Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn wrz 29, 2025 23:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona
 Ulubiony dziennik... 

Który dziennik czytasz najchętniej ?
Życie 0%  0%  [ 0 ]
Fakt 6%  6%  [ 5 ]
Nasz Dziennik 11%  11%  [ 9 ]
Trybuna 2%  2%  [ 2 ]
Gazeta Wyborcza 39%  39%  [ 33 ]
Rzeczpospolita 7%  7%  [ 6 ]
Super Express 1%  1%  [ 1 ]
inny lub regionalny 33%  33%  [ 28 ]
Liczba głosów : 84

Ulubiony dziennik... 
Autor Wiadomość

Cóż - rozdmuchiwanie mniej lub bardziej urojonych wieści w stylu "a ten ksiądz to jeździ Merolem klasy S" to typowa niestety polska zawiść w stosunku do rodaków, którzy mają nieco więcej.

Ale już nikogo nie pasjonuje to czym jest Agora S.A., skąd się wywodzi, kto za nią stoi i jakie ma pieniądze w USA. Nikogo nie obchodzi, ze 99% gazet jest już w rękach obcych i nikt nie podnieca się jakie fortuny mają ich szefowie, nikogo nie obchodzą ich prywatne wyspy na Pacyfiku, samoloty służbowe, ich władza. itp.

Najlepiej zgnoić Polaka, sąsiada - tego co blisko jest. Bo jest w zasięgu rzutu kamieniem i specjalnie nie będzie się bronił.

To między innymi dzięki działalności GW niemodne są takie wartości jak Ojczyzna, Rodzina, Honor, Wiara.

Jakże to jest paradoksalne, że kupuje się (wspierając) i chłonie oraz rozpowszechnia treści antypolskie i antykatolickie uderzające w samego czytelnika i w jego religię – tu w Polsce właśnie.

Smutne to jest i jakże "chrześcijańskie" i jakże „logiczne”.

Cz sie 26, 2004 8:08

Cz sie 26, 2004 11:44

Własnie...to ich sprawa...może nie wszsycy doszli do tego po trupach, może jest paru uczciwych?

A ferowanie wyroków...na jakiej podstawie wydajesz takie osądy Khaki? Masz dowody jakieś?

Martw się, żebyś Ty był w porządku jak już będziesz stawał do oceny :)

pzdr :)

Cz sie 26, 2004 12:50

To między innymi dzięki działalności GW niemodne są takie wartości jak Ojczyzna, Rodzina, Honor, Wiara.

nie niemodne, khaki - tylko inaczej pojmowane niz ND :)

Cz sie 26, 2004 12:55

Czyli co? Kto nie jest z niami jest przeciwko nam?
ech...

Cz sie 26, 2004 12:58

Khaki - żaden. A mercedes czy jaguar ks Jankowskiego czy kogokolwiek innego obchodzi mnie dokładnie tyle co Agora czyli nic.

Cz sie 26, 2004 13:00

Nie zauwazylem, by GW byla antynarodowa lub zaprzedana "obcemu".

Niestety ND, do tych wspanialych slow "Bog Honor i Ojczyzna"...dodaje "Ojciec Dyrektor" - Nieusuwalny, niezniszczalny, niezatapialny...

Tak szczerze mowiac, to zastanawiam sie skad on bierze kase na tak wielkie inwestycje...chyba nie z emerytur babc...Studiow telewizyjne, porownywalne ze studiem publicznej telewizji....toz to nadzwyczajna przesada!!!

Moze by tak skontrolowac jego finanse??

pozdrowka

Cz sie 26, 2004 15:22

Trudno nie nazwać działaniem antynarodowym oskarżanie powstańców warszawskich o zabijanie Żydów, organizowanie wywiadu z Urbanem w rocznicę stanu wojennego, czy nazwyanie Kiszczaka człowiekiem honoru.
Cytuj:
Niestety ND, do tych wspanialych slow "Bog Honor i Ojczyzna"...dodaje "Ojciec Dyrektor" - Nieusuwalny, niezniszczalny, niezatapialny...

ND nic takiego nie dodaje.
Cytuj:
Tak szczerze mowiac, to zastanawiam sie skad on bierze kase na tak wielkie inwestycje...chyba nie z emerytur babc...Studiow telewizyjne, porownywalne ze studiem publicznej telewizji....toz to nadzwyczajna przesada!

Na pewno nie bierze z abonamentu. TVP ma na działalność rocznie ponad 1 000 000 000 złotych. Koszty działalności Radia Maryja to około 20 000 000 złotych. Stąd takie porównania są błędne. Katolicy mają prawo do takich studiów telewizyjnych, jake zechcą sobie wybudować, stąd to nie jest przesada, chyba, że w Twoim porównaniu.
Te finanse nie są jego, tylko zakonu redemptorystów.
Nie chciałbym aby roziwnęła się dyskusja o RM, tylko o dziennikach.

