Autor |
Wiadomość |
guarana
Dołączył(a): Cz lis 10, 2005 21:05 Posty: 485 Lokalizacja: Katowice
|
Byłam wczoraj na Apocalypto.
hmm no fajnie z rozmachem, tak po Gibsonowsku  - dużo krwi.
Wspaniałe widoczki i zadziwiające budowle ,mnóstwo statystów co przy takim budżecie filmu nie dziwi.
Ogólnie film mi się podobał, ale na mnie nie rzucił
I tak sie jakoś za szybko skonczył, jakby urwany.
|
Cz sty 11, 2007 15:44 |
|
|
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Cytuj: A Eragona ktoś oglądał? Bo się zastanawiam ile jeszcze osób powie, że jest czarną owcą gatunku
Byłam w kinie i podobał mi się...  mimo iz nie jestem fanką fantastyki...
|
Pt sty 12, 2007 0:09 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
To ja polecam "Iluzjonistę" z Edwardem Nortonem. Bardzo ciekawy film pod względem technicznym i fabularnym.
|
Pn sty 15, 2007 12:42 |
|
|
|
 |
rozalka
Moderator
|
Mam do polecenia dwa filmy.
Pierwszy to "Diabeł ubiera sie u Prady" (2006) ze świetną kreacją Meryl Streep. Myślałam, że będzie to kolejny chłam sądząc po promocji, ale pozytywnie się zaskoczyłam. I mimo, że film można zaliczyć do kategorii "lekki, łatwy, przyjemny", to podobał mi się. Zwłaszcza, że niesie za sobą jakieś tam przesłanie, morał.
Drugi, to "Przerwana lekcja muzyki" (1999) z Winoną Ryder. Ten już nie jest taki lekki, ale jeśli ktoś lubi dramaty psychologiczne, atmosferę szpitali psychiatrycznych i różne takie dziwactwa, to na pewno mu się spodoba. Mnie się podobał 
_________________ Co dalej za zakrętem jest? Kamieni mnóstwo Pod kamieniami leży szkło Szło by się długo Gdyby nie to szkło, to by się szło... ♪
|
Pn sty 22, 2007 14:15 |
|
 |
Bartas
Dołączył(a): N wrz 24, 2006 18:13 Posty: 2267 Lokalizacja: Poznań
|
Ostatnio w ogóle nie oglądam filmów, a do kin nie ma po co chodzić, bo to zwykła strata czasu.
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Pn sty 22, 2007 17:22 |
|
|
|
 |
Ciasteczkowy Potwór
|
 Re: Filmy.
A. napisał(a): Naga Broń- podobnie jak zabójcza broń, jeden z moich ukochanych filmowych "tasiemców". Wogóle Leslie Nielsen jest niezrównany jako komediant, czy to w gagach z Nagiej Broni, Ściąganego, Czy leci z nami pilot? Po prostu jest boski, a jego teksty kultowe.
A czy katolikowi wolno oglądać filmy Nielsena biorąc pod uwagę że obrażają one duchownych, np. ukazując księdza jako pedofila?
Pn sty 22, 2007 22:25 |
|
 |
White_Queen
|
wolno
moj kolega jezuita bardzo lubil Almadovara 
|
Wt sty 23, 2007 9:51 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
 Re: Filmy.
Ciasteczkowy Potwór napisał(a): A. napisał(a): Naga Broń- podobnie jak zabójcza broń, jeden z moich ukochanych filmowych "tasiemców". Wogóle Leslie Nielsen jest niezrównany jako komediant, czy to w gagach z Nagiej Broni, Ściąganego, Czy leci z nami pilot? Po prostu jest boski, a jego teksty kultowe.
A czy katolikowi wolno oglądać filmy Nielsena biorąc pod uwagę że obrażają one duchownych, np. ukazując księdza jako pedofila?
Ja proponuje w takim razie zamykać katolików w malutkich celach bez okienek, nie będzie się trzeba zastanawiać co wolno, a co nie wolno nawet w najbardziej trywialnej sprawie:/
A na marginesie- księża-pedofile też są, więc nie widzę obrazy w wyśmiewaniu pewnej rzeczywistości.
