Mieszek napisał(a):
" Wolę jedno życie z Tobą niż samotność przez wszystkie ery tego świata. Wybieram życie śmiertelniczki."
hehe, a potem dała jabłko do przegryzienia...
no tak oczywiście wszystkiemu winna kobieta , ach ta nikczemna Ewa " skradła nam niebo".
A zastanawiałeś się kiedyś Mieszku nad pewnym małym szczegółem : Ewa zanim zjadła jabłko można tak rzec nie wiedziała co się stanie uwierzyła, zawierzyła kłamcy , że nic się nie stanie, że " nie pomrzecie", a Adam ... Przez pewien okres w raju nie wiemy jak długi tylko on miał pełnię łaski Boga i widział co się dzieje z Ewą , przez pewien czas on nie zgrzeszył , wszak nie musiał tego jabłbka jeść nikt go nie zmuszał, Ewa dała mu jak piszesz jabłko do przegryzienia ale to on w pełni świadomości niemalże " z otwartymi oczami" popełnił ten sam grzech.
Cytuj:
samolubne podejście bardzo od strony takiej kobiety"jest mi dobrze z tobą dlatego wolę być z tobą"
samolubne

Czy ty kiedyś kochałeś ? Jak myślisz jak Ci by było z kimś kogo byś kochał?
Cytuj:
...a jak będzie źle to żegnaj, nikt mi niebędzie usługiwał przez tysiąc lat to wole być z tobą byś mi usługiwał te sto
usługiwał

Uważasz, że miłość - oddanie i służenie sobie wzajemnie to perfidia z czyjeś strony, że nie może być służenia z miłości?
Cytuj:
doprawdy z takim podejściem to " my rządzim światem a nami kobiety" - Krasicki 1775 r .
No doprawdy biedni ci mężczyźni, jakżesz oni są wykorzystywani przez te podstepne kobiety.
Cytuj:
moim zdaniem wyznanie miłości najpiękniejsze jest takie które jest spełnione tzn "Ojcze w Twe ręce składam Ducha Mego"
Topic jest chyba o milości kobiety o mężczyzny.
Cytuj:
albo pomiędzy ludźmi łączące się z pragnieniem"mniejsza o to jak mi w związku jest , ale byleby jemu(jej) było lepiej"