Autor |
Wiadomość |
Anonim (konto usunięte)
|
Pod warunkiem, że na drugie nie miałby Kaczyński
Crosis
|
N paź 07, 2007 22:16 |
|
|
|
 |
Stigandr
|
nie no, to juz jest oczywiste 
_________________ Oden! Guide our ships
Our axes, spears and swords
Guide us through storms that whip
And in brutal war!
|
N paź 07, 2007 22:19 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
A widział ktoś "Hogfathera" (wiedźmikołaja) sfilmowanego? Wersja telewizyjna niestety, nie było w kinach.
Ale świetne, a pan Her-bat-ka po prostu rewelacyjny, boski, cudowny i w ogóle... ech
No i magowie i Sławna już na forum Wróżka Zębuszka i potwór zjadający skarpetki
Magowie to w ogóle bezkonkurencyjni są:
-A może zmieszamy wszystko razem i zobaczymy co się stanie?
-niezły pomysł 
|
N paź 07, 2007 22:45 |
|
|
|
 |
Stigandr
|
lubie kwestora i ridculiego xD
nie mialem okazji obejrzec wersji filmowej, niestety... ale wydaje mi sie ze jednak trocha traci, bo jednak pratchett w bardzo zabawny sposob opowiada historie, znaczy, sama narracja jest genialna 
_________________ Oden! Guide our ships
Our axes, spears and swords
Guide us through storms that whip
And in brutal war!
|
N paź 07, 2007 22:48 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ja też tak myślałam, ale film okazał się bardzo plastyczny. No i Śmierć, z poduszką i sztuczną brodą 
|
N paź 07, 2007 22:57 |
|
|
|
 |
angua
|
A właśnie ostatnio zastanawiałam się, czy jest możliwa ekranizacja Pratchetta i doszłam do wniosku, że zubożenie go o narrację byłoby przestępstwem  A tu proszę... Oglądnę
Ja oczywiście najbardziej lubię anguę  Na drugim miejscu będzie chyba Bagaż, a potem postaci z książek o Straży. To zdecydowanie mój ulubiony wątek...
_________________ Czuwaj i módl się bezustannie, a czyń to dla Boga, dla ludzi i dla samego siebie. Nie ma piękniejszego zadania, które zostałoby człowiekowi dane do wypełnienia, niż kontemplacja. P. M. Delfieux
|
Pn paź 08, 2007 15:09 |
|
 |
wieczny_student
|
Ja lubię bibliotekarza, z jego praktycznym podejściem do człowieczeństwa.
_________________ "Nie jesteś byle kim, więc nie możesz żyć byle jak."
|
N paź 28, 2007 17:51 |
|
 |
Laurelome
|
Ja też bardzo lubię lorda Vetinari. Jest nieco mniej cyniczny niż Vimes... chwilami przypomina mi Petroniusza z Quo Vadis. 
_________________ "Bo ja nie wstydzę się Ewangelii, jest bowiem ona mocą Bożą ku zbawieniu dla każdego wierzącego..."
|
N paź 28, 2007 20:01 |
|
 |
zszywacz
|
Mnie zachwycił Otto, wampir na odwyku z baaardzo niebezpiecznym (dla wampira) hobby 
_________________ I recognise...
Myself in every stranger's eyes
|
N paź 28, 2007 20:38 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Ano
Dla mnie każdy charakter Pratchetta jest genialny. Są dopracowane. Nie są idealne. Są perfekcyjne
Ich brak idealności czyni z nich genialnych bohaterów, cudowne postacie których losy splatają się w świecie dysku. Świecie, w którym Bogów się nie tyle czci, co obwinia
I pamiętacje:
Chaos pokonuje porzadek ponieważ jest lepiej zorganizowany.
Crosis
|
N paź 28, 2007 21:27 |
|
 |
wieczny_student
|
Nie można zapomnieć o Pani i jej grach z Losem (mało kto jest w stanie wyrzucić siedem oczek rzucając jedną kością).
_________________ "Nie jesteś byle kim, więc nie możesz żyć byle jak."
|
N paź 28, 2007 21:36 |
|
 |
Kamyczek;)
|
A ja mam super pytanie....
Wiele ostatni słyszałam na temat fntazy i ich złym wpływie na człowieka, wręcz demonicznym wpływie...
A co wy na to???
|
Wt lut 19, 2008 13:31 |
|
 |
zszywacz
|
Oj tak, zwłaszcza u Pratchetta... Jak czytam o zamienionym w orangutana bibliotekarzu siedzącym wśród budyniu ananasowego albo walce rektora Ridcully'ego z łysieniem, względnie z o wampirach na odwyku śpiewających "Obym czystą wodę pił", natychmiast czuję, jak wstępują we mnie siły ciemności i biorą mnie w swoje władanie 
_________________ I recognise...
Myself in every stranger's eyes
|
Wt lut 19, 2008 14:57 |
|
 |
Kamyczek;)
|
To nie jest zabawne!!! Ja pytam serio... Liczyłam na chos troche zrozumienia... 
|
Pt lut 22, 2008 13:01 |
|
 |
Anonim (konto usunięte)
|
Kamyczek: to "bezedura"
Crosis
|
So lut 23, 2008 9:45 |
|
|