Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 5:44

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona
 Ewolucja wszystkiego 
Autor Wiadomość

Post Ewolucja wszystkiego
Dawno, dawno temu żył człowiek imieniem Darwin. Dla niego świat był pełen odwiecznych praw, które zmieniały i kształtowały świat widzialny wedle swej "woli". Tyle, ze ten wspaniały świat runął także dzięki niemu. Wymyślił ewolucję. Ewolucjoniści sądzą, iż z prostych reakcii chemicznych powstały organizmy. Jak wiadomo organizmy a szczególnie te wyższego rzędu rządzą się innymi prawami niż reakcje chemiczne, co nie przeczy istnieniu korelacji. Potem pojawił sięc człowiek, który zerwał z naturą i wymyślił kulturę. Niedługo zacznie sterowac ewolucją. Dla ewolucjonistów dalej nie ma problemu. Aż pojawili się fizycy ze swoimi teoryjkami. Wedle nich nie było kiedyś czegoś takiego jak prawo grawitacji, nie było też cząstek elementarnych.. .. wygląda na to iż prawa natury eewolują. Dlaczego?

N maja 01, 2005 14:02

Stworzenie jest zbyt skomplikowane aby mozna bylo pogodzic je z taka lipa jaka jest ewolucja.

Pozdrawiam :)

N maja 01, 2005 14:22

Post Re: Ewolucja wszystkiego
Radosław napisał(a):
Aż pojawili się fizycy ze swoimi teoryjkami.

Wyrzuć szybko komputer.... to dzieło szatana... ja już to prawie zrobiłem.

N maja 01, 2005 18:02

Post Re: Ewolucja wszystkiego
Xenotym napisał(a):
Radosław napisał(a):
Aż pojawili się fizycy ze swoimi teoryjkami.

Wyrzuć szybko komputer.... to dzieło szatana... ja już to prawie zrobiłem.

Nie potrzeba zaraz wyrzucac komputera.Nalezy byc selektywnym.To wszystko. :)

N maja 01, 2005 18:28

Dawno, dawno temu żył człowiek imieniem Darwin. Dla niego świat był pełen odwiecznych praw, które zmieniały i kształtowały świat widzialny wedle swej "woli". o?

no wiec niestety nie
Darwin w sojej ksiazce o powstawaniu gatunkow napisal
''Wzniosly zaiste jest to pogld ze Stwórca natchnal zyciem kilka form lub tylko jedna .....itd,itp

O powstawaniu gatunkow
str 515

wiec Darwi nie mowil ze wszytko powstalo z niczego
Ale ze Stworca dzialal . Fakt ze potem mowil ze dalej sie rozwijalo wszystko w ewolucji ale jednak nawet on wierzyl ze Bog istnieje
i ze to Bog musial stwirzyc pierwsze gatunki

N maja 01, 2005 19:23
Proszę nie zapominać o tym, ze tak silny rozwój nauki był możliwy tylko w cywilizacji opartej na Chrześcijaństwie ...
Rozwój kapitalizmu - również.

Zastanawiał się ktoś nad tym dlaczego tak się stało :co:

N maja 01, 2005 20:14

Stworzenie jest zbyt skomplikowane aby mozna bylo pogodzic je z taka lipa jaka jest ewolucja.

Jak lepiej udowodnić swoją głęboką ignorancję ? :D

Cytuj:
wiec Darwi nie mowil ze wszytko powstalo z niczego
Ale ze Stworca dzialal . Fakt ze potem mowil ze dalej sie rozwijalo wszystko w ewolucji ale jednak nawet on wierzyl ze Bog istnieje
i ze to Bog musial stwirzyc pierwsze gatunki

Darwin nigdy nie poznał odpowiedzi na pytanie o mechanizm ewolucji, odkrycie DNA oraz procesu mutacji nastąpiło dużo, dużo później. Darwin zwyczajnie dostrzegł podobieństwa któych nie dostrzegali inni w skali makro.

