Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Wt sie 05, 2025 8:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Metallica i jej 'Death Magnetic' 
Autor Wiadomość

Maideni zasłabli jedynie na całej linii w Virtualu XI , natomiast reszta albumów ma wiele rzeczy które można chwalić i chwalić

O, widzisz! Zapomniałem napisać o tych słabszych momentach w dorobku Iron Maiden. Słabe płyty to No Prayer for the Dying (po niej opuścił szeregi zespołu Adrian Smith i zastąpił go człowiek mający polskie pochodzenie Janick Gers), wydany po świetnym Siódmym Synu, Fear Of The Dark, no i przede wszystkim te dwie płyty z Blazem Bayleyem na wokalu - masakra.

Dobrze, że w tym szczęsnym 2000 roku wszystko wróciło do normy, wrócił Bruce i udało się też pogodzić w zespole pracę 3 gitarzystów: Dave, Adrian i Janick.

Dusky napisał(a):
UP THE IRONS!

Tak jest! Up The Irons! :) :)

Pn paź 06, 2008 22:54
Zobacz profil WWW
O, widzisz! Zapomniałem napisać o tych słabszych momentach w dorobku Iron Maiden. Słabe płyty to No Prayer for the Dying (po niej opuścił szeregi zespołu Adrian Smith i zastąpił go człowiek mający polskie pochodzenie Janick Gers), wydany po świetnym Siódmym Synu, Fear Of The Dark, no i przede wszystkim te dwie płyty z Blazem Bayleyem na wokalu - masakra.

Dobrze, że w tym szczęsnym 2000 roku wszystko wróciło do normy, wrócił Bruce i udało się też pogodzić w zespole pracę 3 gitarzystów: Dave, Adrian i Janick.

no prayer ma fajne kawałki - bring me holy smoke, tytułowy kawałek , run silent, HOOKS IN YOU :). Powiem Ci szczerze że kiedyś strasznie nie lubiłem tej płyty, dzisiaj po za tymi kawałkami resztę omijam, w tym najsłabszy w dorobku zespołu - "Mother Russia" .

The X-Factor pod względem MUZYCZNYM jest GENIALNY. Poczuc można świerzośc w twórczości, słychać dobrze bass, partie gitarowe są ciekawe, perkusja również okej , no ale właśnie - muzycznym. Wokal niestety niszczy ją trochę. Ja jako fan(atyk) zespołu w sumie nie patrzę na to czy Paul, czy Bruce, czy Blaze. Ważne że Iron Maiden ! Ale inna strona - do niektórych kawałków blaze wydaje mi się że lepiej niż bronek wypada, np. http://www.youtube.com/watch?v=Z47FCujqh7M , czy (akurat nie z płyty) http://www.youtube.com/watch?v=lhp0wICUcNY (świetny, a niedoceniany kawałek) - w tych kawałkach nie widzę jakoś bronka na wokalu ;)

Pn paź 06, 2008 23:30

The X-Factor pod względem MUZYCZNYM jest GENIALNY. Poczuc można świerzośc w twórczości, słychać dobrze bass, partie gitarowe są ciekawe, perkusja również okej , no ale właśnie - muzycznym

Może i świeżość jest na nich (co jest dobrą stroną), ale to nie jest to. To zupełnie jak w przypadku Queen, a właściwie powinienem napisać Briana, Rogera i Johna oraz zaproszonych artystów, którzy zagrali w hołdzie zmarłemu frontmanowi Queen Freddiemu. Muzyka to samo, ale wokalista już nie ten. Tak samo można powiedzieć o Ryszardzie Riedlu czy tez Jimie Morrisonie. Tak w Maiden o Dickinsonie, Bogu dzięki, żyjącym :)

Dusky napisał(a):
Wokal niestety niszczy ją trochę. Ja jako fan(atyk) zespołu w sumie nie patrzę na to czy Paul, czy Bruce, czy Blaze. ważne że kur** Iron Maiden!

No, nie wiem :) Pierwsze dwie płyty Iron Maiden oraz Killers z Di'Anno na wokalu to całkiem przyzwoite płyty. Jest w nich jeszcze taka niewinność. Natomiast prawdziwy Iron Maiden zaczyna się dopiero od trzeciej doskonałej płyty The Number Of The Beast, kiedy za mikrofonem staje Bruce Dickinson. Kiedy odszedł z powodów podjęcia się projektów solowych (The Chemical Wedding świetny album), zastąpił go Blaze i jak dla mnie śpiewał szorstko, bez emocjonalnie i bezpłciowo. Uważam, że Bruce Dickinson jest tym najwłaściwszym wokalista, bo ma w sobie TO COŚ, czego nie mają ani Blaze ani Paul.

