|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
lukaszko
|
 Prośba
Dzieńdobry,
Zwracam się z wielką prośbą, bowiem przeszukałem tyle stron i co dziwne nie za duzo znalazłem.
Poszukuję scenariuszy do przedstawień teatralnych, takich do wykonania w szkole, kościele o tematyce religijnej.
Byłbym wielce zobowiązany za wszelka pomoc!
Bóg zapłać!!
Pozdrawiam wszystkich.
|
So mar 25, 2006 19:33 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
moze zamiast szukac takich scenariuszy sam coś wymyśl? moze masz na to dość czasu,co? powodzenia 
_________________ Niech żyje cywilizacja łacińska !!!
więc śpiewaj duszo ma... BÓG JEST MIŁOŚCIĄ...
|
So mar 25, 2006 19:41 |
|
 |
angua
|
Jeśli interesują Cię również te poświęcone Janowi Pawłowi II, to tu jest co nieco na temat książki z takimi scenariuszami:
viewtopic.php?t=6598
Pozdrawiam 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
N mar 26, 2006 1:45 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
a czemu te poswięcone JPII a nie scenariusze samego JPII?
przecież papież też był artystą i pisał książki... moze cos znajdziesz lubaszko odniego właśnie ciekawego 
|
N mar 26, 2006 10:23 |
|
 |
Incognito
|
Mieszek napisał(a): [color=darkblue]a czemu te poswięcone JPII a nie scenariusze samego JPII?
A słyszałeś żeby Jan Paweł II pisał scenariusze teatralne? Bo ja nie.
_________________ Opuściłem forum wiara.pl i mój profil czeka na usunięcie.
Pożegnanie jest tutaj
|
N mar 26, 2006 11:45 |
|
|
|
 |
Mieszek
|
Incognito łapiesz mnie za słowa pisał na pewno lecz nie scenariusze...być może
czy ja wiem-nie czytam JPII książek ani niczego... mam natomiast jego wierszyki a z wierszyków tez można cos na ich podstawie zainscenizować to sie nazywa inspiracja
|
N mar 26, 2006 13:49 |
|
 |
jo_tka
|
Jan Paweł II pisał dramaty. Jako scenariusz teatralny zapewne się nadają  bywały wystawiane w teatrze - tylko raczej nie do szkoły, to chyba trudna sztuka...
_________________ Aby we wszystkim był Bóg uwielbiony
|
N mar 26, 2006 13:55 |
|
 |
bobo
|
lukaszko, a może zapytaj księdza w swojej parafii?
U nas onegdaj był taki duszpasterz (niestety przeszedł do innej parafii), który mając w ręku jakąś sztukę sam do niej układał scenariusz. I razem z nami robił próby teatralne, wynajmował potem wielką salę gimnastyczną i tam dawaliśmy czadu.
Ae to chyba musi być urodzony artysta, pełen werwy i zapału, by aż tak wiele czasu poświęcić młodzieży. Nie każdy ksiądz się do tego nadaje.
_________________ Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego, jak siebie samego daleko więcej znaczy niż wszystkie całopalenia i ofiary. Mk12,33
|
Pn mar 27, 2006 8:40 |
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 8 ] |
|
|