Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest So sie 09, 2025 20:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
 dni kultury judaistycznej 
Autor Wiadomość

mój dopisek był skierowany jedynie w stosunku do wypowiedzi i postawy rabina Kalb, nie odnosi się, do wszystkich Żydów, gdyż ufam że są obok kogoś takiego, jak wyżej wymieniony pan, Izraelici nie bedący szowinistami narodowymi :( ; ja za to Was czule pozdrawiam :)

Pn sty 31, 2005 22:20

mój dopisek był skierowany jedynie w stosunku do wypowiedzi i postawy rabina Kalb, nie odnosi się, do wszystkich Żydów, gdyż ufam że są obok kogoś takiego, jak wyżej wymieniony pan, Izraelici nie bedący szowinistami narodowymi :( ; ja za to Was czule pozdrawiam :)

julian -- głupiś.
Nie masz własnego zdania tylko propagandową papkę.
Nawet nie używasz słowa "szowinizm" ze zrozumieniem.

Krótko mówiąć -- żałosny jesteś.

EOT.

Wt lut 01, 2005 12:42

Ty(Oozie,czy jak Ci tam) akurat w tej kwestii masz najmniejsze kompetencje do wypowiadania się, ponieważ sam nie rozumiesz czym jest szowinizm- podam przykłady: zwykłą podłością jest nagminne wmawianie Polakom antysemityzmu w czym celują, co smutne, nawet niektóre kręgi żydowskie; propagandową papką były obchody 60 rocznicy wyzwolenia Auschwitz a już szczytem bezczelności jest pisanie o polskich obozach koncentracyjnych, gdzie Polacy dopomagali Niemcom w mordowaniu Żydów- takie opinie też się zdarzają; jeśli to nie jest szowinizmem to nie wiem co nim jest, oczywiście odbiega on od szablonowej formy jaką Ty jesteś w stanie pojąć

Wt lut 01, 2005 22:20
zwykłą podłością jest nagminne wmawianie Polakom antysemityzmu

Cytuj:
Ostateczne rozwiązanie było wymierzone przeciwko Żydom, tu zginęło ich ponad milion [szkoda, że nie wiecej - julian]

Oozie.......wyjatkowo i w tym szczegolnym przypadku, podpisuje sie pod Twoim postem.

pozdrowka (nie dla wszystkich)

Wt lut 01, 2005 22:41

jeśli nadal nie potraficie zrozumieć o czym piszę, świadczy to jedynie o Waszej ciasnocie umysłowej co jest typowe dla doktrynerów spod znaku tolerancjonizmu

Wt lut 01, 2005 22:52

(...) a już szczytem bezczelności jest pisanie o polskich obozach koncentracyjnych, gdzie Polacy dopomagali Niemcom w mordowaniu Żydów

"Amerykański Komitet Żydowski (American Jewish Committee) protestuje przeciw nazywaniu obozu Auschwitz-Birkenau i innych obozów śmierci, w tym Bełżca, Chełmna, Majdanka "polskimi obozami""
cd: http://www.fzp.jewish.org.pl/

niech ktoś wyprowadzi stąd tego pana

Wt lut 01, 2005 23:39

jak już wspominałem mówię o niebezpiecznych tendencjach, co nie znaczy, że generalizuję; Wam nie odpowiada to, że wypowiedziałem się w ostrych słowach;

sto innych organizacji będzie twierdzić coś przeciwstawnego

Wt lut 01, 2005 23:52

.. julian - przestań się hańbić .. :dokitu: ;/

.. pewnego razu znany podrywacz Wajber poczuł, że mimo nieustannej chęci z upływem czasu zmalały jego możliwości na polu miłosnych rozkoszy .. próbował wielu środków, aż wreszcie usłyszał, że pumpernikel działa dobrze na podniesienie potencji .. idzie więc natychmiast do sklepu i prosi o 5 paczek pumpernikla ..
..- po co panu aż tyle - dziwi się sprzedawczyni - przecież połowa panu stwardnieje ..
..- oj .. to ja poproszę o 10 paczek ..
:D :PPP

Pn lut 07, 2005 12:36

Dlaczego tak często w starym testamencie są opisane zjawiska odstępst ? Czyżby byli aż tak słabi w swojej wierze?

Gdyby tobie ktoś na stare lata kazał wierzyć w kogoś innego niż dotychczas wierzyłeś też byś się buntował.
Chrześcijanizm też potrzebował setek lat by się umocnić.

Metalik napisał(a):
Nie można więc mówić,że żydzi byli tak wspaniałomyślni,inteligentni bo jako pierwsi wprowadzili tzw.wiarę politeistyczną.

Judaizm religią politeistyczną?
Większej bzdury w życiu nie słyszałam!!

Pn paź 31, 2005 0:16

Oozie.......wyjatkowo i w tym szczegolnym przypadku, podpisuje sie pod Twoim postem.

Ja też się podpiszę...

Pn paź 31, 2005 0:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4