Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 20:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Kościół Murzyński 
Autor Wiadomość

Post Kościół Murzyński
Nie wiem czy we właściwym dziale zamieściłam post, ale... będąc za granicą (Anglia) zachwycił mnie Kościół gdzie spotykali się sami murzyni, niestety nie pamiętam konkretnej nazwy. Spotkania wygladały następująco: każdy z uczestników nabożeństwa witał się z nowo prztbyłą osobą, rozmawiali praktycznie z każdym, następnie była modlitwa, śpiewy, tańce. to było cos niesamowitego... i tu moje pytanie czy można uczęszczać do 2 kościołów naszego rzymsko-katolickiego i tego drugiego? Chodzi mi o potencjalnych grzech...?

Pt wrz 01, 2006 14:39
Zobacz profil WWW

to pewnie był zbor protestancki i nie wolno katolikowi uczesczac na ich spotkania!

Pt wrz 01, 2006 14:41
Zobacz profil WWW

Pt wrz 01, 2006 14:47

Mi chodzi bardziej o atmoswerę jaka panuje w tym "kościele murzyńskim", bo w tym kościele czułam się naturalnie, swobodnie, czułam się sobą...

Pt wrz 01, 2006 14:48
Zobacz profil WWW

Jezeli sie dobrze czulas to mozesz chodzic :D Ja bym chodzil. :D Najwyzej sie tylko z nimi nie modl :lol:

Pt wrz 01, 2006 14:56
Klarowna, zachecam do przeczytania ksiazki Marcina z Kohem "Wyklad o Mszy Swietej" gdyz kazdemu potrzebne jest dokladne zrozumienie i przezywanie najwznioslejszej Tajemnicy naszej wiary.

Na Mszy Swietej czlowiek powinien byc niczym witraz, bo nie on ma byc w centrum uwagi.
Dokladne zrozumienie tego co dzieje sie na Mszy swietej w Kosciele katolickim wprowadzi Cie w taki zachwyt, ze nie bedziesz juz potrzebowala niczego innego.

Pt wrz 01, 2006 15:10

Mi chodzi bardziej o atmoswerę jaka panuje w tym "kościele murzyńskim", bo w tym kościele czułam się naturalnie, swobodnie, czułam się sobą...

Na Twoim miejscu chodziłbym tam, gdzie czujesz się dobrze - czyli do "murzyńskiego kościoła". Ja zawsze tak postępuję, i dlatego należe do Kościoła Szatana założonego przez La Vey'a.

BTW poczytaj dalekie od fanatycznej martwoty i nienawiści książki Anthonego de Mello lub Thomasa Mertona. Podczas tej lektury na pewno poczujesz się lepiej niż czytając dzieła szacownych [...autocenzura...].

pozdr

Pt wrz 01, 2006 16:52

Najpierw dowiedz się o dokładną nazwę tego kościoła - czy to katolicy, protestanci czy jeszcze coś innego.

Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www

Pt wrz 01, 2006 17:25
Zobacz profil WWW

W nazwie tego kościoła było Gospel i jakiś wyraz związany z ekumenią. W tym kościele był tylko jeden wizerunek krzyż i nic więcej. po przemowie "duchownego" mówiło się "amen", albo "alleluja".

Pt wrz 01, 2006 17:32
Zobacz profil WWW

Z opisu na 99% wynika że to protestanci. Nie wiem czy grzechem jest uczestniczyć w ich nabożeństwach. Nie wiem tez czy gzrechem jest uczestniczyć z nimi w zwykłych spotkaniach modlitwenych itp.

Pt wrz 01, 2006 17:39
Gospel Church jest to odlam protestancki - sa to przewaznie babtysci.
Echarystia u nich obdarta jest z najwazniejszych rzeczy wiec nie mozna ja traktowac na rowni z Msza Katolicka.
Katolik ma obowiazek uczestniczyc we Mszy swietej swojego kosciola.

Pt wrz 01, 2006 18:06

Jezeli sie dobrze czulas to mozesz chodzic :D Ja bym chodzil. :D Najwyzej sie tylko z nimi nie modl :lol:

Bóg Jahwe dla wszystkich chrześcijan jest chyba ten sam? wiec dla mnie nie ma roznicy czy sie modle z księdzem czy Świadkiem Jeghowy czy protestantem czy jakims innym wyznaniem jesli sie modli do Stwórcy :)

Pt wrz 01, 2006 18:07
Papież modlił się ze wszystkimi. Nie musisz przecież modlić się ich tekstami jeśli są w jakiś sposób niezgodne z teologią katolicką...

Pt wrz 01, 2006 18:18
DEKLARACJE DOMINUS IESUS
O JEDYNOŚCI I POWSZECHNOŚCI ZBAWCZEJ JEZUSA CHRYSTUSA I KOŚCIOŁA

http://www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WR ... iesus.html

Pt wrz 01, 2006 18:21

Warto przypomniec sobie
DEKLARACJE DOMINUS IESUS
O JEDYNOŚCI I POWSZECHNOŚCI ZBAWCZEJ JEZUSA CHRYSTUSA I KOŚCIOŁA

http://www.opoka.org.pl/biblioteka/W/WR ... iesus.html

nie rozumiem po co to sobie przypominac.
kazdy ma prawo miec swoje zdanie, a jesli ktos uwaza ze modlac sie z chrześcijanami modli sie do kgoos innego niz Jedyny Bóg - Jahwe to nie rozumiem tego.

Michał

Pt wrz 01, 2006 19:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona