Mówiąc szczerze: musisz pisać bardziej szczegółowo - młodszy czytelnik nie zrozumie, musi być bardziej prosto ujęte. Piszesz:
Cytuj:
Krasnal w białym płaszczyku bronił Boba ale ten jego czarów nie słuchał.
Bobowi spodobał się czar smoka o pięknej nagiej dziewczynie.
I dlatego krasnale przegrały wojnę i wróciły do czarodzieja smutne
dziecko nie będzie potrafiło połączyć, że chodzi ci o to, że smok zaczarował Boba tak, że on widział nagą dziewczynę - nie wiem po co ten sen: czary się widzi "teraz" w realu a nie w śnie. I zabardzo przeskakujesz: piszesz: "na której bawił się chłopczyk" a dopiero potem kilkanaście wersów dalej piszesz "Mały chłopczyk na imie miał Bob". Od razu powinno być napisane, tym bardziej, że to nie pasuje do zdania: "Babcia opowiedziała mu historię........" No i dowody są niepotrzebne i śmieszne - czytelnicy nie lubią gdy się im coś zarzuca: twierdzisz, że
Cytuj:
Na świecie jest wiele modeli samochodów. A powiedz mi dlaczego teraz wyobraziłeś sobie białą ciężarówkę
oraz
Cytuj:
No zamknij, zamknij oczy. I powiedz dlaczego ta roślina jest uschnięta?
to się mija z prawdą.
I nie wiem czemu ale gdy czytam tą opowiastke nasuwa się mi na myśl Bóg: czrodziej tak naprawde jest Bogiem, który posyła swego Syna do ludzi (Boba) i Bóg o nas walczy ze złem - smokiem (taki chiński diabeł) no i piszesz:
Cytuj:
I teraz Syn żyje choć jest bardzo chory. Smuci mnie to gdy motorki ludzi nie pracują ze mną w zgodzie - wtedy Syn choruje coraz bardziej.
Cytuj:
Jestem zakochanym i nieszczęśliwym czarownikiem. Ludzie mnie nie kochają a przecież czują moja miłość. Przecież jestem teraz i blisko. Wyczarowałem piękny świat. Zajęło mi to cały tydzień czyli inaczej mierzone miliony lat.
Cytuj:
Smok rzucił na Boba czar jak na innych ludzi, „Uwierz, że wszyscy tak postępują” i Bob zaczął się bawić samym sobą wyobrażając sobie dziewczyny. A jego rodzice bili brawo, że dorasta.Czary smoka były bardzo silne i Bob każdego dnia szedł jak robot żeby to robić.Nagrał sobie nawet brzydkie filmy. Kupował gazety i przyglądał się dziewczynom.Dowiedział się o tym Czarodziej i zapłakał, tak mocno, że na ziemię spadł deszcz. Czarodziej znienawidził jeszcze bardziej za to smoki i pobiegł do chłopca.
i wiele wiele jeszcze jest tych insynuacji i powiązań ale niestety musisz to troche opracować gramatycznie, logicznie i konstruktywnie, żeby się lepiej czytało.