Dusky napisał(a):
Ale inna strona - do niektórych kawałków blaze wydaje mi się że lepiej niż bronek wypada, np. http://www.youtube.com/watch?v=Z47FCujqh7M , czy (akurat nie z płyty) http://www.youtube.com/watch?v=lhp0wICUcNY (świetny, a niedoceniany kawałek) - w tych kawałkach nie widzę jakoś bronka na wokalu ;)

Ja ich nie lubię i się nie przekonam :) Ale szanuję Twoje zdanie :)

Wt paź 07, 2008 18:53
Zobacz profil WWW
Może i świeżość jest na nich (co jest dobrą stroną), ale to nie jest to. To zupełnie jak w przypadku Queen, a właściwie powinienem napisać Briana, Rogera i Johna oraz zaproszonych artystów, którzy zagrali w hołdzie zmarłemu frontmanowi Queen Freddiemu. Muzyka to samo, ale wokalista już nie ten. Tak samo można powiedzieć o Ryszardzie Riedlu czy tez Jimie Morrisonie. Tak w Maiden o Dickinsonie, Bogu dzięki, żyjącym Uśmiech...

w takim razie co złego po za wokalem jest na x-factor ? :)

Cytuj:
Ja ich nie lubię i się nie przekonam Uśmiech... Ale szanuję Twoje zdanie Uśmiech...

:)

Up The Irons !

Wt paź 07, 2008 19:51

w takim razie co złego po za wokalem jest na x-factor ?

Sam fakt, że brak na nim Bruce'a :) i nie ma tego klimatu :)

Bartas napisał(a):
Ja ich nie lubię i się nie przekonam Uśmiech... Ale szanuję Twoje zdanie Uśmiech...

Dusky napisał(a):
Up The Irons!!!

Chodziło mi oczywiście o utwory śpiewane przez Blaze'a, a nie o sam Maiden! :)

A tak poza tym - UP THE IRONS!!!! :) a Metallica sucks! :)

Wt paź 07, 2008 20:22
Zobacz profil WWW

A poza tym: wiesz dlaczego w przeciwieństwie do Metalliki ostatnia płyta Maiden tak tętni życiem, polotem, finezją i świeżością? :) Bo była tworzona z pasją, optymizmem i przyjacielską atmosferą. Spójrz ile trwały pracę na tym całym Shit Angerem (który był największym niewypałem) i nad Death Magnetic. 2 lata, a nad ostatnią ... 3 lata (?). A Maiden nad A matter of life and death? Wynajęli studio na pół roku, a płytę mieli gotową w ciągu trzech miesięcy. Co o tym zadecydowało? :)

Śr paź 08, 2008 20:07
Zobacz profil WWW
A poza tym: wiesz dlaczego w przeciwieństwie do Metalliki ostatnia płyta Maiden tak tętni życiem, polotem, finezją i świeżością? :) Bo była tworzona z pasją, optymizmem i przyjacielską atmosferą. Spójrz ile trwały pracę na tym całym Shit Angerem (który był największym niewypałem) i nad Death Magnetic. 2 lata, a nad ostatnią ... 3 lata (?). A Maiden nad A matter of life and death? Wynajęli studio na pół roku, a płytę mieli gotową w ciągu trzech miesięcy. Co o tym zadecydowało? :)

ale ja to wiem : )
po za tym może i grają Maideni latami cały czas w tym samym stylu - ale przynajmniej świetnie im to wychodzi, a meta miala pomysł tylko na kill'em all , o!

Cytuj:

Sam fakt, że brak na nim Bruce'a Uśmiech... i nie ma tego klimatu Uśmiech...

no właśnie muzycznie klimat ma rewelacyjny, zapuścic sobie w środku nocy - ahh :DDD

pamiętajmy że Bruce = Iron Maiden , to złe myślenie. Iron Maiden to przede wszystkim Harris i Murray, którzy od początku IM dali styl , potem reszta lekko go modyfikowała i modyfikuje do dnia dzisiejszego. bruce to świetny wokalista, ale on tylko śpiewa, całe piękno jest w tych wszystkich riffach , solówkach , itp :) pozdro !

