Autor |
Wiadomość |
non_serviaam
|
 Bezprawne egzorcyzmy
Mam 18 lat. Mając ich 14 została odmówiona pierwsza modlitwa o uwolnienie, a później został odprawiony egzorcyzm. Zostałam związana przez księży i potraktowana gorzej niż pies. Czyż nie powinno odprawiać się egzorcyzmu, po wcześniejszej konsultacji psychiatrycznej? Egzorcystą jest ksiądz [...], wykładowca, i szanowana osoba. Jeżeli złożę pozew do sądu, to mam prawo wygrać?
[nazwisko usunięte na prośbę autorki wątku - s33]
|
So sie 06, 2016 21:33 |
|
|
|
 |
kropka24
|
 Re: Bezprawne egzorcyzmy.
Z tego co wiem, to prawie większość osób przed egzorcyzmem, trafia właśnie do lekarza psychiatry.Często są to lekarze, którzy współpracują ściśle z egzorcystami. Czemu Ty nie trafiłaś? Moim zdaniem powinnaś najpierw trafić do lekarza psychiatry. A czy podczas tej modlitwy była obecna przy Tobie jakaś kobieta? pielęgniarka  Ciężko powiedzieć czy wygrasz..wszystko pewnie by zależało od Twoich twardych dowodów..
|
N sie 07, 2016 13:44 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
I czy w ogóle taki egzorcyzm się odbył. Bo coś mi się widzi, że kogoś ponosi fantazja.
|
N sie 07, 2016 14:55 |
|
|
|
 |
Andy72
|
Może warto ponowić, choć może lepiej w Twoim przypadku sprawdziła by się dobra spowiedź. Bo widzę że nadal nienawidzisz wiary. Widać to zwłaszcza po twoim lucyferycznym nicku.
_________________ Co do mnie, nie daj Boże, bym się miał chlubić z czego innego, jak tylko z Krzyża Pana naszego Jezusa Chrystusa.Gal 6:14
|
N sie 07, 2016 15:43 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
non_serviaam napisał(a): Mam 18 lat. Mając ich 14 została odmówiona pierwsza modlitwa o uwolnienie, a później został odprawiony egzorcyzm. Zostałam związana przez księży i potraktowana gorzej niż pies. Czyż nie powinno odprawiać się egzorcyzmu, po wcześniejszej konsultacji psychiatrycznej? Egzorcystą jest ksiądz [...], wykładowca, i szanowana osoba. Jeżeli złożę pozew do sądu, to mam prawo wygrać? Aby odprawić egzorcyzmy nad osobą nieletnią musi być pisemna zgoda rodziców.....posiadasz takową czy bawisz się w tworzenie fantazyjnych opowiastek?
|
N sie 07, 2016 16:20 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Zaraz, ale kto "posiada", w sensie otrzymuje do ręki taki dokument? Czy nie egzorcysta właśnie? Skąd niby miałaby go mieć autorka?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
N sie 07, 2016 16:22 |
|
 |
PanKarol
|
non_serviaam napisał(a): Zostałam związana przez księży i potraktowana gorzej niż pies.
Cześć. Psychiczne lub fizyczne znęcanie się nad nieletnim jest poważnym przestępstwem zagrożonym karą do 5, a w drastycznych przypadkach nawet 10 lat pozbawienia wolności. Jest to przestępstwo ścigane z urzędu, wystarczy zatem złożyć stosowne zawiadomienie na policję, która ma obowiązek dogłębnie zbadać sprawę. Pozdrawiam
|
N sie 07, 2016 16:37 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Zaraz, ale kto "posiada", w sensie otrzymuje do ręki taki dokument? Czy nie egzorcysta właśnie? Skąd niby miałaby go mieć autorka? Od rodziców....tak ważny dokument musi posiadać kopię.
|
N sie 07, 2016 16:39 |
|
 |
JedenPost
|
Alus napisał(a): JedenPost napisał(a): Zaraz, ale kto "posiada", w sensie otrzymuje do ręki taki dokument? Czy nie egzorcysta właśnie? Skąd niby miałaby go mieć autorka? Od rodziców....tak ważny dokument musi posiadać kopię. Doprawdy? A gdzie to jest uregulowane?
