Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest N sie 03, 2025 9:34

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 teatr 
Autor Wiadomość

Post teatr
Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje dotyczące katolickich spektakli teatralnych w pażdzierniku lub listopadzie. Dziekuję :)

Pn lip 24, 2006 23:12
Kamil, trudno wskazać coś konkretnego z dwóch powodów :
1. nie wiem, skąd Jesteś,
2. Teatry nie publikują repertuaru z tak dużym wyprzedzeniem. - W tej chwili jest podany program na wrzesień.

Mogę Ci polecić Teatr Rozrywki w Chorzowie i przedstawienie : Jezus Christ Superstar.
http://www.teatr-rozrywki.pl/na_afiszu/jesus/jesus.html

N sie 27, 2006 8:27

Post teatr
Bardzo dziękuje za tę informację, ale ten spektakl jest wzorowany na filmie Jesus Christ Superstar, który wywołał wiele kontrowersji w świecie katolickim. Czytając na poleconej stronie "o spektaklu" dowiadujemy sie (...)Jego uczniowie są przy nim, tak jak jest obok niego kochająca go Maria Magdalena. Judasz ma wątpliwości, czy Jezus nie bierze swoich marzeń za rzeczywistość.(...). Już po przeczytaniu o tym spektaklu z całą pewnością stwierdzam, ze nie wybiorę sie do Chorzowa. Jeszcze raz dziekuje i czekam na kolejne informacje!! :)

N sie 27, 2006 15:04

Post teatr
Jeszcze jedno....jeżeli to ważne to jestem z okolic Stalowej Woli, a poszukuję teatrów z południowej Polski, powiedzmy na wysokość Warszawy...

N sie 27, 2006 15:08
http://www.pwst.krakow.pl/spektakl.jsp?ident=99

Byłam, widziałam, podobało mi się.

Tyle, że nie mam pojęcia czy będą to grać w październiku lub listopadzie - grają to dośc nieregularnie, a nie ma jeszcze repertuaru na tak odległy termin.
Jeśli Cię zainteresuje to sprawdzaj na stronie PWST.

N sie 27, 2006 16:00
Post Re: teatr
kamil_wos napisał(a):
Bardzo dziękuje za tę informację, ale ten spektakl jest wzorowany na filmie Jesus Christ Superstar, który wywołał wiele kontrowersji w świecie katolickim.

Film oglądałam / pierwszą werję, bo zdaje się, że są przynajmniej 2 / - i właśnie dlatego polecam Ci ten spektakl. Znam osobę, która go widziała i wiary nie straciła ;) Ale jeśli masz wątpliwości, nie nalegam.

N sie 27, 2006 21:21

Post teatr
Dla Moniki75!! Bardzo dziękuję za propozycję!! Byłem na tym spektaklu w listopadzie zeszłego roku i bardzo mi się podobał!! Polecam wszystkim, ale najpierw proponuję przeczytać "Dzienniczek siostry Faustyny". Pozdrawiam!!

N sie 27, 2006 22:27
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]