|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
alicja79
|
 zapowiedzi
Witam wszsytkich,
Czy słyszeliście już coś na temat pojawienia się książki pt "Piekło Gutenberga". Z opisu brzmi calkiem zachecajaco. Akcja dzieje sie w XV w Moguncji: cala akcja toczy sie wokoł sekretu: Jan Gutenberg, udoskonala swój wynalazek, który odmieni oblicze świata: za pomocą ruchomych czcionek drukuje Biblię, co pozwoli rozpowszechnić znajomość Pisma Świetego wsród ludu. W mieście dochodzi do dwóch zabójstw...
Jak przeczytam podziele sie opiniami:))) chyba ze juz ktos przeczytała?
|
Pt sty 15, 2010 14:25 |
|
|
|
 |
BladzacyAniolek
|
 Re: zapowiedzi
Książka jest już do nabycia. Osobiście nie lubię tego typów książek, a więc na pewno jej nie przeczytam. Nie moja dziedzina.
_________________ My Savior loves. My Savior lives. My Savior's always there for me. My God he was. My God he is. My God he's always gonna be.
|
Pt sty 15, 2010 23:19 |
|
 |
alicja79
|
czesć Aniołku  dzieki za informacje, kupiłam rano książke  :) wiesz ja tez nie przepadam za takimi kryminałami historycznymi, ale chce spróbować... zobaczymy 
|
Pn sty 18, 2010 14:12 |
|
|
|
 |
alicja79
|
BladzacyAniolek napisał(a): Książka jest już do nabycia. Osobiście nie lubię tego typów książek, a więc na pewno jej nie przeczytam. Nie moja dziedzina. Skończylam własnie czytać Piekło Gutenberga i naprawde polecam. Swietna akcja toczaca sie na tle sredniowiecznej Europy oraz obrazująca walke kościoła o wpływy. Po takiej lekturze trudno wraca się do realiów XXI wieku:(((
|
Pn lut 08, 2010 15:01 |
|
 |
BladzacyAniolek
|
Ja tam wolę książki PAULO COELHO.  Gorąco polecam. 
_________________ My Savior loves. My Savior lives. My Savior's always there for me. My God he was. My God he is. My God he's always gonna be.
|
Cz lut 11, 2010 22:37 |
|
|
|
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 5 ] |
|
|