Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 8:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
 Waldemar Łysiak 
Autor Wiadomość

Cytuj:
I też niepokoją mnie dziwne zwroty w książkach np. "jako jedyny w Polsce protestowałem przeciwko nalotom NATO na Serbię"-
Cytuj:
Jestem fanka twórczości Łysiaka i znane sa mi jeszcze większe ,,cudeńka' :D .Każdy ma jakieś słabości.
Wszak nie piszemy w dziale ,,cnoty kardynalne kandydata n a ołtarze Waldemara Ł" :)

N paź 25, 2009 19:17
Jest to niedopatrzenie, że nie podaje źródeł, ale wiele można samemu sprawdzić, prawda?

Niepokoją Cie dziwne zwroty... a widzisz jakieś pozytywy??

Ciekawe ilu z czytających te prawdy objawione sprawdza każde zdanie...Nie oszukujmy się...

"Słabości" nie powinno się umieszczać w książkach...poza tym pytanie: czy Łysiak nie wie o innych protestujących ( w sprawie nalotu NATO) czy tez przemilcza ich świadomie ?

I jedno i drugie dyskwalifikuje go jako pisarza faktu...

Dziwne też, że takie obrazoburcze książki można kupić w Empiku...podczas gdy na daremno by tam szukać książek J.R.Nowaka czy choćby H.Pająka (choć tych nie szukałam wiec na 100 nie jestem pewna)

Wiesz Awo zabrałam się kiedyś za Pająka, ale coś bardzo mi sie nie spodobało- postaram sie sobie przypomnieć...

N paź 25, 2009 22:09

Słobości nie powinno sie umieszczać w książkach..... Pewnie żadna by nie powstała wg twojego rozumowania. W Twoich ustach prześmiewne "prawdy objawione" pachną argumentem nieprofesjonalnym, a dotąd uważałem inaczej czytając Twoje posty. I znów "obrazoburcze"... Hm, cóż, dyskusja zalicza niskie loty... A w Empikach raczej trzymaja książki, które daja zarobić. Jedne sie sprzedaja, a inne nie....

Pt paź 30, 2009 0:36
Zobacz profil WWW
Wojtas- widzisz też kiedyś bardzo zdenerwowałam się na osobę, która skrytykowała Łysiaka...teraz sam mnie rozczarował...

Pytałeś czy widzę jakieś pozytywy w jego książkach...

A może odwrócę pytanie i zapytam czy on widzi cokolwiek pozytywnego w innych ?

Krytykuje oprócz Salonu ( co zrozumiałe)
Radio Maryja
środowisko Gazety Polskiej
Michalkiewicza
Kaczyńskich

Wychodzi na to , że jednym posiadaczem prawdy objawionej jest ON i tylko ON...

I w porządku może tak być, że jedna osoba na miliony ma rację- ale taka osoba powinna ze szczególna starannością sprawdzić wszystko co pisze-

Ja przeczytałam tylko ułamek wszystkiego co napisał i znalazłam 2 błędy rzeczowe...

To jest niedopuszczalne u kogoś kto aspiruje tak wysoko...

Poza tym zastanów sie Wojtas- cz w jego haśle "Prawda przeciw światu " najbardziej nie chodzi właśnie o to PRZECIW a nie o PRAWDĘ...

Spróbuj poczytać profesora J.R Nowaka- on podaje zawsze książki, numery stron, tytuły gazet, autora...

Poza tym poruszyło mnie też jak napisał o samobójczej śmierci pewnego dziennikarza...

Do tego właśnie prowadzi samo odkrywanie prawdy i nie proponowanie żadnych kroków co wobec tego z tym fantem zrobić ...

Jeśli tylko odkryjemy straszną prawdę i nie pokażemy drogi wyjścia albo chociaż działania- to prosta droga do rozpaczy, zgorzknienia, alkoholu...

Profesor J.R. Nowak oprócz pisania o strasznej prawdzie proponuje sposoby działania- założył min. Ruch na rzecz Przełomu Narodowego

Pozdrawiam...

:)

Pt lis 20, 2009 18:05

Post Re: Waldemar Łysiak
Polecam 4 nową powieść Łysiaka - ciekawa i dużo w niej o ojcach Kapucynach, szpiegowaniu, Meksyku jako takim...

Śr kwi 07, 2010 21:34
Zobacz profil WWW
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 140 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10