|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Ciekawe i pouczające przekazy z Nieba – Gdańsk 1991r.
Autor |
Wiadomość |
urszula12
|
 Ciekawe i pouczające przekazy z Nieba – Gdańsk 1991r.
|
Pn gru 15, 2014 15:22 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
 Re: Ciekawe i pouczające przekazy z Nieba – Gdańsk 1991r.
Żadne z nich nie ma aprobaty Kościoła.
|
Pn gru 15, 2014 15:36 |
|
 |
lokis
|
To mniej wazne. Mnie zastanawia sila geniuszu nienarodzonego. Plod usuniety przemawia w sposob ktorego nikt by sie nie powstydzil. Prawdopodobnie takie dziecko, w wieku dwoch lat, zbudowaloby rakiete o napedzie jonowym. 
|
Pn gru 15, 2014 15:48 |
|
|
|
 |
czuowiek
|
Cytuj: http://obrazmojegoserca2.blog.onet.pl/2 ... rodzonego/ A mi się niezmiernie podoba ta wizja Boga, który powołał do życia ten płód, choć wiedział, że nie będzie ochrzczony i duszyczka ta w związku z tym nie będzie się mogła w pełni cieszyć boską chwałą. Ciekawe, czy Bóg jest szczęśliwy trwając w świadomości, że nie wszystkie byty, które powołał, a więc zmusił do istnienia, nie ze swojej winy nie są przeznaczone do kontemplacji pełni szczęścia w niebie...  Nie dopuścić duszyczki do pełni nieba tylko dlatego, że nie została ochrzczona. Paradne. 
_________________ Johnny99: "Wszyscy, włącznie z tobą, wiedzą, że nikt nie wierzy w żadnego Potwora, a działalność Koscioła Spaghetti ma na celu wyśmiewanie wiary. Jest to tzw. wiedza powszechna."
|
Pn gru 15, 2014 16:15 |
|
 |
medieval_man
Moderator
Dołączył(a): Pn gru 13, 2010 16:50 Posty: 7771 Lokalizacja: Kraków, Małopolskie
|
Tak. Bóg jest szczęśliwy. A poza tym, poczytaj proszę trochę teologii.
_________________ Fides non habet osorem nisi ignorantem
|
Pn gru 15, 2014 16:32 |
|
|
|
 |
Soul33
Moderator
|
Rzeczywiście przydałoby się więcej wiedzy o teologii, bo coś Ci się pomieszało z tym niedopuszczeniem do pełni nieba.
Natomiast w kwestii szczęścia, to także Dalajlama twierdzi, że jest szczęśliwy, a jednocześnie ma dużo współczucia (w buddyjskim sensie, czyli bardziej jako zrozumienia czyichś uczuć, a nie litości) dla Tybetańczyków doświadczających chińskich represji. Osiąga się to poprzez jednoczesne rozwijanie współczucia oraz techniki dystansowania.
Tylko Bóg jest w tym doskonały.
_________________ Don't tell me there's no hope at all Together we stand, divided we fall ~ Pink Floyd, "Hey you"
|
Pn gru 15, 2014 18:47 |
|
 |
Straho
|
Jakieś fotki tych niebiańskich znaków są?
|
Pn gru 15, 2014 19:42 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Soul33 napisał(a): Rzeczywiście przydałoby się więcej wiedzy o teologii, bo coś Ci się pomieszało z tym niedopuszczeniem do pełni nieba. Autorzy "przesłań" dziecka nienarodzonego w 1991r nie wiedzieli iż Kościół w 2007r zmieni teorię o limbusie i przestanie umieszczać niewinna istoty w jakim wydumanym V piętrze czyśćca. http://ekai.pl/wydarzenia/x12320/watyka ... -do-nieba/
|
Wt gru 16, 2014 9:10 |
|
 |
JedenPost
|
A wcześniej jeszcze najwyraźniej odrzucił pomysły św. Augustyna, że dzieci te trafiają do Piekła.
Budujące, jak śmiało KRK przezwycięża problemy, które sam stwarza. Szkoda, że zajmuje mu to po kilkaset lat...
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Wt gru 16, 2014 9:34 |
|
 |
urszula12
|
"Wiedz, że ja byłam jeszcze w pierwszym stopniu Czyśćca, byłam bardzo krótko, bo tylko niecałe trzy tygodnie. Musiałam oczyścić swoją duszę z win. Ale w Czyśćcu wiele nie cierpiałam i Boga oglądałam. Nie będę ci tego podawać, bo tato twój ma ci to przekazywać jak tylko umrze."
|
Wt gru 16, 2014 11:03 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
urszula12 napisał(a): "Wiedz, że ja byłam jeszcze w pierwszym stopniu Czyśćca, byłam bardzo krótko, bo tylko niecałe trzy tygodnie. Musiałam oczyścić swoją duszę z win. Ale w Czyśćcu wiele nie cierpiałam i Boga oglądałam. Nie będę ci tego podawać, bo tato twój ma ci to przekazywać jak tylko umrze." Uzupełnij proszę - kiedy, kto wysłuchał to "przesłanie", kto ocenił ze strony Kościoła i jakie jest ostateczne zdanie Kościoła. Bo podobnej "radosnej twórczości" w necie, w wydaniach książkowych znajduje się multum, ale niewiele lub nic, nie mają wspólnego z nauką Kościoła.
|
Wt gru 16, 2014 11:07 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
|