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
N sie 07, 2016 16:41 |
|
 |
Magdalena_i
|
Pytanie....czy dziewczę zaprowadzili tam siłą , z tego co się orientuję , może dojść do związania podczas egzorcyzmu , jednak naprawdę w drastycznych sytuacjach i bardziej ku temu , by osoba sobie nie zrobiła krzywdy, są to bardzo sporadyczne przypadki. Nie znam sytuacji ale wydaje mi się, że jest to przypadek dość "naciągany " - nie wiem kto kogo tutaj , może oskarżyć o naruszenie - bardziej.
_________________ " Wolność w Miłości należy do Ciebie "
|
N sie 07, 2016 16:47 |
|
 |
JedenPost
|
Magdalena_i napisał(a): Pytanie....czy dziewczę zaprowadzili tam siłą , z tego co się orientuję , może dojść do związania podczas egzorcyzmu Co będzie złamaniem prawa. Stosowanie przymusu np. w medycynie czy pracy policji jest ściśle uregulowane, egzorcyści nie mają tu żadnych uprawnień.
|
N sie 07, 2016 16:51 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
JedenPost napisał(a): Alus napisał(a): JedenPost napisał(a): Zaraz, ale kto "posiada", w sensie otrzymuje do ręki taki dokument? Czy nie egzorcysta właśnie? Skąd niby miałaby go mieć autorka? Od rodziców....tak ważny dokument musi posiadać kopię. Doprawdy? A gdzie to jest uregulowane? W prawie cywilnym - osoba nieletnia nie ma prawa decydować o zamążpójściu, o leczeniu w szpitalu, o operacji, także Kościół wymaga zgody rodziców/opiekunów młodocianej w przypadku egzorcyzmów i diagnozy lekarza psychiatry. Nie zapominaj, ze mamy XXI wiek, Kościół w żadnej dziedzinie może omijać obowiązującego prawa. Autorka aby zaistnieć na forum, pisze sobie bezrefleksyjnie w cały świat.....bezrefleksyjnie, bo gdyby napisała, że egzorcyzmowano ją w wieku 18 lat, można by się nad tym zastanowić. Kościół wymaga aby rodzice podpisywali zgodę na przystąpienie do sakramentu bierzmowania swoich 15-16 letnich dzieci, a cóż dopiero mówić o egzorcyzmowaniu.
Ostatnio edytowano N sie 07, 2016 16:57 przez Anonim (konto usunięte), łącznie edytowano 1 raz
|
N sie 07, 2016 16:53 |
|
 |
JedenPost
|
Alus napisał(a): W prawie cywilnym - osoba nieletnia nie ma prawa decydować o zamążpójściu, o leczeniu w szpitalu, o operacji, także Kościół wymaga zgody rodziców/opiekunów młodocianej w przypadku egzorcyzmów i diagnozy lekarza psychiatry. Nie odpowiedziałaś. Dałas przykłądy z dziedzin faktycznie uregulowanych, ja natomiast pytam gdzie jest uregulowane, że do odprawiania egzorcyzmów na osoby nieletniej potrzeba pisemnej zgody rodziców i że wydawana jest im jej kopia.
|
N sie 07, 2016 16:56 |
|
 |
Magdalena_i
|
JedenPost napisał(a): Magdalena_i napisał(a): Pytanie....czy dziewczę zaprowadzili tam siłą , z tego co się orientuję , może dojść do związania podczas egzorcyzmu Co będzie złamaniem prawa. Stosowanie przymusu np. w medycynie czy pracy policji jest ściśle uregulowane, egzorcyści nie mają tu żadnych uprawnień. Dlatego właśnie, myślę że więcej w tym motania niż prawdy, tak jak napisałeś niżej. Bardziej naruszeniem jest tutaj podanie imienia i nazwiska Profesora i wykorzystaniem do niecnego celu.
_________________ " Wolność w Miłości należy do Ciebie "
|
N sie 07, 2016 17:03 |
|
 |
JedenPost
|
Owszem, wydaje mi się, że jeśli historia nie jest prawdziwa, to mógłby teraz dochodzić swoich praw w związku z pomówieniem.
|
N sie 07, 2016 17:05 |
|
|
|