeszcze nie świadczy że w szczegółach jest ona prawdziwa. Nie możesz być naiwny i wierzyć że te dwa słowa wystarczą. Każda grupa religijna powie Ci to samo, ale czy to oznacza że każda we wszystkim ma rację? W skrajnych przypadkach, zachęcony kupisz e-booka i wydasz pieniądzę. Kwestia co wierzysz, bo jeśli identyfikujesz się z Kościołem katolickim to warto zobaczyć czy są to poglądy katolickie. A Boga nie można tak jeden raz od początku do konca poznać, ogarnąć swoim umysłem. Można Go poznawać, poznawać Jego wolę i przekonywać się czy faktycznie jest dla nas dobra. Jeśli jednak ktoś twierdzi że to proste, że można to zrobić szybko i łatwo to już jest podejrzane. Cytuj: jak bys uwaznie ogladal prezentacje to bys widzial, ze promuje tez Jezusa i uwzglednia jego pozycje Jezusa się nie uwzględnia jakby był jednym z wielu. Jezus to wszystko. Cytuj: Ten kto jest z niami nie jest przeciwko nam Przyznam szczerze że nie znam takiego fragmentu w Piśmie. Możesz podać namiary?
WIST
|
Wt mar 11, 2014 18:53 |
|
 |
Danio83
|
WIST przyjacielu to był św. Marek albo św. Mateusz , nie chce Cie wprowadzać w bład wiec sprawdz w internecie:) pozdrawiam:)
|
Wt mar 11, 2014 20:53 |
|
 |
WIST
|
Istotnie jest - Mk 9, 40. Problem w tym że i te słowa nie należy rozumie w oderwaniu od pewnego kontekstu. Wielu ludzi nie jest przeciwko chrześcijaństwu, co nie oznacza że są chrześcijanami, jak w Piśmie, czynią znaki i nauczają tak jak chrześcijanie. Ten fragment mówi nam raczej że to owoce, a nie formalna przynależność czynią z nas uczniów.
WIST
|
Wt mar 11, 2014 21:09 |
|
 |
Danio83
|
już chyba można zakończyć temat:) bo link został zablokowany:) wiec nie ma o czym dyskutować:) pozdrawiam:)
|
Wt mar 11, 2014 21:50 |
|
 |
WIST
|
Zgodnie z Twoją sugestią Autorze.
WIST
|
Wt mar 11, 2014 21:52 |