Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 2:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Libenter.pl - pierwsze katolickie wydawnictwo ebooków! 
Autor Wiadomość

Post Libenter.pl - pierwsze katolickie wydawnictwo ebooków!
1 października br. pod adresem http://www.libenter.pl ruszyło pierwsze w Polsce katolickie wydawnictwo książek elektronicznych. Klub Libenter.pl będzie oferować książki wyłącznie w abonamencie.

Każdy Klubowicz Libenter, który opłaci roczny abonament w cenie 77 złotych, otrzymuje pełny dostęp do 50 tytułów wydanych dotychczas, jak również do wszystkich, które zostaną wydane w ciągu kolejnego roku.

Założycielami wydawnictwa jest grupa młodych teologów świeckich. Celem Klubu Libenter.pl jest promocja pozytywnych wartości, takich jak prawda, silna rodzina, autentyczna i głęboka wiara, jak również rzetelnej wiedzy z różnych innych dziedzin.

Twórcy Klubu Libenter.pl mają nadzieję, że nowa forma dystrybucji okaże się ciekawym i skutecznym sposobem dotarcia z przesłaniem Ewangelii szczególnie do ludzi młodych.

Klub Libenter.pl oferuje książki religijne oraz dotykające tematyki rodziny, a także książki popularnonaukowe, poradniki i literaturę piękną. Wszystkie wydane w nowoczesnej i przystępnej dla czytelnika szacie graficznej. Wydawnictwo co roku planuje wydawać co najmniej 50 nowych publikacji.

Publikacje oferowane przez Klub Libenter.pl można czytać na ekranie komputera, laptopa, palmtopa, nawet na ekranach niektórych telefonów komórkowych, jak również na specjalnych czytnikach ebooków. Czytając ebooki dodatkowo można dowolnie zmieniać wielkość czcionki, co docenią osoby ze słabszym wzrokiem, i dodawać własne notatki. Ebooki nie zajmują miejsca na półce, a mogą być pobierane z każdego miejsca na świecie, gdzie jest dostęp do internetu.

Zachęcam!

Wt paź 27, 2009 18:05

2. Za 15zł rocznie mam dostęp do biblioteki w moim mieście, która oferuje kilkadziesiąt tysięcy pozycji.
3. Jeśli miałbym skorzystać z ebooka to wolałbym zapłacić za konkretną publikację, a nie cały księgozbiór. Zauważ, że obecnie sprzedaje się przez neta raczej pojedyńcze piosenki, a nie całe płyty - w tą stronę to wszystko zmierza ;).
nie mniej życzę powodzenia, pozdrawiam :-)

Wt paź 27, 2009 22:01

Bo cena 77 zł to rzeczywiście niewiele za dostęp do tych wszystkich ebooków ;)
oczywiście pod warunkiem, że ktoś lubi z ebooków korzystać ;)
Ale normalnie jeden ebook kosztuje koło 20-30 zł... więc tak naprawdę te 77 za cały rok to całkiem sensowna cena moim zdaniem :)
no, zobaczymy jak to się będzie rozwijać - mi się podoba :)

Śr paź 28, 2009 9:49

Uważam podobnie jak "tilla". Myślę, że jest to świetna sprawa dla osób, które czytają ebooki. Cena nie jest wygórowana (obecnie za 53 książki, a co tydzień dochodzi kolejna), zwłaszcza, że można dostać zniżkę i jeszcze na tym zarabiać.

Otóż, każda osoba, która poda Ciebie jako polecającego, dostanie 10 zł rabatu na abonament czyli zapłaci 67 zł. Dodatkowo od każdej osoby, która wstąpi do Klubu z Twojego polecenia, otrzymasz 10 zł. Przy czym próg wypłacania wypłat jest przy przekroczeniu 50 zł.

Myślę, że jest to bardzo dobry i innowacyjny pomysł na propagowanie dobrej literatury w duchu katolickim.

P.S. Jeśli ktoś by chciał się zapisać do klubu i od razu dostać zniżkę na abonament można wpisać jako konto polecające"anex".

Polecam!

Śr paź 28, 2009 11:02

Ale normalnie jeden ebook kosztuje koło 20-30 zł...

Prawdę mówiąc nie sądziłem, że ebooki są takie drogie :|

Śr paź 28, 2009 20:42

bo tak naprawdę niewiele więcej kosztuje tradycyjna książka... a jednak wyprodukowanie ebooka a tradycyjnej książki to spora różnica w kosztach... na korzyść ebooka oczywiście ;)
więc nie wiem skąd takie ceny ebooków... ale niestety takie są :/

Śr paź 28, 2009 22:07

20-30 zł to tanio dość :D Generalnie już specjalistyczne ebooki to 50 zł +
ebooki zazwyczaj przekazują więcej treści na mniejszej ilości stron iz książki tradycyjne

Śr paź 28, 2009 23:11

tak naprawdę niewiele więcej kosztuje tradycyjna książka...

Właśnie o to chodzi ;)

Cz paź 29, 2009 5:48

no, trochę to bez sensu.... :/
bo tak naprawdę niewiele więcej kosztuje tradycyjna książka... a jednak wyprodukowanie ebooka a tradycyjnej książki to spora różnica w kosztach... na korzyść ebooka oczywiście ;)
więc nie wiem skąd takie ceny ebooków... ale niestety takie są :/

Może koszty wydrukowania książki to tylko niewielka część jej ceny? Podobnie jest w przypadku płyt CD czy DVD - stąd zresztą bierze się piractwo.

Cz paź 29, 2009 9:55

Post Re: Libenter.pl - pierwsze katolickie wydawnictwo ebooków!
Ciekawa inicjatywa, tym bardziej, że wiadomo, że ebooki stają się coraz bardziej popularne. Sam kiedyś niechętnie się do nich odnosiłem, bo to trzeba było czytać przez internet, czyli wzrok się męczy itp, itd. W rzeczywistości są tak przystosowane, że czyta się je nadzwyczaj łatwo a co do ceny to rzeczywiście są tańsze niż tradycyjne książki, choć nie zawsze. Warto wiedzieć, że można spotkać i inne ebooki katolickie, których wydania podjęli się niektórzy wydawcy. Należy sądzić, że takich publikacji będzie pojawiać się coraz więcej

Wt cze 22, 2010 23:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 10 ]