Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 18, 2025 3:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Wierzyć, nie wierzyć? 
Autor Wiadomość

Post Wierzyć, nie wierzyć?
http://www.rense.com/general66/3mps.htm

Kto chce niech zajrzy. Ja nie wiem co o tym myśleć. :o

Śr lip 06, 2005 11:04
1) GuadFleet.mpg
Pierwszy filmik może być to poplamiona białymi kropkami szyba za którą widać chmury.
2) GuadBig.mpg
Drugi filmik analogicznie, bo to zapewne ta sama szyba. Tutaj skoncentrowano się na największym zabrudzeniu szyby.
3) GuadTv.mpg
Analogicznie

Może mieć ktoś wątpliwości jak to się dzieje, że kropki się przesuwają. Moim zdaniem kropki są statyczne. Wrażenie ruchu wywołane jest tylko tym, że to chmury w tle się przesuwają, a uprzedzony widz interpretuje chmury jako statyczne i zakłada, że to kropki są w ruchu.
Można również zwrócić uwagę na fakt, że wszystkie kropki są przed chmurami. Ani jedna nie niknie za chmurami lub w chmurach.

Śr lip 06, 2005 11:22

Kaszka przemieszcza sie wzgledem siebie :)

Śr lip 06, 2005 11:28

moze nie jest to ufo ale wytłumaczenie z brudną szybką mnie nie przekonuje

Śr lip 06, 2005 14:01

Jaka jest geneza określenia: "SEZON OGÓRKOWY"? W jaki sposób zjawisko podawania przez media w okresie wakacyjnym sensacyjnych i fantastycznych informacji związane jest z ogórkami?

Śr lip 06, 2005 14:06
moze nie jest to ufo ale wytłumaczenie z brudną szybką mnie nie przekonuje

Ja po prostu nie zakładam dobrej woli tych, którzy przygotowali reportarz. To nie musi być zaraz brudna szyba. Różne są sposoby na dokonanie oszustwa, ale ja tu widzę tylko białe kropki na tle chmur. Ja tu nie widzę powodu, by uważać, że te kropki znajdują się w powietrzu.
A może rzeczywiście coś przelatywało. Może była impreza i wypuszczono dużo czegoś latającego - balonów jakichś czy coś takiego.
Widzisz... na tym etapie nic więcej Ci tu nikt nie powie. Bo i co mamy powiedzieć? W oparciu o to ogłosić, że mamy dowód na to, że jesteśmy odwiedzani przez przedstawicieli innej cywilizacji? To się nie kwalifikuje nawet pod przesłankę. Sklecić, zmontować jakiś filmik zawsze można. Aby ocenić samą wiarygodność filmu potrzeba jakiegoś specjalisty i laboratorium. Na forum dyskusyjnym nic innego, ponad zaproponowanie naturalnych rozwiązań, nie usłyszysz. Badania filmu nikt tu nie przeprowadzi.

Właściwie co konkretnie Ciebie nie przekonuje w rozwiązaniu z szybą, która została celowo poplamiona aby zrobić takie cudo? To ma ręce i nogi. :)

Śr lip 06, 2005 14:21

Post hmm
ciezko powiedziec ale osobiscie nie wierze w ufo i tego typu rzeczy.Dla mnie to wyglada na jakies spadochrony a jesli nie to nie wydaje mi sie ze to jest orginalne niebo bo to by troche inaczej wygladalo

Śr lip 06, 2005 14:30

Ten sezon ogórkowy trwa przynajmniej od 50 lat ;)

Śr lip 06, 2005 17:45

Nie twierdze, ze to nie podróbka ale ze mi sie spodobał więc i wam moze sie spodoba.

Śr lip 06, 2005 18:16

to naprawde wygląda jak zabrudzona szyba, albo plamki namalowane na fotografii :)

Śr lip 06, 2005 20:06
Zobacz profil WWW

A ja sie znow pytam jakim cudem te plamki poruszaja sie wzgledem siebie. Moze to są dwie zabrudzone szybki jedna nad drugą lub druga na pierwszą?

Śr lip 06, 2005 20:23

Zauważyłem, że nie tylko tzw zdrowy rozsądek nie pozwala ludziom uwierzyć w ufo. Niektórym nie pozwala uwierzyć lęk przed nieznanym. Znam osoby ktore boja sie nawet obejrzeć film z domniemanym ufo bo nie chca sie potem bać w nocy :)

Cz lip 07, 2005 9:47
Jeszcze raz ten film obejrzałem i plamki na nim nie poruszają się względem siebie - a przynajmniej ja tego nie widzę. Wygląda to tak, jakby tworzyły pewien wzór, który przemieszcza się jako całość na tle chmur, lub chmury się przemieszczają. One rzeczywiście mogą chwilami robić wrażenie, że się przybliżają do siebie, w momencie gdy kamerzysta szaleje i macha kamerą, ale potem jak ją znowu ustabilizuje, plamki są w normalnym położeniu.
Widzis R6 to jest trochę tak jak z nastolatką, która siedzi przed ekranem monitora i ogląda koła w zbożu niby przez kosmitów utworzone. Podekscytowana krzyczy, że "tego nie mógł zrobić człowiek". Zupełnie nie uświadamia sobie, że monitor i komputer przed którym siedzi jest o wiele bardziej skomplikowanym tworem niż owe koła w zbożu i że zrobił je człowiek. Podobnie tutaj. Oglądasz trzy pliki .mpg i stwierdzasz, że masz dowód na istnienie odwiedzających nas obcych.
To zupełnie nieporozumienie. Filmik zmontować nie jest wielkim problemem.

Cz lip 07, 2005 9:59

Kosmitów nie ma i basta. A dlaczego ? Bo nikt ich nigdy nie widział. ;)

Cz lip 07, 2005 20:41

Cz lip 07, 2005 21:34
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona