Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 13:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 47  Następna strona
 Co Myslicie o Muzyce Metalowej ???? 
Autor Wiadomość

muzyka metalowa, jako gatunek muzyki SPOKO!! ale mówię NIE niektórym tekstom i klimatom niektórych utworów... bardzo cenię twórczość muzyków chrześcijańskich!! :brawo: i naprawdę cały czas robi na mnie wrażenie płyta S&M czyli Metallica + orkietrsa..heh bajer :-D

ps. ale generalnie w ostrych brzmieniach już nie siedzę... 8)

Pt wrz 09, 2005 22:05
To wlasnie jest piekne w metalu - kazdy znajdzie cos dla siebie. Ja kocham brutaloze, ale nie przeszkadza mi to sluchac kazdej innej muzyki, od klasycznej, przez jazz, po sam juz nie wiem co :P W kazdym razie wszystko minus hip-hop i techno.

Kidys latalem caly czas na czarno, glany, te sprawy... ale czasy sie zmianiaja, czlowiek dorosleje... teraz wygladam prawie normalnie, ale w sluchawkach czesto swoje magiczne rytmy uskutecznia mi Cannibal Corpse.... oj tak.... HAMMER SMASHED FACE!!!!!!!!

Crosis

So wrz 10, 2005 9:42

Pierwsza płyta Slipknota podchodzi pod death połączony z pewną dawką psychodelii (czy jak to sie tam nazywa). Iowa to jak najbardziej heavymetal, jedynie na Vol.3 nieco się uspokoili.

Cz wrz 22, 2005 17:16

1. Co ma wspólnego pierwsza płyta Slipknota z death'em?
2. Iowa to moim zdaniem bliżej ma już do trash'u, niż do heavy.
3. Co do Vol 3 zgadzam się.

Wnioski:
moim zdaniem Slipknot jest jednym z tych zespołów, którego nie da się zaszufladkować (i bardzo dobrze; w gruncie rzeczy takie szufladkowanie często robi się żałosne).

Pozdrawiam,
1KOR13

So wrz 24, 2005 8:40
Wlansie. Nie szufladkowac i nie nazywac tego metalem.

A dla fanow slipknota: na naszym podworku macie i nie znacie - poczytajcie sobie o Whichmaster ....

Muhahah. Ci to sa dopiero chorzy.

Crosis

So wrz 24, 2005 11:13

Przesadzasz Crosisie, akurat do gatunku metalu to Slipknot bez wątpienia należy.

So wrz 24, 2005 12:56

1 Kor 11,14 BT Czyż sama natura nie poucza nas, że hańbą jest dla mężczyzny nosić długie włosy

8)

N wrz 25, 2005 17:21

Ojej, w jakiej wielkiej hańbie żył Jezus Chrystus :roll:

N wrz 25, 2005 18:01
death
black
power/heavy
gothic

i ich wariacje. Slipknot sie nie lapie :P Dla mnie to wariacje na temat Limp Bizkit ;)

Crosis

Wt wrz 27, 2005 15:21

muzyka metalowa, jako gatunek muzyki SPOKO!! ale mówię NIE niektórym tekstom i klimatom niektórych utworów... bardzo cenię twórczość muzyków chrześcijańskich!! :brawo: i naprawdę cały czas robi na mnie wrażenie płyta S&M czyli Metallica + orkietrsa..heh bajer :-D

ps. ale generalnie w ostrych brzmieniach już nie siedzę... 8)

Tak, wszystko jest dla ludzi, aby tylko nie do przesady. Tak jak to ujęłaś: niektóre odmiany etalu i teksty są naprawdę złe i namawiają do przemocy i mordowania ludzi, dlatego nie wszystko jest takie dobre. Napewno zły jest black metal i jego odmiany, inne gatunki o ile nie są nasączone krwią,zabijaniem to także są ok.

Pozdrawiam

Cz wrz 29, 2005 7:48
Zobacz profil WWW

Zależy jaki jest odbiorca, czy jest dojrzały i potrafi podejść do tekstów z dystansem, czy może wywierają one na niego duży wpływ. Zresztą w dużej części black i death metalu musisz przeczytać tekst, bo z utworu go nie zrozumiesz, więc wystarczy nie czytać i jest ok :wink:
Sami jednak powiedzcie - jeśli gram w grę bitewną armią ożywionych szkieletów i mumii, to czego będę słuchał do klimatu jak nie Nile (death metal z egipskimi motywami), którzy śpiewają o chwale egiptu i jego podbojach? "Dotknij Panie moich oczu, abym przejrzał"? :roll:

Cz wrz 29, 2005 9:42
Tomaszu - rozsmieszasz mnie. A co Ty wiesz o blacku, zeby powiedziec, ze zly jest caly gatunek? Szczegolnie jak sie pojawil chrzescijanski black metal? A co wiesz o mizantropijnyhc odmianach? Nie wypowiadaj sie na jakis temat, jesli nie masz o nim pojecia.

Zaden, ale to zaden gatunek nie jest zly na starcie. Tak samo jak na starcie nie moze byc zle np drewno czy zelato. Dopiero ludzkie intencje moga cokolwiek uczynic zlym.

Dajcie wiec sobie spokoj z takimi ograniczonymi tekstami jak: black metal jest na pewno zly a reszta moze byc ok.

Krabin sam w sobie tez zly nie jest bo to tylko kupa metalu i tworzyw sztucnych.

Crosis

N paź 02, 2005 10:55

katolicy nie powinni słuchać metalu.... to tak jakby żydzi by zaczęli pracować w SS. tak po prostu nie może być, gdyż metal tępi religię chrześcijańską - a ten co nie tępi nie winien się nazywać metalem [...]

Pn paź 03, 2005 21:17

Panowie i panie, klasycy z kapeli DEATH. Oto nadszedl nowy prorok. Od teraz muzyke metalowa bedziemy tylko pod wzgledem tego jak bardzo tepi religie. I tak wlasnie z gatunku metal odpada na przyklad kapela Death. Odpada Parricide. Odpada Dead Infection. Nie mamy juz Virulence. Nie mamy Nile. Nie mamy maniakow z Krisiun. Tak wlasnie sie stalo.

Pisz o czyms o czym masz pojecie, bo kryterium tepienia religi wyszlo z mody juz dawo. A moze zostalo tylko wsrod gowniazerii, co naszywkami z pentagramem i odwroconym krzyzem chce szokowac otoczenie.

Crosis

Pn paź 03, 2005 21:24

A co Ty wiesz o blacku, zeby powiedziec, ze zly jest caly gatunek?

zwlaszcza ze najlepszy zespol blackowy- Summoning, spiewa teksty Tolkiena

Wt paź 04, 2005 10:26
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 47  Następna strona