|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Koan
|
 "Katedra"
Plac opustoszał
Tylko z lewej strony słychać wycie i wołanie: „Proszę cię ojcze, poślij go do domu mojego ojca. Mam bowiem pięciu braci: niech ich ostrzeże, żeby i oni nie przyszli na to miejsce męki”. Lecz usłyszeli odpowiedź: „Jeśli Mojżesza , Proroków a nawet ostrzeżeń na forum nie słuchają, to choćby ktoś z umarłych powstał, nie uwierzą”. Za nich nawet modlitwa nie jest wskazana.
Kandydatów do lewej strony mamy więc sporo na tym forum. Im maski tak przykleiły się do ciała, że tylko skomplikowana i kosztowna operacja bez znieczulenia może ich rozdzielić.
Nie bez winy są tutaj też niektórzy kapłani i chrześcijanie, którzy odkleili się od nauk Pana Jezusa i chrzczą przybytki państwowe zbierające kasę, prywatne samochody, czołgi, samoloty, karabiny itd. więc brakuje jeszcze tu tylko przybytku rozpusty do kompletu i zabawy aby dopełnić tego upadku i zbłądzenia i być odrzuconym przez Boga na kilkaset lat dla … otrzeźwienia. W tym tępie degradacji za kilkanaście lat w kościołach będą magazyny i restauracje o czym też ostrzega PŚ, śp.kard. Retzinger a nawet film „Katedra” w swym przesłaniu, ukazujący drogę pielgrzyma docierającego do Kościoła zbudowanego przez wiernych, ze świętych lecz już bez ołtarza bo pochłonęła go przepaść i zieje „przesłaniem”, że tak dalej się nie da i czas wrócić do najczystszych źródeł - utraconych i zniekształconych przez wieki istnienia ….
Gdy zobaczę kapłana wyrywającego chwasty w ogródku niedołężnej chrześcijanki albo innego malującego płot słabemu staruszkowi to wtedy uderzy we mnie piorun i światło najczystszej wiary … a wtedy będą zbędne nawet najpiękniejsze kazania … i będę go naśladował głosząc w ten sposób swoją wiarę … ... ...
|
N wrz 28, 2025 10:23 |
|
|
|
 |
Atimeres
|
 Re: "Katedra"
Koan napisał(a): Plac opustoszał
Tylko z lewej strony słychać wycie i wołanie: „Proszę cię ojcze, poślij go do domu mojego ojca. Mam bowiem pięciu braci: niech ich ostrzeże, żeby i oni nie przyszli na to miejsce męki”. Lecz usłyszeli odpowiedź: „Jeśli Mojżesza , Proroków a nawet ostrzeżeń na forum nie słuchają, to choćby ktoś z umarłych powstał, nie uwierzą”. Za nich nawet modlitwa nie jest wskazana.
Kandydatów do lewej strony mamy więc sporo na tym forum. Im maski tak przykleiły się do ciała, że tylko skomplikowana i kosztowna operacja bez znieczulenia może ich rozdzielić.
Nie bez winy są tutaj też niektórzy kapłani i chrześcijanie, którzy odkleili się od nauk Pana Jezusa i chrzczą przybytki państwowe zbierające kasę, prywatne samochody, czołgi, samoloty, karabiny itd. więc brakuje jeszcze tu tylko przybytku rozpusty do kompletu i zabawy aby dopełnić tego upadku i zbłądzenia i być odrzuconym przez Boga na kilkaset lat dla … otrzeźwienia. W tym tępie degradacji za kilkanaście lat w kościołach będą magazyny i restauracje o czym też ostrzega PŚ, śp.kard. Retzinger a nawet film „Katedra” w swym przesłaniu, ukazujący drogę pielgrzyma docierającego do Kościoła zbudowanego przez wiernych, ze świętych lecz już bez ołtarza bo pochłonęła go przepaść i zieje „przesłaniem”, że tak dalej się nie da i czas wrócić do najczystszych źródeł - utraconych i zniekształconych przez wieki istnienia …. Gdy zobaczę kapłana wyrywającego chwasty w ogródku niedołężnej chrześcijanki albo innego malującego płot słabemu staruszkowi to wtedy uderzy we mnie piorun i światło najczystszej wiary … a wtedy będą zbędne nawet najpiękniejsze kazania … i będę go naśladował głosząc w ten sposób swoją wiarę … Dlaczego tak skrajnie piszesz? Np. [b]Kapłanów masz jednego na około dwa tysiące świeckich wiernych, też zobowiązanych do głoszenia Ewangelii i przykładnego życie. Gdzie oni są,[/b] że kapłan, pracujący przy kościele i w katechizacji, jak widzę, często na półtorej lub dwa etaty czasowe, ma jeszcze gdzieś płoty komuś malować, gdy niekiedy tynków na kościele nie ma kto podreperować czy słabych uczniów lub kandydatów do małżestwa do sakramentu poduczyć? Nie głosisz fałszywsej wiary? A na prośbę ludzi dokonywać błogosławieństw (nie ma poświęceń) różnych grup ludzi, by ich łaska Boża od zła chroniła, lub przedmiotów, by dobremu celo służyły - jak jest w teście modlitw, dlaczego Cię to tak drażni?Przemyśl to!
|
N wrz 28, 2025 10:36 |
|
 |
Idący
|
Koan napisał(a): Gdy zobaczę kapłana wyrywającego chwasty w ogródku niedołężnej chrześcijanki albo innego malującego płot słabemu staruszkowi to wtedy uderzy we mnie piorun i światło najczystszej wiary … a wtedy będą zbędne nawet najpiękniejsze kazania … i będę go naśladował głosząc w ten sposób swoją wiarę … Gdy zobaczę ... ... ogrodnika idącego z wiatykiem, zamiast księdza, który wyrywa chwasty ... ... malarza spowiadającego, zamiast księdza, który maluje płot ... ... wtedy stanę na głowie, wraz z całym światem.
_________________ Wierzący chrześcijanin, w szczególności katolik to ktoś, kto codziennie i permanentnie stara się być coraz lepszym.
|
N wrz 28, 2025 11:51 |
|
|
|
 |
Witold33
|
|
N wrz 28, 2025 12:55 |
|