Pt paź 10, 2008 14:05

http://gondolin.pl/index.php?option=com ... &Itemid=28
Tak dorzuce do tematu recenzje pod którą mogę się podpisać rękoma i nogami :razz:

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

N lis 16, 2008 12:28

http://gondolin.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2459&Itemid=28
Tak dorzuce do tematu recenzje pod którą mogę się podpisać rękoma i nogami :razz:

Są gusta i guściki :) Ja już dawno powiedziałem, że Metallica powinna iść na emeryturę :?

So lis 22, 2008 21:23
Zobacz profil WWW

No jak dla mnie to ta płyta jest bez szału... jednak Kill'em All była najlepsza :)

Wt lis 25, 2008 1:00

No jak dla mnie to ta płyta jest bez szału... jednak Kill'em All była najlepsza :)

A dla mnie najlepsza jest Master Of Puppets (czegoś takiego już nigdy później nie powtórzyli i nie powtórzą), po niej Ride The Lightning i wspomniany przez Ciebie Kill'em All.

Wt lis 25, 2008 22:42
Zobacz profil WWW
kontra napisał(a):

A dla mnie najlepsza jest Master Of Puppets (czegoś takiego już nigdy później nie powtórzyli i nie powtórzą), po niej Ride The Lightning i wspomniany przez Ciebie Kill'em All.

A ja powiem, że po dłuższej analizie i przemyśleniach ( i konsultacjach) - jak Metallica zrzynała z innych zespołów, była popularna, chwalona, i jest do dzisiaj, jak z kolei nagrali coś w swoim wreszcie stylu - każdy "Łeee jaki Ten Load/Reload jest beznadziejny" .

Nic nie sugeruję , ale niech da wam w/w zdanie coś do myślenia...

Pn gru 01, 2008 12:06

A ja powiem, że po dłuższej analizie i przemyśleniach ( i konsultacjach) - jak Metallica zrzynała z innych zespołów, była popularna, chwalona, i jest do dzisiaj, jak z kolei nagrali coś w swoim wreszcie stylu - każdy "Łeee jaki Ten Load/Reload jest beznadziejny" .

Zżynała czy nie zżynała, ale grała metal. A teraz co masz? Od Blacka zaczęła coraz bardziej lansować w mediach i zmierzała ku muzyce, która się sprzedawała i sprzedaje się nadal t.j. nu-metalowej, czyli takiej, jaką dziś podniecają się nastolatkowie udający metalowców. Nie, mnie nie przekona do Metalliki już nikt.

UP THE IRONS i kropka :)

Śr gru 03, 2008 21:03
Zobacz profil WWW
Dusky napisał(a):

Zżynała czy nie zżynała, ale grała metal. A teraz co masz? Od Blacka zaczęła coraz bardziej lansować w mediach i zmierzała ku muzyce, która się sprzedawała i sprzedaje się nadal t.j. nu-metalowej, czyli takiej, jaką dziś podniecają się nastolatkowie udający metalowców. Nie, mnie nie przekona do Metalliki już nikt.

UP THE IRONS i kropka :)

Nie przeczę że grała metal, ale wkurza mnie jednak zgraja osób, które twierdzą że wszystko co w metalu zawdzięczamy właśnie im.

Reasumując - metallica grała w swoim stylu na loadzie/reloadzie , nie zżynała i ... nie grała metalu : ) Mój wujek uznał kiedyś że śmiało to można pod hard rock, ale nie pod metal zaliczyc.

UP THE IRONS !

Cz gru 04, 2008 0:11

i zmierzała ku muzyce, która się sprzedawała i sprzedaje się

To jak dla mnie maksymalnie kinder-metalowe stwiedzenie. "Lansuje się- nie jest trÓ", "sprzedaje się- nie metal". Bzdury.

Cytuj:
jak Metallica zrzynała z innych zespołów, była popularna, chwalona, i jest do dzisiaj, jak z kolei nagrali coś w swoim wreszcie stylu - każdy "Łeee jaki Ten Load/Reload jest beznadziejny" .

Bo szczerze- co mnie obchodzi, czy zrzynają czy nie? To fakt zupełnie nie istotny. Jeśli potrafią z czegoś zrobić coś dobrego- to mi to w zupełności wystarcza.

Cytuj:
ale grała metal. A teraz co masz?

A teraz mam dobrą porcje dobrego metalu. Dużo dobrych gitar, porządne solo w każdym utworze praktycznie, dobra praca perki- coś przy czym można głośność zrobić na maksa i aż chce się własną gitarę rozwalić o piec. Jest energia- i o to chodzi.

STAY HEAVY

But you never let me know just what they mean
so oh oh so shame on the night alright
And shame on you

Cz gru 04, 2008 13:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona