Dlaczego ludzie odchodzą od Pana Boga?
Autor |
Wiadomość |
Pietras19
|
 Dlaczego ludzie odchodzą od Pana Boga?
No właśnie dlaczego ludzie odchodzą  I jeszcze tyle się modlicie i co. Rozumiem,ze jest wolna wola ale w sumie to trochę smieszne tlumaczenie o wolna wola czyli co Bog ma gdzieś człowieka ktory sobie odszedł... nie musicie odpowiadać. Ja tylko tak musialem gdzies sie popisac.
|
Pn sty 27, 2025 22:20 |
|
|
|
 |
Witold33
|
 Re: Dlaczego ludzie odchodzą od Pana Boga?
Ale popisujesz się w sumie w całkiem niegłupim kierunku. Cóż ciekawego w ludzkich problemach dla Przemądrej Siły Stworczej, dla Autora Inteligentnego Projektu? To tylko pomysły wynikające z człowieczkowej pychy. Że niby my celem Stworzenia. A czemu nie np. delfiny? Mrówki?
|
Wt sty 28, 2025 9:21 |
|
 |
george45
|
Hmm, może mrówki, delfiny, też tak uważają, lecz ich pychy, nasza, pyszniejsza pycha nie dopuszcza do głosu.
|
Cz sty 30, 2025 0:30 |
|
|
|
 |
mareta
|
george45 napisał(a): Hmm, może mrówki, delfiny, też tak uważają, lecz ich pychy, nasza, pyszniejsza pycha nie dopuszcza do głosu. Pycha – pojęcie i postawa człowieka, charakteryzująca się nadmierną wiarą we własną wartość i możliwości, a także wyniosłością. Człowiek pyszny ma nadmiernie wysoką samoocenę oraz mniemanie o sobie. Gdy jest wyniosły, towarzyszy mu zazwyczaj agresja. W wielu przypadkach pycha oraz wyniosłość są spowodowane wysokimi osiągnięciami we własnym życiu lub niepowodzeniami w czyimś życiu.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Cz sty 30, 2025 0:39 |
|
 |
Witold33
|
Pycha, z jakich by nie była źródeł psychiatrycznych - jednak jest grzechem. Co gorsza, błędem.
|
Cz sty 30, 2025 8:39 |
|
|
|
 |
mareta
|
Witold33 napisał(a): Pycha, z jakich by nie była źródeł psychiatrycznych - jednak jest grzechem. Co gorsza, błędem. george45 napisał(a): Hmm, może mrówki, delfiny, też tak uważają, lecz ich pychy, nasza, pyszniejsza pycha nie dopuszcza do głosu. Grzechy popełniają tylko ludzie. Wszelkie inne stworzenia nie znają pychy.
_________________ "Jesteśmy stworzeni na miarę Słowa, które stało się człowiekiem"
|
Cz sty 30, 2025 15:04 |
|
 |
george45
|
Wierzysz w to co napisałaś, czy może jest to prawdą? Kiedyś słyszałem, że paw się pyszni.
|
Cz sty 30, 2025 17:31 |
|
 |
mareta
|
george45 napisał(a): Wierzysz w to co napisałaś, czy może jest to prawdą? Kiedyś słyszałem, że paw się pyszni. To nie jest kwestia wiary. Dlaczego paw rozkłada ogon? Zanim przejdziemy do sposobów na zachęcenie pawia do rozłożenia ogona, warto zrozumieć, dlaczego te piękne ptaki robią to w ogóle. Pawie rozkładają swoje ogony zazwyczaj w sytuacjach, gdy chcą pokazać swoją pewność siebie, przyciągnąć uwagę innych ptaków lub wyrazić swoje emocje. Jest to często zachowanie towarzyszące pokazom godowym i innej komunikacji społecznej. Kiedy pawie rozkładają ogon? Pawie mogą rozkładać swoje ogony w różnych sytuacjach. Jedną z najczęstszych jest podczas pokazów godowych, gdy samce starają się przyciągnąć uwagę samic poprzez demonstrację swojej siły i atrakcyjności. Ponadto, pawie mogą rozłożyć swoje ogony podczas obrony terytorium lub wyrażania zadowolenia lub zaniepokojenia. https://opiekazwierzakow.pl/co-zrobic-z ... ozyl-ogon/
|
Cz sty 30, 2025 17:52 |
|
 |
george45
|
Czyli oprócz pawia, żadne zwierzę nie zna pychy?
|
Cz sty 30, 2025 18:39 |
|
 |
mareta
|
george45 napisał(a): Czyli oprócz pawia, żadne zwierzę nie zna pychy? Jak w porzekadle: "Mów babo do konia - wio dobrodzjeju!"
|
Cz sty 30, 2025 20:09 |
|
 |
Seaudgive
|
Pietras19 napisał(a): No właśnie dlaczego ludzie odchodzą  I jeszcze tyle się modlicie i co. Rozumiem,ze jest wolna wola ale w sumie to trochę smieszne tlumaczenie o wolna wola czyli co Bog ma gdzieś człowieka ktory sobie odszedł... nie musicie odpowiadać. Ja tylko tak musialem gdzies sie popisac. Mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie i znów będziesz szczęśliwa.
|
Cz kwi 24, 2025 7:45 |
|
 |
Atimeres
|
Pietras19 napisał(a): No właśnie dlaczego ludzie odchodzą  Juz od czasówe Mojżesza, gdy lud odszedł od niego i Boga Jahwe i od czasy Jezusa, gdy lud odszedł bo usłyszał Eucharystię oraz gdy Jezus zawisł na krzyżu, nadal odchodzą, odchodzą i... odejść jakoś nie mogą, o czym przekonałem się w dni Paschalne, gdy w kościele nie mogłem znaleźć wolnego dla siebie kącika... Zdrówko! 
|
Cz kwi 24, 2025 11:53 |
|
 |
Seaudgive
|
Zdrówko  zdrowie fall guys online
|
Cz kwi 24, 2025 14:47 |
|
 |
andej
|
Nie wiem, czy ludzie odchodzą od Boga, czy od Kościoła? To nie to samo. A to, że nagle tłumy w kościołach wcale nie cieszy. Co to za wierzący, którzy raz do roku około Wielkiejnocy? Jeśli ktoś wierzy Bogu, to Bóg jest obecny w jego życiu cały czas. Codziennie. I we dnie i w nocy. A nie tylko z okazji świąt Zmartwychwstania. No i może jeszcze Bożego Narodzenia.
A toast: Na zdrówko, nie kojarzy mi się z wiarą, ani Bogiem. Choć teraz, nie mogąc zasnąć, z chęcią wypiłbym kilka piw. I zapalił. Wystarczy pójść do lodówki. I ukraść zonie papierosy. Jednak można tego nie zrobić. Wolny wybór.
|
Pt kwi 25, 2025 23:27 |
|
 |
Atimeres
|
andej napisał(a): A toast: Na zdrówko, nie kojarzy mi się z wiarą, ani Bogiem. Choć teraz, nie mogąc zasnąć, z chęcią wypiłbym kilka piw. I zapalił. Wystarczy pójść do lodówki. I ukraść zonie papierosy. Jednak można tego nie zrobić. Wolny wybór. To jest tak. Napisałeś: "Na zdrówko nie kojarzy się z wiarą", fakt. Ale ja nie mam tego w lodówce, a Ty masz! Twoja lodówka więc nie kojarzy się mi z wiarą! 
|
So kwi 26, 2025 4:25 |
|
|
|