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Wt sty 23, 2007 18:31 |
|
 |
Bartas
|
White_Queen napisał(a): wolno moj kolega jezuita bardzo lubil Almadovara 
Co?  Masz kolegów księży/ojców zakonników?
a propos jezuici to księża czy ojcowie? Znam ich historię, wiem, że to zgromadzenie i w ogóle, ale nigdy nie wiem czy to księża czy ojcowie.
Oni nie mają habitów, ale sutanny z kororatką, ale .... bez 33 guzików.
ok, offtop.
Jak już napisałem nie lubię filmów, bo to zwykła strata czasu. No, chyba, że są to filmy o tematyce religijnej, np dzieje Narodu Wybranego lub o życiu Chrystusa - to wtedy tak. Może i jestem staroświecki, ale dla mnie tak jest lepiej! Za dużo ostatnio przemocy, rozerotyzowania itd. Najchętniej gdybym mógł wywaliłbym to pudło zwane telewizorem przez okno (ale niestety ono należy do całej rodziny, a nie tylko do mnie), a kina pozamykał, gdyby to też ode mnie zależało.
_________________ [i]Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś sam[/i] :)
|
Wt sty 23, 2007 20:04 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Dzisiaj byłem na "Pachnidle". Trudno powiedzieć, czy ten film polecam, bo z jednej strony jest on sprawnie zrobiony i do kulminacyjnej sceny fabuła jest kapitalnie poprowadzona. A scena kulminacyjna była dla mnie w ogóle jakaś taka ni w 5 ni w 10.
|
Wt sty 23, 2007 21:16 |
|
 |
MonikaM
|
A czy ktoś z Was lubi horrory?? Szczególnie te stare ( lata 80te i 90te) 
|
Śr sty 24, 2007 10:40 |
|
 |
A.
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 7:39 Posty: 2702 Lokalizacja: Paragwaj
|
Nie lubie. Z prostego powodu- nie są straszne:/ Zazwyczaj można im przypiąć etykietke komedia, o ile nie zasypiając wytrwa się do końca... Poza tym lata '80 i '90 to są stare horrory?! Stare to by były jakbyś oglądała tak conajmniej połowa '60 w dół...
_________________ Shame on the night for places I've been and what I've seen for giving me the strangest dreams But you never let me know just what they mean so oh oh so shame on the night alright And shame on you
|
Śr sty 24, 2007 11:49 |
|
 |
MonikaM
|
A. napisał(a): Nie lubie. Z prostego powodu- nie są straszne:/ Zazwyczaj można im przypiąć etykietke komedia, o ile nie zasypiając wytrwa się do końca... Poza tym lata '80 i '90 to są stare horrory?! Stare to by były jakbyś oglądała tak conajmniej połowa '60 w dół...
No takie średnio stare,ale znowu nie takie nowe. Konkretnie to szukam takiego jednego tytułu.Ciężko go znaleźć,ale może ktoś ma, cuda się zdarzają
Chodzi o http://www.filmweb.pl/Carmilla+1990+o+f ... m,id=94883
Jakby ktoś coś wiedział to proszę o info na prv, maila, GG,albo tutaj na forum.
Dziękuję i przepraszam za zamieszanie 
|
Śr sty 24, 2007 13:21 |
|
 |
angua
|
rozalka napisał(a): Mam do polecenia dwa filmy.
Pierwszy to "Diabeł ubiera sie u Prady" (2006) ze świetną kreacją Meryl Streep. Myślałam, że będzie to kolejny chłam sądząc po promocji, ale pozytywnie się zaskoczyłam. I mimo, że film można zaliczyć do kategorii "lekki, łatwy, przyjemny", to podobał mi się. Zwłaszcza, że niesie za sobą jakieś tam przesłanie, morał.
Też oglądałam i też mi się podobał  Co więcej, swego czasu czytałam książkę. Film jest jakby łagodniejszy, zmienia to ogólny wydźwięk, ale tym razem nie mogę powiedzieć, żeby to było źle. Jest po prostu inaczej
A, jeszcze "Czerwony Kapturek - Prawdziwa historia"  Również mi się podobało!  Ale ja ogólnie lubię animację. No i "Asterix i Wikingowie" - czyli XXI wiek 21 wieków temu  Taka mała rewolucja asterixowa 
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
N sty 28, 2007 12:52 |
|
 |
Bartas
|
Jak to się wszystko odnosi do wiary chrześcijańskiej? Nie uważacie, że to jest złe?
|
N sty 28, 2007 19:12 |
|
|
|