Cytuj:
Jedno małe słówko ...
Proszę nie zapominać o tym, ze tak silny rozwój nauki był możliwy tylko w cywilizacji opartej na Chrześcijaństwie ...
Rozwój kapitalizmu - również.

Nie do końca na chrześcijaństwie, raczej na jego odmianie - protestantyźmie ... a biorąc pod uwagę co się wyrabiało na zachodzie Europy w czasach feudalnych i rewolucji przemysowych, jakoś bardzo trudno pogodzić to z ideologią chrześcijańską. Przemyśl więc nieco dokładniej swoje tezy Ddv ... ;]

N maja 01, 2005 20:55
Rozwój nauki był możliwy własnie dzięki działaniom Kościoła.
To, że wiele dzieł nauki przetrwało do współczesnych czasów - również.
Temat był przerabiany Pugu ...

N maja 01, 2005 21:03

Rozwój nauki był możliwy własnie dzięki działaniom Kościoła.
To, że wiele dzieł nauki przetrwało do współczesnych czasów - również.
Temat był przerabiany Pugu ...

No i mamy tu coś co się nazywa chichotem historii Ddv ... tak się właśnie hoduje własne Nemezis ... czyż świat człowieka nie jest przepięknie złożony ...

N maja 01, 2005 22:24
Wiesz jak powstały :co:

N maja 01, 2005 22:42

Cytuj:

Jak lepiej udowodnić swoją głęboką ignorancję ? :D

Nie wiem co chcesz powiedziec przez swoje niezrozumiale dla mnie pisanie.Coz ignorancja ma wspolnego z ewolucja, ktora jest obraza Boga ??

Pn maja 02, 2005 0:00

Za komuny wciskali nam w szkole ewolucje jako fakt naukowy lecz i tak nie wierzylem w te bzdury, ktore popierano tzw. hipotezami.Od dziecka bylem wierzacy w Boga, ktory wszystko stworzyl lacznie z tymi, ktorzy zapierali sie Jego wymyslajac bzdurne teorie.

Pozdrawiam

Pn maja 02, 2005 0:15

Od dziecka bylem wierzacy w Boga, ktory wszystko stworzyl lacznie z tymi, ktorzy zapierali sie Jego wymyslajac bzdurne teorie.

A Kościół tym heretyckim teoriom nawet jakoś nie zaprzecza:
http://www.archidiecezja.lodz.pl/czytelni/kulbat/t4_7.html

Jeśli mógłbyś jeszcze podać, co takiego w teorii ewolucji jest bzdurnego? Gdybym ja był wierzącym i do tego kreacjonistą, to postarałbym się znaleźć jakieś argumenty, żeby nie sprawiać wrażenia - eufemistycznie rzecz ujmując - mało zorientowanego.

Pn maja 02, 2005 10:11

Nie wiem co chcesz powiedziec przez swoje niezrozumiale dla mnie pisanie.Coz ignorancja ma wspolnego z ewolucja, ktora jest obraza Boga

Ignorant, ignorant, ignorant ... :D:D:D

Cytuj:
Słyszałeś coś o uniwersytetach ?
Wiesz jak powstały

Ddv, przeczytaj jeszcze raz co napisałem poprzednio i sprawdź w słowniku wyrazów obcych słowo "Nemezis" ... może powinieneś wreszcie pójść na jeden z tych uniwersytetów i nauczyć się czegoś sesnownego co ?

Pn maja 02, 2005 12:28

Ddv, przeczytaj jeszcze raz co napisałem poprzednio i sprawdź w słowniku wyrazów obcych słowo "Nemezis" ... może powinieneś wreszcie pójść na jeden z tych uniwersytetów i nauczyć się czegoś sesnownego co ?

Jaki skończyłeś :co:

Wolę się na nim nie pojawiać - jeżeli nie podają tam faktów oczywistych takich jak ten skąd wzięły się początki szkolnictwa i Uniwersytetów w Średniowieczu ...:-( :P

Pn maja 02, 2005 16:38
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna strona