Cz sie 26, 2004 19:34

Napisałem we wcześniejszym poście , że czytam GW i w sumie to prawda. Jednak czytam ją rzadko więc nie mogę jednoznacznie stwierdzić czy to gazeta antypolska czy też nie. W numerach , ktore mialem okazje przeczytac nie zauwazylem nic nagannego, a wręcz przeciwnie ponieważ artykuły wydawały mi się przejrzyste , ciekawe i oparte na rzetelności dziennikarzy tam pracujących. Piszecie , ze zdarzają się tam artykuły kontrowersyjne, a nawet jak twierdzicie antypolskie. No cóz niestety znów nie mogę zająć jednoznacznego stanowiska w tej sprawie bo żadnego antypolskiego artykulu w tej gazecie nie czytalem. Jednak do tych ludzi , którzy tak jednoznacznie uznają GW jako antypolską mam pytanie , a więc ... czy kler w Polsce jest antyrodzinny jeżeli zdarzają się księża , którzy niszczą rodzinę mam tu na myśli np. przypadki pedofilli wśród księzy?
Kilku ludzi wychwala ND i tak mi się przynajmniej wydaje twierdzi , ze jest to jedna z nielicznych gazet , ktora pisze prawdę i jest prawdziwie polska. Przykład tej prawdy widać po śmierci naszego wybitnego poety św.p Czeslawa Miłosza. Podaje link do artykułu , który wg. mnie dobrze oddaje to co ja sam myślę o tej sprawie:
http://www.kosciol.pl/content/article/2 ... 809303.htm

Cz sie 26, 2004 23:02

Mrówka zwróciła mi uwagę, że na tym forum nie można wstawiać pojedynczej ikonki bez żadnego tekstu, stąd mój uśmieszek został usunięty.
Wobec tego wyjaśnię co znaczył.
A znaczył tyle, ze uśmiecham się życzliwie i ze zrozumieniem dla poglądów Waszych, życząc miłego dnia.
:)

Pt sie 27, 2004 9:20

Jedynymi gazetami, które ja kupuję to "Focus" ,"Wiedza i życie", "Świat nauki" ,"Świat wiedzy" :o sporadycznie czytam "Życie", "Wyborczą" ,"Dziennik Polski" ," Nasz Dziennik" ,"Politykę", "Nesweek" "Nacionale Geografic"

Pt wrz 10, 2004 16:05

Biorąc pod uwagę, że temat nieco oklapł, co widać choćby po głosowaniu - od dłuższego czasu nie przybywa głosów. Porównywałem 3 portale katolickie - Oaza, Wiara, Katolik. I tak:
Jak widać na Katoliku prowadzi Gazeta Wyborcza, dużą przewagę nad resztą ma także Rzeczpospolita i Nasz Dziennik. Więc można wskazać te trzy.
Na Wierze niepodzielnie włada Gazeta Wyborcza (75 % głosów na dzienniki ogólnopolskie). Być może na taki wynik ma dość niewielka ilość oddanych głosów (12 nie licząc na dziennik regionalny).
Na Oazie wyłoniły się cztery dzienniki: Gazeta Wyborcza i tuż za nią z taką samą ilością głosów Nasz Dziennik, Życie i Rzeczpospolita.
Zachęcam do dlaszego głosowania i do komentarzy.

Cz wrz 16, 2004 23:50
A ja Meritusie, choć mam inne typy niż Twoje, to dziękuję Ci za przeprowadzanie sondy wśród forumowiczów tych trzech for dyskusyjnych. Jest to dosyć interesujące.

Pt wrz 17, 2004 7:41
A ja sie ciesze z jednego.........ze takie szmatlawce jak Fakt czy tez Super Expres......maja wsrod ludzi piszacych na tych forach, male wziecie.

Bo tam jest naprawde sieczka, a nie informacje......

pozdrowka :D

Pt wrz 17, 2004 8:26

" Zadzwonł redaktor J. Borkowski z tabloidy "FAKT". Już długo nie mam ochoty uprawiać publicystyki prasowe, a w tabloidzie bym sie nie produkował nawet wtedy, gdy pan Borkowskizaproponował coś niezwykłęgo, temat wzruszający :artykół o historycznych malarskich wyobrazeniach Dzieciątka Jezus, do światecznego (wigilijnego 2003) "Magazynu" brukowego dziennika "Fakt". Dla Dzieciątka Jezus zrobiłbym wszystko, więc się zgodziłem. Mój rozmówca prosił (i to kilakrotnie, z duzym naciskiem), by tekst był pisqany bardzo prostym, szalenie prostym językiem, z unikaniem jakichkolwiek wyrazów obcych czy scejtycznych, a treść żeby była przedstawiona w uproszczeniu nieomal dziecięcym, gdyż czytelnicy "Faktu" innych form prezentacji nie akceptują. Napisałem ów tekst tak jak chciał, łopatologicznie i anegnotycznie, upraszczając treść do wykładu niemal prymitywnego, który- myślę- spowodowałby złość niejednego historyka sztuki. Kilka dni później red. Borkowski poinformował mnie, że tekst sie ni ukażę, gdyż szefowie "Faktu" orzekli, iz "jest to tekst zbyt inteligentny" (sic!- cytuję ów werset dosłownie; nie : zbyt intelektualny, zbyt skomplikowany, zbyt naukowy czy zbyt akademicki, lecz właśnie : "zbyt inteligentny") Osłupiałem i jęknąłem przez słuchawkę:
-Ludzie, czy wy naprawdę uważacie swoich czytelników za zupełnych kretynów?!
Odpowiedź była bardzo cicha:
- Wie pan...to nie moja decyzja, to nie ja decyduję."

i co wy na to??

proszę oto za kogo mają szefowie gazet nas, społeczeństwo: za półgłówków

N kwi 10, 2005 14:19
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 94 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna strona