Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 1:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Trzecia Tajemnica Fatimska 
Autor Wiadomość

Post Trzecia Tajemnica Fatimska
http://www.fronda.pl/a/o-trzeciej-tajem ... tml?part=2

Jest jórz znana od pewnego czasu niejako spada kamień z serca że Polska za swe męki dostanie zapłatę ale wielkie cierpienie spotka cały świat.Świat bez BOGA dostanie zapłatę .

N lip 19, 2015 20:46

Post Re: Trzecia Tajemnica Fatimska
panMK napisał(a):
http://www.fronda.pl/a/o-trzeciej-tajemnicy-fatimskiej,53949.html?part=2

Jest jórz znana od pewnego czasu niejako spada kamień z serca że Polska za swe męki dostanie zapłatę ale wielkie cierpienie spotka cały świat.Świat bez BOGA dostanie zapłatę .

Odwieczne pragnienie człowieka poznanianina przyszłości zostało zaspokojone. :roll:
Fajnie się czyta, zwłaszcza optymistyczne dla Polski proroctwa.
Niestety czytając każde proroctwa można wpaść w kasandryzm a to moim zdaniem antychrześcijańska postawa.

Pn lip 20, 2015 6:42

Pewne znaki z tego orędzia juz sie dzieja - niestety.

http://swietoscwcodziennosci.blogspot.com/

Pn lip 20, 2015 9:22

Cytuj:
Pewne znaki z tego orędzia juz sie dzieja - niestety.]
panMK napisał(a):
jórz

zaiste - świat się kończy

Pn lip 20, 2015 10:54

Masz do mnie jakąś [ż]aluzje "mr_fuchs"? Z telefonu ciężko trzaskać czasami czysto po polsku z ogonkami i kreseczkami. A co do tajemnic jest już w nich część prawdy która już ma swój początek od jakiegoś czasu.

Pn lip 20, 2015 14:36
Jeżeli coś jest "częściowo prawdziwe" to jest ...

W artykule "tajemnicę" zestawiono z Nostradamusem. To mówi wiele.

"Tajemnica" krąży w swiecie co najmniej od czasu, gdy podłączyłem modem i odpaliłem IE na win95 (koniec lat 90-tych).

Polski mesjanizm wieczne żywy :twisted:

Pn lip 20, 2015 16:05

I tu jest tego typu sprawa że to już nie jest tajemnica bo zostało to odtajnione.A kiedy zacznie się wszystko wypełniać ,cóż czas pokaże ale to co czeka świat nie napawa optymizmem.

Pn lip 20, 2015 16:23

Przecież pewne sprawy już się dzieją - aż tak tego nie widać? Fakt kilka rzeczy u Nostradamusa jest podobne (np. Polska od morza do morza)

Pn lip 20, 2015 16:36

tzn które sprawy się już dzieją? Rosja na Ukrainie? Cóż, każdy z nas może stworzyć dowolną przepowiednie, a będzie ona prawdopodobna jeśli użyje się w niej nazwy trzech państw - USA, Rosja i Chiny, a jak dorzuci się inne, to będą dodatkowe punkty. Mówi się o znakach. Lecz są na tyle nieczytelne, że nie dziwię się że nie znamy dnia ani godziny. Wątpię aby Bóg rozliczał z wierności wszelkim orędziom czy wizjom, bo wie dobrze że to nierealne je poznać, rozpoznać i zastosować jako wiedzę pewną do tego co się dzieje na świecie.

Pn lip 20, 2015 17:31

Tak WIST to nie jest dogmat w który należy wierzyć ,jednak nie da się zaprzeczyć temu że BÓG w naszym życiu przez usta proroków czy stygmatyków czy choćby Świętych pokazuje nam jaką drogę wybrać by osiągnąć zbawienie.A niejednokrotnie i im samym pokazuje co czeka świat gdy odwróci się od BOGA.Jedną z tych osób jest Święta Faustynka której to JEZUS opisał co się będzie dziać jeśli świat się nie nawróci opisała w swych" dzienniczkach"zapowiedz drugiej wojny światowej a i nadmieniła że trzecia będzie katastrofalna bo zniszczy większość rodzaju ludzkiego.Więc słowa o mocarstwach i wojnie między nimi nie są wyssane z palca.Aczkolwiek zdumiewa mnie w tej tajemnicy to jaka wielka chwała przypadnie Polsce jak nasza kochana MATUCHNA za nami się wstawia i jakimi nas uczyni.A kiedy się to wypełni nie jest opisana ani godzina ani data ,ludzie sami na siebie ześlą gniew BOŻY oddając się złemu a nie BOGU.WIST od pewnego czasu czytam twe wypowiedzi i mam (na dzieję mylne wrażenie) że przeżywasz kryzys wiary?

