|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Co myślicie o Fiodorze Michajłowiszu Dostojewskim
Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
 Co myślicie o Fiodorze Michajłowiszu Dostojewskim
Wielki umysł? czy Człowiek Chory ? Opętaniec? Czy geniusz?
słucham waszych wypowiedzi
|
Wt mar 28, 2006 0:14 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Zadno z pytan, ktore zadales (odnosnie cech autora) nie wyklucza sie.
Crosis
|
Wt mar 28, 2006 1:04 |
|
 |
sad234
|
.. jaki tam opętaniec .. gość ma wyraziste poglady .. kilka jego xiążek .. zaprawdę .. jest irytujacych, ale koniecznie trzeba je wszystkie przeczytać .. i to najlepiej w oryginale .. 
_________________ .. and still we laught / and still we run, and still we throw ourselves upon love's boats ..
|
Śr mar 29, 2006 16:57 |
|
|
|
 |
phoebe
|
Dla mnie Dostojewski to Geniusz o przenikliwym umyśle i niesamowitej inteligencji...a co do wariactwa...hmm...taka natura artystów...są wrażliwsi niż większośc ludzi i troszke innaczej postrzegają rzeczywistość i to jest pociągające w pewien sposób...uwielbiam książki Dostojewskiego...w ogóle Rosjanie dobrze piszą;)
_________________ Z Jego światłem we włosach każdy życie zaczyna...
|
Śr sty 30, 2008 13:17 |
|
 |
taurus
|
ja słyszałem o nim że był nałogowym hazardzistą, ale spotkał wspaniałą kobietę która wspierała go we wszystkich trudnych sytuacjach. Zamiast robić mu wyrzuty kiedy wychodził do kasyna, dawała mu pieniądze mówiąc: trudno, najwyżej nic nie będziemy jeść.
Słyszałem też że nie lubił Polaków. może uważał Polaków za zdrajców słowiańskości?
|
Pt cze 27, 2008 11:28 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|