Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr sie 06, 2025 2:00

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 47  Następna strona
 Co Myslicie o Muzyce Metalowej ???? 
Autor Wiadomość

Wiesz KOR, dla mnie metal to:
death
black
power/heavy
gothic

i ich wariacje. Slipknot sie nie lapie Dla mnie to wariacje na temat Limp Bizkit

Możesz oczywiście Crosisie "nie dostrzegać" innych odmian metalu poza tymi pięcioma, ale faktycznie one jednak istnieją. Np. taki Soulfly (chociaż że podobno ta najnowsza płyta, która się właśnie pojawia, ma być powrotem do korzeni Maxa, czyli pierwszych płyt Sepultury).

Cytuj:
Napewno zły jest black metal i jego odmiany, inne gatunki o ile nie są nasączone krwią,zabijaniem to także są ok.

Black nie musi być satanistyczny czy też "zły". I niektóre zespoły nie są.

Cytuj:
katolicy nie powinni słuchać metalu.... to tak jakby żydzi by zaczęli pracować w SS. tak po prostu nie może być, gdyż metal tępi religię chrześcijańską - a ten co nie tępi nie winien się nazywać metalem [...]

Ale bredzenie. Wyszło na to, że także i ja w jakimś tam stopniu tępię chrześcijaństwo
:( .
Ludzie, posłuchajcie czasem trochę tego metalu.
Ja sam nie lubię wielu odmian. Słucham głównie tego "lekkiego".
Ale nie przesadzajcie, naprawdę.

Wt paź 04, 2005 10:30

co do slipknota to numetal jak by nie patrzyl a ze to sie nie powinno do metalu zaliczac to inna sprawa :P

jezeli bym bral texty na serio to bym kosciol spalil dawno ^^

Pt paź 14, 2005 15:14
Zobacz profil WWW

Slipknot numetalem? A co ma Slipknot wspólnego z numetalem, choćby z takim Linkim Parkiem?
Ja osobiście nie lubię Slipknota, muszę to na początku napisać. Ale uważam też, że bardzo często nazywa się coś numetalem na takiej zasadzie, że nie mieści się nam do żadnej innej "szufladki". Trochę na wyrost.
Podobnie strasznie mnie śmieszy, jak ktoś nazywa Korna (notabene genialny zespół!) numetalem... Korn to Korn, i tyle. Tego się nie da zaszufladkować, podobnie jak inne nowatorskie kapele, jak choćby takie (niestety od 8 lat nieistniejące) Faith No More.

So paź 22, 2005 18:59

Nie rozumiem czemu jak ktos serwuje negatywny przekaz to katolik nie moze sluchac. Sluchajac nie identyfikuje sie przeciez z przekazem tekstu, podoba mu sie sama muzyka.
Gdybym osobiscie musial identyfikowac z pogladami muzykow jakich slucham bylbym jednoczesnie katolikiem i satanista.
Problem lezy chyba nie tu. Nie chodzi chyba o muze tylko o to co wokol niej sie tworzy. Osobiscie nigdy nie wzialbym udzialu w koncercie na ktorym bezczesci sie Pismo Sw. czy nawoluje do przemocy.

Pn paź 24, 2005 20:56
Widzisz Levis, ale na przyklad sluchajac tekstow: typu:
"Crush Jesus Christ" i tym podobnych (zacytowac moge cale mnostwo razem z zespolami) chyba jest katolikowi i w ogole chrzescijaninowi ciezko... ja osobiscie mialbym problem ze sluchaniem, jak ktos obraza to co, w co wierze.

Crosis

Wt paź 25, 2005 12:07

Wt paź 25, 2005 15:54

Tu chyba nawet nie o granice tolerancji chodzi. Dla mnie przynajmniej rzecz jest prosta: jak ktoś obraża mnie/ mojego Przyjaciela - to go nie słucham.

Wt paź 25, 2005 17:38

Lekki metal OK,ale tekst musi być dobry. Jeżeli tekst mi się nie podoba nie słucham i już :-)

So lut 25, 2006 21:19

Ja słucham rocka i metalu ( Behemoth, Cradle of Filh, Led Zeppelin, Republika, Vader, Pink Floyd, Dimmu Borgir, King Diamond). Nieprzeszkadzają mi żadne antyreligijne teksty.

So maja 27, 2006 19:54

Dla mnie metal (soft, hard) czy techno to takie ślepe uliczki ewolucji (muzyki). Wolę tradycyjny rock tak do końca lat 70. Może ze względu na podeszły wiek (jak wiadomo z wiekiem czasem się rozumu nabiera), a może dlatego że to muzyka mojego dzieciństwa. A może jedno i drugie ?
:D

N maja 28, 2006 23:42
Zobacz profil WWW

A ja lubie i rock, i metal :) Pod warunkiem że nie ma growlu (nie lubie) i że muzyka jest niezła i na poziomie. Generalnie nie przepadam za death, black (choć lubie Moonspell), za to bardzo lubie trash, heavy (Metallica, Iron Maiden)

Pn maja 29, 2006 18:18

A ja tam lubie film score metal 8) Nie ma to jak porządny metal zmieszany z Bohuslav Martinu Philharmonic Orchestra, sir Christopher Lee jako narrator, Brno Academy Choir(zaledwie 40pare głosów) i na doprawienie kilka instrumentów barokowych 8)

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Pn maja 29, 2006 19:05

Ja tam słucham metalu od lat i jestem bardzo kontent, że poznałem tą muzykę. W pełni sie z nią utożsamiam. Metal wyraża ducha buntu wobec zakłamania współczesnego świta, metal wyrażą bunt wobec oszustw, nienawiści i nietolerancji. Wyrażą pragnienie stworzenie nowego leoszego świta, świata który stowrzyć musimy sobie sami.

N cze 11, 2006 14:25

Metal wyraża ducha buntu wobec zakłamania współczesnego świta, metal wyrażą bunt wobec oszustw, nienawiści i nietolerancji. Wyrażą pragnienie stworzenie nowego leoszego świta, świata który stowrzyć musimy sobie sami.

Dokladnie, zniszczmy system, system wyzysku etc. Piekne haslo, prawda? Szkoda, ze nikt nie umie sprecyzowac o jaki system chodzi. Pokaz mi, gdzie w metalu jest pragnienie stworzenie nowego, lepszego swiata? Slucham tej muzyki od dosyc dawna i nie zauwazylem czegos takiego.

N cze 11, 2006 15:57

Metal wyraża ducha buntu wobec zakłamania współczesnego świta, metal wyrażą bunt wobec oszustw, nienawiści i nietolerancji. Wyrażą pragnienie stworzenie nowego leoszego świta, świata który stowrzyć musimy sobie sami.

Tak można było mówić w latach 80 kiedy metal sie rodził. To samo mówił o sbie rock czy punk. Dzisiaj to samo mówi o sobie rap.

N cze 11, 2006 21:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 701 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 47  Następna strona