Pn lip 20, 2015 20:11
panMK napisał(a):
Aczkolwiek zdumiewa mnie w tej tajemnicy to jaka wielka chwała przypadnie Polsce jak nasza kochana MATUCHNA za nami się wstawia i jakimi nas uczyni.
A gdzie to w owej "tajemnicy" wyczytałeś ??
Cytuj:
A kiedy się to wypełni nie jest opisana ani godzina ani data ,ludzie sami na siebie ześlą gniew BOŻY oddając się złemu a nie BOGU.
A ja mam nadzieję, ze wszyscy pokłonią się przed Jego obliczem i zbawiony będzie cały Świat, tak jak tego pragnie Bóg.
panMK napisał(a):
WIST od pewnego czasu czytam twe wypowiedzi i mam (na dzieję mylne wrażenie) że przeżywasz kryzys wiary?
Ja zauważyłem cos przeciwnego: umocnienie fundamentu.

Wt lip 21, 2015 7:17

BÓG pragnie zbawienia każdego człowieka ,ale nie pozwoli SOBĄ gardzić i zniszczy" sodomski "świat.Odnośnie tego czy WIST się zmienił najlepiej gdyby sam powiedział bo aprobata z twej strony koźle nie napawa optymizmem.(bez urazy chodzi o twe poglądy które najwyraźniej zaczyna podzielać pan WIST).

Wt lip 21, 2015 17:33

Teraz to ja tu juz nic nie rozumiem. Wrzucasz link do Tajemnicy masz Jezusa Miłosiernego w awatarze a tak prosto i bez skrupułów oceniasz kogoś kogo podejrzewam na zywo na oczy nie widziałeś ani nie znasz jego historii. Po co takie oszustwo?

Wt lip 21, 2015 17:57

Co do mojej wiary istotnie, dobrze rozeznałeś PanieMK, przeżywam kryzys wiary. Paradoksalnie, Kozioł też ma sporo racji, bo w moim przekonaniu pewne sfery się umocniły. Kryzys nie zmienia całego myślenia i przekonań, a przez wiele lat doświadczeń życiowych, naukowych i duchowych, przekonałem się że najbezpieczniej i również w stopniu wystarczającym, jest oprzeć się na fundamencie. Jezus wskazał nam drogę i nikt nic nowego nie wymyśli. Dla Ciebie, Kozła i mnie droga jest generalnie ta sama, przez Jezusa do Boga. Wizjoner który na początku i końcu tego nie wskazuje, nie jest wizjonerem. Kres czasów to w gruncie rzeczy realnie bliski czas sądu i wieczności. Ale ja go nie wyczekuje, nie trawię czasu na to aby oceniać czy to już jutro, czy jeszcze 10 lat. Szczerze wierzę i uważam że Bóg nie jest złośliwy. Jego sąd jest doskonały. Tylko człowiek złej woli, z własnej woli, może nie mieć nic co go od piekła ocali.

Wt lip 21, 2015 19:32

Piękne podsumowanie panie WIST ,nie ocalimy świata wyczekując jego końca ale modląc się za tych którzy się w zawiłościach swego życia się pogubili możemy wystarać się o ich zbawienie.I to jest dla mnie najważniejsze ,nie jest dla mnie uciechą szukanie sensacji ,nie pisze też rzeczy które mi się wydają bo jestem omylny ,wszystko co wstawiam i piszę ma solidne podstawy w Kościele Katolickim a to jest dla mnie wyznacznik wszelkiego jestestwa.I jeszcze jedno nie wiem za co ta wrzawa w moim kierunku pani ZycieJestPiękne,przecież nie chcę nikogo urazić jeno poznać co się dzieje z ludźmi których cenię a widzę że coś nie dobrego się z nimi dzieję ,to troska czy to coś złego?

Wt lip 21, 2015 20:41
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona