Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Cz sie 07, 2025 1:08

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
 Metallica i jej 'Death Magnetic' 
Autor Wiadomość

Post Metallica i jej 'Death Magnetic'
Po pieciu latach od ostatniej plyty, przybyl nowy powod do uchachania :)

Najnowszy krazek Metalliki niszczy moj sluch juz od rana, czego Wam wszystkim rowniez zycze :)

Osobom, ktore nie sa jeszcze zdecydowane do zakupu, proponuje odwiedzic oficjalna strone zespolu, gdzie utwory z nowej plyty mozna przesluchac on-line.

Nie podaje linka, za latwo go znalezc, nawet bez google :)

Pt wrz 12, 2008 22:37
Znajomy właśnie wrócił z koncertu w Berlinie... podobno zabija :) No i powrót do brzmienia z justice...

Crosis :)

Pn wrz 15, 2008 15:44

Powiedzmy, że to najlepszy krążek metallici od czasów czarnego albumu.

Cz wrz 18, 2008 13:57

Mowmy co chcemy, IMO Metallica nie wydaje slabych albumow.

Cz wrz 18, 2008 20:01

Kim sa ci tajemniczy 'metallici' :D?

To angielsko-polska odmiana w dopełniaczu :D

A słabą płytą na pewno była St. Anger. DNO !!

So wrz 20, 2008 12:52

cau_kownik napisał(a):
Kim sa ci tajemniczy 'metallici' :D?

To angielsko-polska odmiana w dopełniaczu :D
Ta Metallica.
Tej Metalliki.

Metalik napisał(a):
A słabą płytą na pewno była St. Anger. DNO !!
O gustach sie ponoc nie dyskutuje, wiec po prostu sie z tym nie zgodze :)

N wrz 21, 2008 10:36
ja tą płytę miałem już 3ciego września, wtajemniczeni wiedzą dlaczego :D

imo płyta w miarę, ale nic nadzwyczajnego :) Niestety, ale na dzień dzisiejszy meta nie może równac z zespołami z najwyższej półki thrashu ;)

Cytuj:
Powiedzmy, że to najlepszy krążek metallici od czasów czarnego albumu.

tu się zgodzę, ba od ajfa, bo black album był cholernie do dupy ;P

Cytuj:

albo jesteś ignorantem, albo dzieckiem słuchającym z metalu tylko Metallici ...

Dla mnie Metallica = Kill'em All , RtL , i AJfA , każda inna płyta jest co najwyżej dobra. Oczywiście oceniam na tle gatunku. Według mnie Death Magnetic wypada blado przy "Enemy of God" Kreatora , który wręcz niszczy tą płytką :)

Są Gusta, o gustach się nie dyskutuje, ale nie przesadzajmy w 2gą stronę - ja rozumiem, też byłem dzieckiem, owszem zaczynałem od metallici a nie jakiś linkin parków, ale z wiekiem dojrzałem do muzyki i zmieniłem zdanie na pewne tematy :) Po prostu trzeba dużo słuchac i szukac , a się znajdzie ;P

Pzdr !

N wrz 21, 2008 14:02

Dla mnie Metallica = Kill'em All , RtL , i AJfA , każda inna płyta jest co najwyżej dobra. Oczywiście oceniam na tle gatunku. Według mnie Death Magnetic wypada blado przy "Enemy of God" Kreatora , który wręcz niszczy tą płytką :)

Gdzieś zapodziałeś master of puppets :-) Co do czarnego albumu to jest tam sporo porzadnych czadowych utworów, więc jeszcze ujdzie.

Poza tym nie wiem co to za porównanie z enemy of god :D Kreator to dalej dobry thrash metal. Nie ta półka :razz:

N wrz 21, 2008 15:45

Cytuj:
albo jesteś ignorantem, albo dzieckiem słuchającym z metalu tylko Metallici ...
... albo mam wlasna opinie, wlasne gusta i pisze za siebie (i nie musze obdarzac przymiotnikami ludzi majacych odmienne zdanie).

Ta Metallica
Tej Metalliki

N wrz 21, 2008 22:21

Cudo. Słucham, słucham, słucham i nie mogę się nasłuchać. I znów od nowa. Z pewnością aktualnie jest w pierwszej trójce moich najlepszych płyt.

