Młodzież pyta, ks. Piotr Glas - egzorcysta odpowiada
Autor |
Wiadomość |
panMK
|
 Młodzież pyta, ks. Piotr Glas - egzorcysta odpowiada
http://www.youtube.com/watch?v=N196giH4Rx8i TAK TO WYGLĄDA ,sam mam znajomego który uczestniczył w EGZORCYZMACH jako osoba MODLĄCA SIĘ ZA OPĘTANEGO i mówił mi ostatnio.Marcin pamiętasz co mi mówiłeś kiedyś tam że gdyby człowiek niewierzący zobaczył egzorcyzmy na własne oczy to by się na wrócił.Mówie mu tak pamiętam naszą rozmowę.On mówi tak MASZ RACJĘ EGZORCYZMY TO WSPANIAŁE ŚWIADECTWO MOCY BOGA I NIEMOCY szatana który jest niczym wobec CHWAŁY BOGA.
_________________ JEZU UFAM TOBIE Święta Faustyna Kowalska
|
Pn sty 27, 2014 22:36 |
|
|
|
 |
WIST
|
 Re: Młodzież pyta, ks. Piotr Glas - egzorcysta odpowiada
Czyżby to była sala wykładowa w Gródku n. Dunajcem?
No tak, tylko to nadal zagadnienie obserwowane z daleka. Dziś ludzie najczęściej nie chcą tylko słyszeć o cudach, zmartwychwstaniu, zbawieniu, opętaniach, ale chcą mieć pewność. I słusznie, w pewnych granicach wiara polega na osobistym doświadczeniu, a nie tylko wyuczeniu się regułek z katechizmu. Trudno aby organizować spektakle z opętanym w roli głównej, natomiast trzeba ludziom jasno powiedzieć że to prawda i podać dowody. Dobrze że takie akcje są, ale podejrzewam że nadal jakby dla wybranych, dla grup,które akurat uczestniczą w takich rekolekcjach czy naukach na taki temat.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Pn sty 27, 2014 22:52 |
|
 |
panMK
|
To wszystko co się tam dzieje na tych spotkaniach jest ogólnie dostępne w necie ,jest to wspaniałe świadectwo na to że w walce ze złym nie jesteśmy sami . 
|
Wt sty 28, 2014 8:54 |
|
|
|
 |
panMK
|
Młodzież pyta, ks. Piotr Glas - egzorcysta odpowiada cz.2 A tu 2 część wspaniałe rozmowy .Naprawdę warto .
|
Wt sty 28, 2014 9:22 |
|
 |
panMK
|
|
Wt sty 28, 2014 10:11 |
|
|
|
 |
JedenPost
|
Widzę - w materiale z pierwszego linka - że ks. Piotr zaczyna od głoszenia herezji?
Jezus mówił: Nic nie wchodzi z zewnątrz w człowieka, co mogłoby uczynić go nieczystym; lecz co wychodzi z człowieka, to czyni człowieka nieczystym.
Glas ma wyraźnie inne zdanie.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Wt sty 28, 2014 10:57 |
|
 |
panMK
|
Ja to rozumuję tak coś złego trafia do ciebie to jednak nie czyni cię ZŁYM TYLKO TO CO TY PO TAKIEJ SYTUACJI ZROBISZ CZY ODDASZ TO ZŁO DALEJ CZY JE ZNISZCZYSZ W SOBIE TO CZYNI CIĘ CZYSTYM BĄDŹ NIE.Taki jest morał tej wypowiedzi.
|
Wt sty 28, 2014 11:09 |
|
 |
JedenPost
|
Niby jest w tym co mówisz jakaś logika, niemniej w dalszym ciągu komponuje mi się to z wmawianiem ludziom, że możliwe jest, że ktoś tam bez udziału ich woli zada im jakieś czary, a w następstwie w ich życiu będzie się źle działo.
_________________ Lubię Starego czasem, to też sprawia że się wystrzegam otwartej z nim wojny Przecież to piękne, gdy Pan tak dostojny Tak z samym diabłem po ludzku rozmawia.
|
Wt sty 28, 2014 11:14 |
|
 |
WIST
|
Ciekawa sprawa. Ja sam nieraz słyszałem właśnie o takich sytuacjach, gdy ktoś cierpiał z powodu czyjejś ingerencji "nadprzyrodzonej". Podobnie z nawiedzonymi domami - nikt kto tam mieszka nie godzi się na to.
_________________ Pozdrawiam
WIST
|
Wt sty 28, 2014 11:30 |
|
 |
panMK
|
|
Wt sty 28, 2014 11:54 |
|
 |
panMK
|
Tak można kogoś przekląć jak można negować coś co ktoś kto WALCZY ZA NAS TO MÓWI JEST NA "PIERWSZEJ LINII FRONTU" DEMASKUJE WROGA .Tu się nie ma ci sprzeczać w to nie trzeba nawet uwierzyć to się DZIEJE TU I TERAZ I TO JEST NAJWSPANIALSZE WYGRANA BOGA
|
Wt sty 28, 2014 12:02 |
|
 |
TQu
|
panMK napisał(a): Tak można kogoś przekląć jak można negować coś co ktoś kto WALCZY ZA NAS TO MÓWI JEST NA "PIERWSZEJ LINII FRONTU" DEMASKUJE WROGA .Tu się nie ma ci sprzeczać w to nie trzeba nawet uwierzyć to się DZIEJE TU I TERAZ I TO JEST NAJWSPANIALSZE WYGRANA BOGA Czy ks. Posacki to potwierdza ?
|
Wt sty 28, 2014 12:47 |
|
 |
panMK
|
tego nie wiem nie znam człowieka więc nie wypowiem się ale jeśli jest w opozycji do tego co tu w rozmowach pokazanych przeze mnie to jest w opozycji DO BOGA .Bo szatan ma swoich wszędzie nawet i w kościele co zresztą jest w tych wypowiedziach uwidocznione .
|
Wt sty 28, 2014 13:05 |
|
 |
TQu
|
panMK napisał(a): tego nie wiem nie znam człowieka więc nie wypowiem się ale jeśli jest w opozycji do tego co tu w rozmowach pokazanych przeze mnie to jest w opozycji DO BOGA .Bo szatan ma swoich wszędzie nawet i w kościele co zresztą jest w tych wypowiedziach uwidocznione . Zapewniam Cię, że nie jest w opozycji do tego co tu
|
Wt sty 28, 2014 13:25 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
panieMK, zanim zaczniesz szafować oskarżeniami o bycie w opozycji do Boga, sprawdź człowieka. Zauważ proszę, że można mieć różne poglądy - do pewnego stopnia katolicyzm dopuszcza pluralizm - i nie oznacza to jeszcze złej woli.
Jakkolwiek ks. Posacki, o ile mi wiadomo, wypowiada się tak samo pod tym względem.
|
Wt sty 28, 2014 13:47 |
|
|
|