Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 04, 2025 22:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
 Taniec z gwiazdami... 
Autor Wiadomość

A ja powiem trochę pół żartem, że mądry człowiek znajdzie w telewizji coś dla siebie ;).

Całkiem możliwe, natomiast wątek dotyczy konkretnego programu, który formułą chyba najbardziej odpowiada teleturniejowi. Gdyby chodziło o sam taniec, to telewizja transmitowałaby jakiś turniej tańca towarzyskiego. Ale problem w tym, że sam taniec nie jest taki rajcujący i cieszy się zainteresowaniem wąskiego kręgu wielbicieli, podobnie jak np. strzelanie z łuku. Co innego, jeśli dodać kilka znanych postaci, wątków romantycznych czy elementów erotycznych ;)

Wt paź 27, 2009 11:20

Nazwa powinna brzmieć "Taniec z gwiazdkami" bo gwiazd to raczej tam nie uraczysz.

Weźmy przykład z niejakiej Igi Wyrwał: co zniej za gwiazda? Kilka razy (dosadnie mówiąc) pokazała cyce w Wielkiej Brytanii i uznaje się ją za gwiazdę?

O aktorach to szkoda gadać. Kto z nich może legitymować się dyplomem ukończenia szkoły aktorskiej albo teatralnej?

Pomysły twórców programów nie mają granic. Może za niedługi czas zobaczymy pewnego znanego stylistę tańczącego z partnerem?

Tak właściwie to raczej szkoda czasu na oglądanie bzdetów i serialów w telewizji do tego przerywanych kilkominutowym blokiem reklamowym.

Wt paź 27, 2009 14:22

O aktorach to szkoda gadać. Kto z nich może legitymować się dyplomem ukończenia szkoły aktorskiej albo teatralnej?

Wydaje mi się, że zwyciężczyni poprzedniej edycji (Agata Kulesza) może. Ale głowy nie dam ;)

Wt paź 27, 2009 14:30

Wuk napisał(a):
Coś straciliśmy? Teraz jest inaczej w TV ? :aniol:

Raczej nie. Ale zabawne jest, że bronisz właśnie programu telewizyjnego promującego taki rodzaj rozrywki, który krytykujesz ;)

Nic podobnego. Pisałem o tańcu od strony praktyka. Zaznaczyłem, że "tańca z gwiazdami" nie znam:
Wuk napisał(a):
Przeczytałem całą dyskusję. Nie mam TV więc "Taniec z gwiazdami" jest mi obojętny (widziałem 1 odcinek - głupie jury), piszę o tańcu jako takim.

Wt paź 27, 2009 15:31

Nic podobnego. Pisałem o tańcu od strony praktyka. Zaznaczyłem, że "tańca z gwiazdami" nie znam

Faktycznie, niedokładnie czytałem :oops:

Wt paź 27, 2009 15:41

A ja powiem trochę pół żartem, że mądry człowiek znajdzie w telewizji coś dla siebie ;). I nie mówię tutaj o kanałach typu Discovery, czy Animal Planet, co do jakości których nikt raczej nie ma wątpiwości.

Na Discovery jest dużo wątpliwych filmów. Pamiętam film historyczny poświęcony II wojnie św. Sama propaganda, jak z podręcznika gimnazjum 10% prawdy. I drugi o polowaniu na "Bismarcka" w 1941 roku. Poziom po prostu zerowy. Masa emitowanych tam filmów o prehistorii czy historii naturalnej to też tylko ordynarny ewolucjonizm (np. narrator w filmie o dinozaurach nie może się zdecydować czy zmiany ewolucyjne zachodzą przypadkowo czy nie, czy są celowe czy bezcelowe, do tego miesza bezcelowość z przypadkiem. Wartość intelektualna tego jest 0, ale opinia powszechna uważa to za "naukowe".

Wt paź 27, 2009 15:42
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 111 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8