A co do wydawania słabych albumów... Może nie tyle słabe, co nie na swoim poziomie:> Na szczęście DM jest jak najbardziej na poziomie;]

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Śr wrz 24, 2008 10:50
Gdzieś zapodziałeś master of puppets Smile Co do czarnego albumu to jest tam sporo porzadnych czadowych utworów, więc jeszcze ujdzie.

wcale nie zapomniałem :)
Cytuj:
Dla mnie Metallica = Kill'em All , RtL , i AJfA , każda inna płyta jest co najwyżej dobra.

czytanie ze zrozumieniem :)

Cytuj:
Poza tym nie wiem co to za porównanie z enemy of god Suszę zęby Kreator to dalej dobry thrash metal. Nie ta półka Razz

racja, szkoda porównywac żałosną metallikę do zajebistego Kreatora - jego porównywac mogę np. do Anthrax, Overkilla czy Sodoma, a nie jakiejś kupy :P

Opinia o płycie, którą znam od 3ciego września :)

That Was Just Your Life - intro okej, dalej odgrzewany kotlet, solówka średnia, wokalnie standardowo kupa, ogólnie kawałek daje radę. 4+/10

The End of The Line - w porządku riffy , chodź nic nadzwyczajnego, znowu brzmi jak odgrzewany kotlet kawałek, solo nic specjalnego, wokal j/w ,ale okej - 5/10

Broken, Beat, Scared - nic specjalnego, do dupy riffy, do dupy wokal, do dupy solówka, do dupy kawałek , 2/10

The Day That Never Comes - czy ja wiem, mieszane mam uczucia, z jednej strony (censored) bo lekkie, z drugiej jednak dośc ciekawie zrobione , jako że moje oceny zazwyczaj są surowe (nie tylko metallici, ogólnie) będę łagodny tutaj , 5/10

All Nightmare Long - nie, to nie jest godne uwagi, 2/10

Cynaide - pomijając idiotyczny wstęp , kawałek całkiem całkiem , solówka jakaś nie za ciekawa, a zwłaszcza druga jej częśc, powiedzmy że 3/10

The Unforgiven III - intro fortepianowe porażka, no sorry ale to tak śmierdzi komercją że nie mogę się powstrzymac przed krytyką. Intro nic specjalnego, riff - nic nadzwyczajnego, ogólnie kawałek nie ma nic wspólnego z poprzednimi unforgivenami, które co jak co mają u mnie dobre opinie . Solówka - dziwne, cholera jakby to samo co na poprzednich kawałkach, na dodatek nudna, denna i w ogóle, nie , to nie to czego oczekiwałem, 2/10

The Judas Kiss - wtf ? kawałek pomyłka, 1/10

Suicide & Redemption - jestem pełen podziwu , zaczyna się fajnie , motywy w środku są genialne ! sola wreszcie pasuje do utworu, a nie jak w poprzednich kawałkach czuc jakby na siłę było dodane . Kawałek rewelacja, nie będę się pierdolił z oceną - 10/10 chodź nie powinienem wstawic , najlepszy kawałek od daaaaaaaaaaaawna , nie wiem czy nie o RtL nawet . Dlatego lekko zawyżona ocena :P

My Apocalypse - nie , znowu śmierdzi sretaliką (sretalika - kiepskie dokonania metallici :P) , nudy , nudy i jeszcze raz nudy , 1+/10

Średnia : 35/100 , Ocena ogólna - 3,5

Płyta cholernie nierówna, mimo wszystko niektóre kawałki zaskoczyły mnie jak trzeba.
Podsumowując : Komercyjna papka, chodź coś tam się znajdzie w miarę :)

Śr wrz 24, 2008 22:21

Utwory z tej płyty były dostępne w sieci jeszcze przed premierą krążka. Ściągnąłem (tak, zawsze tak robie, gdy wychodzi nowa płyta starego wykonawcy, bo ja nie chcę kupować kota w worku) i .. moje wrażanie jest takie: im starsi tym gorsi. Nie jest to co prawda Shit Anger (tak, bo inaczej nie da się tego nazwać), którego z bólem dwa razy udało mi się wysłuchać, ale za to tutaj panowie zaczęli się bawić w jakąś bladą, garażową muzyczkę pozbawioną emocji, klimatu, linii wokalnych .Słabe też teksty. A sami muzycy? Lars po prostu robi parodię samego siebie, James smęci coś pod nosem, solówki Kirka bardzo słabe i nie wiem co ciekawego jest w grze Roba Trujillo. Dno totalne. Panowie, czas na emeryturę!!!!

Śr paź 01, 2008 15:12
Zobacz profil WWW
Utwory z tej płyty były dostępne w sieci jeszcze przed premierą krążka. Ściągnąłem (tak, zawsze tak robie, gdy wychodzi nowa płyta starego wykonawcy, bo ja nie chcę kupować kota w worku) i .. moje wrażanie jest takie: im starsi tym gorsi. Nie jest to co prawda Shit Anger (tak, bo inaczej nie da się tego nazwać), którego z bólem dwa razy udało mi się wysłuchać, ale za to tutaj panowie zaczęli się bawić w jakąś bladą, garażową muzyczkę pozbawioną emocji, klimatu, linii wokalnych .Słabe też teksty. A sami muzycy? Lars po prostu robi parodię samego siebie, James smęci coś pod nosem, solówki Kirka bardzo słabe i nie wiem co ciekawego jest w grze Roba Trujillo. Dno totalne. Panowie, czas na emeryturę!!!!

