Quantcast
Wątki bez odpowiedzi | Aktywne wątki Teraz jest Pn sie 11, 2025 17:30

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 kultura zachowanie sie przy stole 

czy ludzie umieją się zachować przy stole?
tak 43%  43%  [ 3 ]
nie 57%  57%  [ 4 ]
Liczba głosów : 7

kultura zachowanie sie przy stole 
Autor Wiadomość
owszem ale u tzw prostych ludzie nie mam trego problemu jest utak zawanych wyszych sfer.

Cz sty 12, 2006 22:34

Uważam, że ludzie umieją się należycie zachować przy stole. Nie wiem dlaczego większość głosów jest na NIE?!
Ja bynajmniej obracam sie w kręgach tzw. średnich. Jadam w domu oraz w lokalach. Do knajp typu "S" nie wstępuję, chociaż zdarzyło mi się to raz w życiu.
W domu obowiązuje kultura wewnątrzrodzinna, w lokalu typowo lokalowa, na parkingach z kolei taka luzacka: tacki, widelczyki jednorazoweo użycia.
A więc zależy, gdzie się znajdujemy.
W domu podczas posiłków mamy okazję porozmawiania o sprawach rodzinnych, naszych upodobaniach.
W knajpie spotykamy się, żeby pogadać o sympatiach, uczuciach lub po prostu o życiu.
No i chyba każdy wie, w której ręce trzymamy widelec, łyżkę itd.
Sprośne kawały możemy sobie poopowiadać siedząc na dywanie w domu i konsumując cokolwiek. Fajna poza i całkiem luźna atmosfera. :)

Pt sty 13, 2006 10:04
Uważam, że ludzie umieją się należycie zachować przy stole. Nie wiem dlaczego większość głosów jest na NIE?!
Ja bynajmniej obracam sie w kręgach tzw. średnich. Jadam w domu oraz w lokalach. Do knajp typu "S" nie wstępuję, chociaż zdarzyło mi się to raz w życiu.
W domu obowiązuje kultura wewnątrzrodzinna, w lokalu typowo lokalowa, na parkingach z kolei taka luzacka: tacki, widelczyki jednorazoweo użycia.
A więc zależy, gdzie się znajdujemy.
W domu podczas posiłków mamy okazję porozmawiania o sprawach rodzinnych, naszych upodobaniach.
W knajpie spotykamy się, żeby pogadać o sympatiach, uczuciach lub po prostu o życiu.
No i chyba każdy wie, w której ręce trzymamy widelec, łyżkę itd.
Sprośne kawały możemy sobie poopowiadać siedząc na dywanie w domu i konsumując cokolwiek. Fajna poza i całkiem luźna atmosfera. :)

dokładnie o to mi chodziło co napisałas bobo

So sty 14, 2006 18:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2