Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Śr paź 01, 2025 19:28

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Punk 
Autor Wiadomość

A skoro padło nazwisko Bacha - jego twórczość też była uznawana przez jego współczesnych za "pozbawioną wartości artystycznych" - znany i poważany był wtedy jako wirtuoz, jako kompozytor już nie.

Wt sty 27, 2009 15:38

A tak na marginesie to w dyskusji pojawiały się tylko nazwy Bandów, z których najmłodsze mają już ze 20 lat. Drodzy koledzy. Tylko nasze rodzime wydawnictwa rocznie wypuszczają kilkadziesiąt nowości płytowych rocznie. Mówię tylko o punku. Nie liczę Ska, Reggae, Hardcora, i innych rodzajów muzyki mniej lub bardziej ściśle związanych z punkiem czy to przez wspólne pochodzenie, stylistykę czy wspólnych odbiorców. Tego było by pewnie ze dwie setki!

I na koniec zupełnie złośliwie zapytam w stylu Profesury.
Ile nowości wydał Bach w ostatnim roku?

Wt sty 27, 2009 15:52

Post Re: Punk
profesuro jesteś moim mistrzem ciętej ripsoty.

Wt mar 30, 2010 16:21

Post Re: Punk
Piszę,chociaż wiem że to stary temat ;) Przyznam że trochę z nudów bo coś się pochorowałam i w domu siedzę :mrgreen:

Cytuj:
Pisząc, że nie ma nie powołałem się wyłącznie na moje przemyślenia, lecz na fakty. Muzyka Bacha przetrwała 300 lat i przetrwa drugie tyle, a PUNK nie, bo nic sobą nie reprezentuje jeżeli chodzi o walory kulturowe, dydaktyczne, artystyczne i dziedzictwo dla przyszłych pokoleń.

Skąd wiesz ile przetrwa muzyka Punk? Przecież cały czas trwa ;)
Nic sobę nie reprezentuje? :shock: Reprezentuje bardzo wiele. Mówię tu głównie o zespołach takich jak Włochaty, Dezerter etc. Reprezentuje ideały sprzeciwiające się globalizacji, niesprawiedliwości i całej absurdalności ludzkiego świata. Jest też tzw. "jabol punk" typu"trzy akordy darcie mordy" i myślę że mimo swojej prostoty również wnosi wiele dobrego ;) Nie można przecież cały czas słuchać poważnej muzyki mówiącej jaki nasz świat jest zły bo można popaść w depresję :mrgreen: Trzeba czasem przerzucić się na coś "łatwego".

Wt cze 08, 2010 15:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2