na emeryturkę to powinni iśc już po nieudanym Master of Puppets , nie poszli , wydali dobrą AJFA, ale potem już staczali się na dno ,totalne dno,
Nie potrafię zrozumiec że im gorsi się robili tym bardziej popularni

N paź 05, 2008 12:22

Na emeryturkę to powinni iśc już po nieudanym Master of Puppets

Tak samo uważam :)

Dusky napisał(a):
wydali dobrą AJFA, ale potem już staczali się na dno ,totalne dno

Nie, And Justice for all mi się nie podobał. Brzmienie jak w jakimś zamkniętym pudełku. Black był jeszcze w miarę, choć od tej płyty zaczęli generalnie uciekać w komercyjne rejony - mtv (sic!) i te sprawy (brrrrrr!). Load, Re-Load czy S&M, który dla mnie był totalnym skokiem na kasę - największe standardy + orkiestra pod batutą ś.p. Michaela Kamena.

Dusky napisał(a):
ale ku*** nie mogę zrozumiec, że im gorsi się robili, tym byli bardziej popularni ...

No, wiesz. Jak powiedział Las, że Metallica ciągle poszukuje czegoś nowego (po premierze płyty S&M). Tak, tyle tylko, że za tym w grę wchodzą olbrzymie pieniądze, a nie granie dla przyjemności.

Jeszcze coś! Ludzie psioczą, że np taki Iron Maiden od 30 lat zjada własny ogon! Nieprawda! Oni im starsi tym lepsi! Wciąż pełni energii, a ich ostatnia płyta to po prostu bomba! Można ją śmiało zestawić z wielkimi Piece Of Mind, koncertowym Live After Dead, Siódmym Synem, Brave New World z 2000 roku po powrocie Dickinsona i Smitha, czy Rock in Rio, koncertem promującym ów album.

Up the irons! :)

N paź 05, 2008 15:59
Zobacz profil WWW
Nie, And Justice for all mi się nie podobał. Brzmienie jak w jakimś zamkniętym pudełku. Black był jeszcze w miarę, choć od tej płyty zaczęli generalnie uciekać w komercyjne rejony - mtv (sic!) i te sprawy (brrrrrr!). Load, Re-Load czy S&M, który dla mnie był totalnym skokiem na kasę - największe standardy + orkiestra pod batutą ś.p. Michaela Kamena.

ale AJFA miał w sobie coś hmm nowego , nie potrafię tego określic, nie był ciekawy, ale coś miał w sobie.

Cytuj:
No, wiesz. Jak powiedział Las, że Metallica ciągle poszukuje czegoś nowego (po premierze płyty S&M). Tak, tyle tylko, że za tym w grę wchodzą olbrzymie pieniądze, a nie granie dla przyjemności.

i zbuntowaną młodzież mają za pasem :D
W końcu przecież jest sporo osób, co uważają że to Metallica stworzyła metal :D

Cytuj:
Jeszcze coś! Ludzie psioczą, że np taki Iron Maiden od 30 lat zjada własny ogon! Nieprawda! Oni im starsi tym lepsi! Wciąż pełni energii, a ich ostatnia płyta to po prostu bomba! Można ją śmiało zestawić z wielkimi Piece Of Mind, koncertowym Live After Dead, Siódmym Synem, Brave New World z 2000 roku po powrocie Dickinsona i Smitha, czy Rock in Rio, koncertem promującym ów album.

Po ostatnim koncercie w Wawie byłem pod niesamowitym wrażeniem - Bruce 50 lat - a głos niesamowity ! Dave - momentalnie skoczył i tak będąc wysoko w moim rankingu - maksymalna perfekcja w tym co robi ! Adrian bezbłędnie grał swoje, Harris również okej, Janick to raczej showman, solówkę w 2m2m zjebał wydawało mi się konkretnie, ogólnie miły facet strasznie, ale nie pasuje w IM według mnie. Nicko to świetny perkusista, Lars może mu buty czyścic.
I co ważne - oni stworzyli coś własnego, niepowtarzalnego, co prawda nie jest to jakaś ciężka i trudna muzyka, ale wyjątkowa!. Metallica natomiast sama się przyznawała że zżynała z 3ch zespołów : Deep Purple, Saxon, oraz ... Iron Maiden. Inna sprawa że meta za czasów kill'em alla (i kompozycji niektórych z rtl) miała Mustaina , który tworzył niesamowicie , w swoim stylu, potem się stoczyli. Maideni zasłabli jedynie na całej linii w Virtualu XI , natomiast reszta albumów ma wiele rzeczy które można chwalic i chwalic

UP THE IRONS!

Pn paź 06, 2008 21:18
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona