Autor |
Wiadomość |
Haereticus
|
 Ulubieni wykonawcy CCM
Jacy są Wasi ulubieni wykonawcy muzyki chrześcijańśkiej?
Ja najbardziej cenię sobie Takich wykonawców jak:
ŚWIAT - The Blind Boys of Alabama (mój nr. 1) - Donnie McClurkin - Hezekiah Walker - Marilyn Baker - Vinesong
KRAJ - New Life'm - Trzecia Godzina Dnia - Beata Bednarz
_________________ Chrześcijaństwo to nie przynależność do takiego czy innego Kościoła - to życie z Bogiem, wiara przypieczętowana przyjeciem chrztu.
|
So lut 11, 2006 12:12 |
|
|
|
 |
angua
|
A ja lubię Tomka Kamińskiego...
http://www.kaminski.net.pl/

_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
So lut 11, 2006 12:35 |
|
 |
sklejka
|
_________________ "Stworzony jestem, aby być i dokonać tego, do czego nikt inny stworzony nie został" - kard. John Henry Newman
|
So lut 11, 2006 13:17 |
|
|
|
 |
Haereticus
|
Tomek Kamiński jest faktycznie świetny, choć - jak dla mnie - za mocno akcentuje swój katolicyzm. Nie jest rewelacyjny wokalnie, ale muzycznie super. I jak chodzi o sposób bycia na scenie. Habari Njema to też sobry zespół - trochę egoztyczny, nie tylko z nazwy, ale i z brzmienia... Podoba mi się ich idea twórcza... Ale polecam jednak "Ślepców" - nie ma lepszych! 
_________________ Chrześcijaństwo to nie przynależność do takiego czy innego Kościoła - to życie z Bogiem, wiara przypieczętowana przyjeciem chrztu.
|
So lut 11, 2006 13:57 |
|
 |
Haereticus
|
Aj, zapomniałem wspomnieć o jednej artystce, którą wprost uwielbiam. To Joannie Muskiet - czranoskóra wokalistka związana z The Continentals. Śpiewała u nas przed bodaj trzema laty. Mam płytkę. Ogień nie kobita! 
|
So lut 11, 2006 13:59 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Tomek akcentuje to, do czego nalezy i chwala mu za to.
Co ma akcentowac innego?
|
So lut 11, 2006 15:14 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
moje typy:
Trim
Saruel
Viola i New Day
Mocni w Duchu
ks. Stefan Ceberek
Tomek Kaminski
Magda Aniol
|
So lut 11, 2006 15:32 |
|
 |
Haereticus
|
Lucyna napisał(a): Tomek akcentuje to, do czego nalezy i chwala mu za to. Co ma akcentowac innego?
Wydaje mi się, że bardziej należy się skupić na ewangelizacji niż na promocji jakiegoś wyznania. Ja najbardziej cenię artystów, w których znać po prostu chrześcijan, a nie katolików, protestantów, czy prawosławnych.
|
So lut 11, 2006 15:47 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Jedyne co Tomek K. lansuje to milosc do Boga.
Jezeli ktos interpretuje to inaczej to jego problem.
|
So lut 11, 2006 15:53 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
So lut 11, 2006 17:09 |
|
 |
ammelia
|
Ja lubię Rubika 
|
So lut 11, 2006 17:12 |
|
 |
guarana
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 21:05 Posty: 485 Lokalizacja: Katowice
|
Ja stawiam, na Magde Anioł- co płyta, to lepsza!!!! Lubię też Tomka Kamińskiego.
A wogóle to mam prosbe,a raczej pytanie, kto to spiewa? refren leci mniej więcej tak:"W niedziele skrzydła swoje weź, na wielką górę z nimi wejdź i leć...".
Bardzo spodobała mi się ta piosenka, a nie znam autora.
pozdrawiam 
|
So lut 11, 2006 22:26 |
|
 |
Haereticus
|
A jakże inaczej - oczywiście, że chrześcijańskie!
|
So lut 11, 2006 22:31 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
|
So lut 11, 2006 22:33 |
|
 |
ToMu
Dołączył(a): Cz kwi 14, 2005 9:49 Posty: 10063 Lokalizacja: Trójmiasto
|
 TGD
 Saruel
 Mieczu Szcześniak
 Mate.O
 Pedro N
 Jestem
 New Life M
 Kapela Przyjaciela
 Ewa Uryga
 Deus Meus
 Trzy nie 4
 FPS
 Michael W. Smith

_________________ Wiara polega na wierzeniu w to, czego jeszcze nie widzisz. Nagrodą wiary jest zobaczenie wreszcie tego, w co wierzysz. (św. Augustyn z Hippony)
Było, więc jest... zawsze w Bożych rękach - blog | www
|
So lut 11, 2006 22:47 |
|
|
|